VALIKKO

Step Up: All In

Tanssin pyörteisiin keskittyvä Step Up -elokuva ovat saanut sen viimeisimmän osionsa valkokankaalle. Ura katsojien sydänten valloittamiseen ja kriitikoiden murskaamiseen alkoi vuonna 2006 Step Up -elokuvalla, jota seurasivat nopeaan tahtiin tehdyt Step Up2: The Street (2008), Step Up 3D (2010), Step Up Revolution (2012) ja nyt nähtävä elokuva Step Up: All In. Valkokankaalla on luvattu nähtäväksi kaikki tähdet aiemmista Step Up-rainoista, joten menoa ja meininkiä tanssitaitojen ilmaisun keskellä ei pitäisi puuttua. Ja suurista lupauksista huolimatta ihan kaikkia alussa olleita siellä ei enää pyöri mukana, ikävä kyllä. Mr. Channing Tatumin karismaa olisi kaivattu edelleen elokuvaa pelastamaan tai ainakin jollakin asteella juonen tynkää syventämään. Mutta sen sijaan lähes kaikki viime elokuvan Step Up Revolution -elokuvan sankarit sen sijaan ovat palanneet ja laittavat jalalla koreasti vauhdikkaan musiikin tahtiin.

Tällä kertaa juonen tynkää pyöritetään Las Vegasissa, missä eri tanssiryhmät kisaavat toisiaan vastaan siitä grand-prix-palkinnosta “The Vortex”-kisassa, joka muuttaisi heidän elämänsä kokonaan, toisi mainetta ja mammonaa sekä turvatun tanssiduunin ainakin seuraavaksi pariksi vuodeksi. Kuten olettaa voi, luvassa on enemmän sitä tanssinriemua ja ilmaisua kuin syvällistä juonta. Mutta ei se ketään kyllä haittaa, sillä noita tanssiesityksiä katsoo ihan mielellään ja jännittää niiden onnistumisen puolesta. Ja kuten perinteiseen tanssielokuvaan kuuluu, luvassa on niitä kuuluisia altavastaajia, jotka haluavat  näyttää kukkoileville vastustajilleen. Veikkaako kukaan tässä vaiheessa, kuka skaban sitten mahtaa oikeasti voittaa?? Veikkauksia otetaan vastaan, vaikka paperinohueen juoneen on saatu mukaan muutama yllättävä käänne.

Ohjaaja Ms. Trish Sien ainakin pitäisi hallita hyvin tanssinpyörteet, sillä hän on entinen kilpatanssija ja musiikkivideoiden ohjaaja. Nämä molemmat piirteet on hyvin tunnistettavissa elokuvasta. Ohjaaja on saanut jotenkin tungettua samaan tanssiskabaan kaikkien neljän edellisen elokuvan ryhmät voittajineen ja häviäjineen. Tanssimaailman käsikirjoituksesta on vastannut Mr. John Swetnam, joka (toivottavasti) laajempaa dialogillista osaamsista on nähtävissä myöhemmin syksyllä elokuviin tulevassa Into the Storm -elokuvassa. Mutta takaisin Vegasiin. Step Up All In -elokuvassa ei enää nähdä edellisen leffan tavoin flash mob-tempauksia (sääli), vaan painopiste on lavaesiintymisessä. Ehkäpä tämä lähestymistapa toimii uusille tanssin pyörteisiin ihastuneille katsojille.

Step Up: All In -elokuvaa tuskin mennään katsomaan syvällisen juonen, mielenkiintoisen dialogin tai henkilöhahmojen kasvun vuoksi. Minä ainakin halusin nähdä mielenkiintoista tanssia mielenkiintoisissa paikoissa ja sitä olikin tarjolla. Ja siinä tällainen pieni lapsus kuin varsinaisen juonen puuttuminen tai sen pitäminen hyvin pinnallisena ei kovin paljon tässä kohtaa haitannut. Toki aina voi myös miettiä sitä, miten paljon olisi jaksanut katsoa pelkkää tanssia ilman satunnaisia rauhallisempia hetkiä jengin yhteenkokoamisesta jakisaan treenaamisesta.

Anna musiikin viedäwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
mukanaan ja keskity vain nauttimaan tanssiesityksistä. Niissä on mukana vauhtia ja varaallisia tilanteita riittävässä määrin pitääkseen elokuvan mielenkiintoisena ja katsomisen nautittavana loppuun asti. Step Up All In -elokuvan jälkeen arvostaa taas ihan uudella tavalla ammattitanssijoita. Ei se heidänkään elämänsä liian helppoa ole. Suosittelenkin elokuvaa kaikille tanssin ystäville, valkokankaalla on luvassa taidokasta ja viihdyttävää esitystä. Ikävä kyllä siitä ei yksin elokuvaa rakenneta, mutta ei anneta sen hidastaa tahtia.
Overallwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Kokonaisarvosana.

Mikäli tanssijalkaa vipattaa ja tanssileffat kiinnostavat niin ainakin seuraavat kannattaa katsastaa. Listaan mahtuu mukaan hyviä ja ei niin hyviä leffoja, mutta niissä kaikissa ainakin saadaan kiinni tanssin merkityksestä ja sen tuomasta ilosta.

  • Magic Mike (2013). Ei nyt ihan varsinaista tanssimista, mutta kyllä niitä spagaatintekotaitoja tässäkin elokuvassa tarvittiin.

  • Footloose (2011). Suurkaupungin poika tekee tuttavuutta pikkukaupungin tytön kanssa ja lopuksi tietenkin pidetään ne seniori-bileet.

  • Black Swan (2010). Nina (Natalia Portman) tanssii itsensä baletin tiimoilta mustan joutsenen sielunelämään.

  • Step Up (2006). Tyler (Channing Tatum) ja Nora (Jenna Dewan) löysivät keskinäisen kipinän tässä elokuvassa osoittaen, että erilaisista taustoista lähtevillä voi olla silti paljon yhteistä ja sen kaiken voi yhdistää rakkaus tanssiin.

  • The Full Monty (1997). Ei ehkä mikään perinteinen tanssielokuva, mutta miesten treenit kohti sitä yhden illan täydellistä showta on unohtumatonta katsottavaa. Hot Stuff ja You Can Leave the Hat on -kappaleet jäävät taatusti mieleen.

  • Dirty Dancing (1987). Kesäleiriläinen Baby (Jennifer Grey) saa tanssiopetusta leirin ohjaajalta Johnnyltä (Patrick Swayze). Kaikki leffan nähneet muistavat taatusti: (I’ve Had) The Time of My Life – kappaleen.

  • Flashdance (1983). Tehdastyöläinen Alex (Jennifer Beals) haaveilee paikasta tanssikoulusta ja treenaa sen pääsykokeisiin. What a Feeling – kappale lienee soinut useamman ihmisen päässä 1980-luvulla.

  • Saturday Night Fever (1977). Tony Manero (John Travolta) revittelee tanssilattialla Bee Geesin hittien tahtiin. Stayin’ Alive – joko alkaa tanssijalka väpättämään?

Osastot: Kevyttä katseltavaa, Leffat
Kommentit

Vastaa