VALIKKO

Zootropolis / Zootopia – Eläinten kaupunki

zootropolis

Zootropolis on eläinten kaupunki, jossa kaikki eri eläimet elävät sulassa sovussa keskenään. Tai ainakaan eivät popsi toisiaan. Jokaisella lajilla on omat asuinpaikkansa, mutta yhteistyö niiden ulkopuolella sujuu myös hyvin. Kaupungin poliisilaitoksen palvelukseen pääsemisestä haaveilee nuori ja innokas kani Judy Hopps. Ja kun se kunnian päivä vihdoinkin koittaa, niin Judy löytää itsensä parkkipirkon tehtävistä. Tämä ei kuitenkaan pikku-pupua lannista vaan hän päättää näyttää kyntensä kaupunkia vaivaavien katoamistapausten selvittämisessä yhdessä katu-uskottavuutta uhkuvan ketun Nick Wilden kanssa.

Ohjauksesta ovat vastanneet herrat Byron Howard (Bolt, Kaksin karkuteillä) ja Rich Moore (Räyhä-Ralf). Miesten välinen yhteistyö on saanut aikaan jännittävän ja vaikuttavan animaation. Visuaalisesti raina on kaunista katsottavaa ja eri eläimistä on saatu ne tunnusomaisimmat piirteet hyvin esiin. Tätä silmällä pitäen elokuvan vauhtia olisi voinut hieman hiljentää, että katsojalla olisi ollut enemmän mahdollisuuksia maisemien ihailuun. Juonen etenemisen taustalla tapahtui paljon, jota olisi halunnut myös seurata. No, ehkä se vaatii sen toisen katselukerran ja siinä samalla kielen vaihtamisen englanniksi alkuperäisten vitsien kuulemiseksi. En usko rainan kuluvan useammasta katsomiskerrasta ja niiden parissa voi sitten päättää, että haluaako tällä kartuttaa omaa DVD-kokoelmaansa.

Katoamistapausten selvittämisessä animaatio voi välillä äityä liian jännäksi perheen pienemmille (tai näin ainakin kävi minulle). Itse en alle 7-vuotiasta tätä veisi katsomaan. Tämä siitäkin huolimatta, että elokuva puhuu hyvin toisen erilaisuuden hyväksymisestä ja omien toiveiden tavoittelusta. Tässä ohella Zootropolis myös romuttaa joitakin perinteisiä ajatuksia liittyen tiettyihin eläimiin. Mielenkiintoisesti tämä ajattelutapa kuitenkin toimii molempiin suuntiin. Elokuvasalista voi myös poistua saaneensa vahvistua omalle ajatukselleen toisen hyväksymisestä sellaisen kuin hän on sekä siitä, että pahat pysyvät pahoina vaikka mitä tekisi. Mutta sitäkin enemmän animaatio on merkittävä pienikokoisen tyttöpupun vuoksi. Disneyn Frozenin Elsa nosti toimintatarmoa ja oman osaamisen arvostusta varmasti monen pikkuneidin päässä. Samaa voi sanoa Judy Hoppsista. Päättäväisyytensä vuoksi hän saavuttaa mitä haluaa, ystävystyy matkalla ja oppii sitä jotain kuuluisaa itsestään. On ihastuttavaa nähdä muutakin kuin sitä perinteistä prinsessa-höpötystä valkokankaalla, ja on ihastuttavaa myös nähdä sitä, että pienille tytöille on hyviä sankari esimerkkejä.

Eläimellinen poliisitrilleriwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Joka taatusti viihdyttää jokaista katsojaansa. Animaatiossa on viittauksia populaarikulttuuriin, se kosiskelee aikuisia sekä siinä on riittävästi toimintaa perheen pienemmille. Juoni lainaa jollakin asteella elokuvaa 48 tuntia, mutta annettakoon se anteeksi. Sillä eikö jokaiseen poliisitrilleriin mahdu mukaan sitä perinteistä hallituksen kieroilua, hyvien ystävien kanssa kisailua ja itsensä löytämistä. Kaikkea tätä on tarjolla Zootropoliksessa ja itse asiassa Judyn ja Nickin keskinäinen kemia on niin hauskaa seurattavaa, että tälle rainalle ja tehokaksikolle toivoo jatkoa hamassa tulevaisuudessa.Suosittelen Zootropolista kaikille vauhdikkaiden animaatioiden ystäville, jotka haluavat siinä samalla myös päästä nauttimaan eläinten ominaispiirteiden uudelleen asettelusta.
Overallwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Kokonaisarvosana.
Osastot: Animaatio, Jännitys, Kevyttä katseltavaa, Leffat
Kommentit

Vastaa