VALIKKO

World UFO Day – Maailman UFO-päivä 2.7.

Kuvahaun tulos haulle world ufo day 2017

Ei varmaan ole toista yhtä varmaa leffa-aihetta tyttöhömpän lisäksi kuin avaruuden muukalaiset. Joten Outin leffaopas saa kunnioittaa Maailman UFO-päivää tänään. UFO-päivä sai alkunsa vuonna 2001, kun kaikki aivonsa, sydämentä tai jonkin muun elimensä ufoille ja niiden myötä avaruuden muukalaisille menettäneet kokoontuivat yhteen todistusaineistoineen. Wau. Porukka on aika ehdottoman yksimielinen siitä, että meillä on joku päivä 100 % mahdollisuus tavata joku avaruuden muukalainen tai edes nähdä lentävä lautanen muutakin kuin kotona keittiössä. Tämän mahdollisuuden vuoksi on tärkeää aloittaa vuoropuhelu aiheesta jo ennenkuin muukalaiset saapuvat tänne. Partiolaisten tavoin, sitä pitäisi olla aina valmiina. UFO-harrastajien intohimoihin (jos näin nyt voi sanoa), kuuluu luonnollisesti sen uskominen, että 1) valtiot piilottelevat ufoja tai niihin liittyviä asioita ja 2) avaruuden muukalaiset ovat napsineet ihmisiltä elimiä. X-file ohjelman tavoin voi todeta, että ”The Truth is Out There”.

Taivaalle tirkistelyn ja UFO:jen pongauksien päiväksi on osunut kaksi eri ehdokasta. Ensimmäinen niistä on 24.6, jolloin lentäjä Kenneth Arnold raportoi UFO:n kohtaamisesta. Tuona päivänä vuonna 1947 Mr. Arnold (1915 – 1984) teki UFO-havainnon Washingtonin osavaltiossa Mount Rainierin lähellä. Tämän jälkeen UFO-raportteja alkoi tulvimaan muiltakin huolestuneilta kansalaisilta. Toinen juhlallisuuden viettopäivä ehdokas on heinäkuun 2. päivä, mikä puolestaan muistetaan erityisesti Roswelin tapauksesta vuodelta 1947. Tuolloin maahan syöksyi joko UFO tai sääpallo, joka laittoi ihmisten kielenkannat liikkeelle.

UFO-aiheisten elokuvien tai taivaalle tirkistelyn lisäksi voit viettää UFO-päivää kokoontumalla hengenheimolaistesi kanssa Uuteen Meksikoon Roswelin kaupunkiin tai selvittää miten Suomen ufo-tutkijat päivää juhlistavat. Mutta Outin leffaopas pitäytyy tällä kertaa UFO-aiheisissa elokuvissa. Koska lista avaruuden oliosta ja niistä kertovista elokuvista on järjettömän pitkä, laitan tähän vain wikipedia-linkin  sekä keskityn kertomaan itseeni vaikutuksen tehneistä UFO-rainoista, joita ei oikeastaan ole kovinkaan monta.

  • Arrival (2016). Elokuva ansaitsee paikan listalla mielenkiintoisen lähestysmistapansa vuoksi. Avaruuden muukalaiset eivät sinänsä ole mitään uutta, mutta leffan teema vuorovaikutuksen löytämisessä on. Arrival osoittaa hyvin, että voimme puhua aidasta ja seipäästä sekä mennä sen vuoksi ihan sutturalla keskenämme.
  • Isäni tähtien takaa – My Father from Sirius (2016). Kotimainen dokumenttielokuva isän ja pojan suhteesta, kun isä ilmoittaa siriuslaisten antavan hänelle elämänohjeita.
  • The Visit: An Alien Encounter (doc) – Vierailu (2015). Mitä tehdä, jos-kun avaruuden muukalaiset saapuvat maapallolle. Tähän ollaan oikeasti (??) varauduttu ja dokumentti kertoo miten.
  • Paul (2011). Kaksi UFO-hurahtanutta veikkosta auttaa avaruuden muukalaista pääsemään kotiinsa. Luvassa on UFO-höpötystä ja yllättäviä juonenkäänteitä. Aliarvostettu, mutta suhteellisen hauska leffa.
  • Signs (2002). Mr. Night Shyamalan selkäpiitä raapiva jännitys ihmisten kohtalosta maahan pyrkivien muukalaisten armoilla. Hyvä leffa loppua lukuunottamatta, vettä ja pesäpallomaila, ha-loo.. Täällä olisi ollut niiiiiin paljon parempi ehdotus lopulle ja se olisi jättänyt kaikki katsojat pitämään tinahatut päässään.
  • Independence Day – Maailmojen sota (1996). Ohjaaja Mr. Roland Emmerich räjäyttää valkoisen talon. Leffa on ihan aliarvostettu, eikä se johdu siitä, että Applen tietokoneella voi peitota UFO:t.
  • Mars Attacks! (1996). Totaalinen B-luokan leffa hervottomine vitseineen ja ylinäyttelemisineen. Mutta leffa saa aina niin hyvälle tuulelle. Tämä on tullut nähtyä myös espanjaksi dubattuna.
  • Close Encounters of the Third Kind – Kolmannen asteen yhteys (1977). Mr. Steven Spielbergin aloitus omille UFO-aiheisille elokuvilleen ja samalla varmasti myös innoitus monille muille tuleville UFO-leffoille. Erikoistehosteet ovat omaa luokkaansa, samoin kuin UFO:n esille tuleminen.
Osastot: Elokuvia ja elämää
Kommentit

Vastaa