VALIKKO

Tietoja kirjoittajasta

Olen pienestä lähtien pitänyt elokuvista ja kantanut roponi eri teattereihin ympäri maailmaa, että pääsisi kokemaan ”joukkohysteriaa” yhdessä muiden samanhenkisten kanssa. Siinä vaiheessa, kun vuosittainen elokuvasaldoni alkoi näyttää yli sataa (pitäisi saada edes jotain kanta-asiakasalennusta) veljeni ehdotti elokuvablogin pitämistä. Joten täällä sitä ollaan.

Kirjoitan mielipiteitäni ja pohdintojani, puhtaasti omasta näkökulmastani, elokuvateattereissa näkemistäni elokuvista. Sillä siskoni opetti aikoinaan, että leffat täytyy nähdä leffateatterissa. Eihän se räjähtävä auto ole muuten kuin tulitikkuaskin kokoinen, jos sitä katsoo televisiosta. Joten kommentoidut filmit ovat elokuvateatteri-kamaa, silläkin uhalla, että leffa toimisi myös pienemmässä ruudussa. Osa leffoista voi olla sinulle uusia tuttavuuksia, osa ei. Kirjoittelen tätä kuitenkin pääasiallisesti Tampereen leffatarjonnan näkökulmasta. Ja onneksi täältä on myös lyhyt matka Helsinkiin, jos mieli ei malta odottaa leffan tulemista tänne asti.

Pääasiallisesti pyrin välttämään lopullista juonen paljastusta, mikä kyllä näiden valmiiksi pureskeltujen elokuvien aikana voi olla suhteellisen vaikeaa. Jokainen kyllä osaa itsekin päätellä, miten siinä elokuvassa loppujen lopuksi käy. Pahoittelen niiden puolesta, jotka harmistuvat juonen paljastumisesta. Olen kuitenkin pyrkinyt laittamaan mielipiteitteni joukkoon linkin u-tubeen leffan traileriin ja omat arvioini siitä. Arviointeja löytyy muun muassa elokuvan tarjoamien maisemien ja sen aikana kulutettujen nessujen perusteella.

Henkilögalleriaan olen listannut elokuvien keskeisiä näyttelijöitä. Ja aina välillä se yllättää minutkin. Sillä en tunnista itseäni aina sellaiseksi faniksi, mitä galleria antaa isoilla fonteilla ymmärtää. Mutta toiset näyttelijät ovat toisia ahkerampia. Samoin kuin toiset ovat toisia parempia esittämään rooliaan valkokankaalla.

Jos mahdollista, kerron elokuvan kuriositeetteja. Niitä kun on itsekin aina niin mukava tarkkailla. Miten Suomi tulee maailmalla esille ja niin edelleen. Ja kommentoin, ehkä välillä vähän liikaakin, elokuvien yhteiskunnallista merkitystä. Mutta tyylinsä kullakin ja tämä sopii minulle. Toivottavasti viihdyt seurassani.

Kommentointi on suljettu.