VALIKKO

X-Men: Apocalypse – X-Miehet: Maailmanloppu

Professori Charles Xavier johtaa nuorten mutanttien koulua. Hän on kuitenkin kovan paikan edessä, kun uinuva supermutantti En Sabah Nur alias Apocalypse päättää ottaa maailman haltuunsa ja siinä samalla palata kaikkien jumalaksi. Tämä mielessään hän napsii muiden mutanttien erikoistaitoja itselleen. Professori X joutuukin nyt yhdessä Ravenin (Mystique) ja muiden nuorten mutanttien kanssa sotapolulle Nuria kohtaan. Apua onneksi on myös kuitenkin luvassa ihastuttavalta CIA-agentilta Moira MacTaggerilta. Muita mukana olevia mutantteja ovat karvainen tiedemies Hank McCoy (Beast), aurinkolasien takana piiloitteleva Scott Summers (Cyclops) ja hänen veljensä Alex Summer (Havok), teleportaation hallitseva Kurt Wagner (Nightcrawler), telekineettinen Jean Grey sekä tietenkin Magneton poika Peter (Quicksilver).

Valkokankaalla tavataan luonnollisesti myös jälleen professori X:n paras ystävä ja vihamies Erik Lehnsherr (Magneto), joka on ryhtynyt Nurin alaiseksi yhdeksi hänen neljästä maailmanlopun ratsumiehestä. Magneto saa seuraa muun muassa telekinesian hallitsevalta Psylockelta, säitä kontrolloivalta Stormilta ja lentotaitoiselta Angelilta. Lisäksi oma sanasensa on sanottavana kenraali William Stryker, joka todella vihaa kaikkia mutantteja. Kenraali on kaikessa rauhassa kehitellyt omaa lopullista ratkaisuaan mutanttiongelmaan, joka nyt ehkä on vihdoinkin valmis. Sen lisäksi raina hohkaa uuden sukupolven tuloa ja sitä kautta useiden uusien X-Men -elokuvien tuloa.

Ohjauspuikoissa jatkaa X-Men: Days of Future Past ohjaaja Mr. Bryan Singer, joka ohjasi aikoinaa kaksi ensimmäistä X-Men leffaa sekä teki hyvän uudelleen käynnistyksen sarjalle 2011. Ainakin hemmo nyt tietää, mitä on takana, mistä kansa tykkää ja mitä kannattaa tavoitella. Mutta kuten leffassa todetaan, kolmas osa ei aina ole se paras. Ja tämä lienee totuus tämänkin rainan kohdalla. Tosin on myönnettävä, että menin leffaan katsomaan kevyttä juonta ja paljon erikoistehosteita. Niitä toki oli tarjolla mielin määrin, mutta pitkästä aikaa en ole tuntunut itseäni näin kyllästyneeksi leffassa. Teoriassa jokainen uuden sarjan X-mies elokuva on menestynyt edeltäjäänsä paremmin (X-Men: First Class; X-Men: Days of Future Past) ja taalat palaavat varmasti studiolle myös tämän rainan myötä. Totta-kai, kun kansa valuu katsomaan, että mitä WAU-efektejä tällä kertaa olisi luvassa.

Pakollinen kolmas osawww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Nyt elokuvatyytymys voi jäädä edeltäjiä heikommaksi. Mutta lisää on varmasti luvassa joko Wolverinen tai jonkun muun uuden mutanttituttavuuden parissa. Sitä odotellessa ja toivoessa, että leffaan saadaan kunnon juoni pelkän läpijuoksun sijasta. Tämä läpijuoksun tunne voi toki tulla myös siitä, että valkokankaalla mutanteilla ei ole kovin paljon uutta annettavaa. Samoja piirteitä ja käyttäytymistä on nähty jo aiemminkin, eikä tämä elokuva ainakaan kovin paljon syvennä heidän hahmojaan tai persoonaa katsojalle. Tosi fanit voivat tietenkin saada leffasta paljon enemmän irti, kun tällaiset elokuvien suurkuluttajat, jotka vain etsivät sitä WAU-efektiä. Suosittelenkin elokuvaa kaikille X-Men sarjasta kiinnostuneille, Mr. Singerin elokuvista innostuville ja niille, jotka haluvat viettää pitkän tovin kevyen juonen ja hienojen erikoistehosteiden parissa.
Overallwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Kokonaisarvosana.

Näyttelijät: James McAvoy, Michael Fassbender, Jennifer Lawrence, Oscar Isaac, Nicholas Hoult, Rose Byrne, Tye Sheridan, Sophie Turner, Olivia Munn, Lucas Till, Alexandra Shipp, Evan Peters, Kodi Smit-McPhee, Ben Hardy, Lana Condor, Josh Helman

Tämän vuoden kassamagneetin maineesta tullaan kuitenkin varmasti käymään kovaa käden vääntöä eri sci-fi-elokuvien kesken. Valkokankaalla on jo osa näistä nähty, osa ei varmaan edes katso Suomen suuntaan, mutta osa pamahtaa tänne varmasti (toivottavasti) katsojien nautittavaksi. Omaa suosikkiaan voi rauhassa fanittaa seuraavasta listasta:

  • Star Trek: Beyond
  • Batman v Superman: Dawn of Justice
  • The Divergent Series: Allegiant
  • Independence Day: Resurgence
  • The 5th Wave
  • Captain America
  • Suicide Squad
Osastot: Kevyttä katseltavaa, Leffat, Sci-fi, Toiminta/äksönpläjäys
Henkilöt: , , , , , , , , , , , , , , ,
Kommentit

Vastaa