VALIKKO

Walking on Sunshine – Auringonpaisteessa käveleminen

Häät, hyvä musiikki ja kilpakosinta vaikuttavat muodostavat hyvän elokuvan pohjan. Tai ainakin tätä mieltä on Walking on Sunshine -elokuvan tekijät. Siinä Taylor (Hannah Arterton) joutuu toteamaan, että hänen sisarensa Maddie (Annabel Scholey) on menossa naimisiin Taylorin suuren rakkauden Rafin (Giulio Berrutti) kanssa. Mukaan soppaa tulevat vielä hämmentämään Maddieen ihastunut Doug (Greg Wise) ja Taylorin paras ystävä Elena (Leona Lewis) omine uutisineen.  Joten kyllähän tässä vaiheessa jo tiedetään, miten leffa oikein loppuu.

Mamma Mia – elokuvamusikaali lienee saanut tämän aikaiseksi ja en valita kovinkaan paljon. Musiikki oli mukaansa tempaavaa, mieliala iloinen ja lauluja teki mieli hoilottaa aina välillä mukana. Tätä olisi kiva päästä katsomaan sing-a-long -esitykseen. Nyt valkokankaalla kuullaan sankarien ja sankarittarien esittävän 1980-luvun hittejä kuten Holiday, Girls Just Want to Have Fun, Wake Me Up Before You Go-Go. Mamma Mian tavoin niillä rakennetaan  elokuvan juonta jo korvataan dialogia yhtä kiitettävästi. Ja Mamma Mia -elokuvan tavoin tätäkin leffaa katselee mielellään, lauraa lurittelee ainakin mielessään ja salista poistuu suhteellisen hyväntuulisena. Ja edelleen Mamma Mian tavoin  tätäkin elokuvaa katsellessaan ja kuunnellessaan tuntee jonkinsortin myötähäpeää hieman heikompien laulajien aukoessa suutaan. Jos ei muuta, niin Walking on Sunshine ainakin todistaa, että pelkkä hyvä kroppa ja naamataulu ei välttämättä kanna elokuvaa kovin pitkälle.

Mutta jos unohdetaan liiallinen kriittisyys, kotikutoisuuden tunnelma ja harrastelijateatterien kokoontumisajot on myönnettävä, että Walking on Sunshine ainakin yrittää kovasti tehdä iloista vaikutusta. Kaiken kotikutoisuuden keskellä se tarjoaakin hetkittäin hyviä ja viihdyttäviä juonenkäänteitä, nauramisen mahdollisuuksia ja kaikkiin kesäleffoihin kuuluvaa onnellista loppua. Satujen onnellisiin loppuihin haluaa uskoa niin kovasti aina tähän vuodenaikaan.

Kesäfiiiiliiiiswww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Walking on Sunshine hoitaa hommansa ollen viihdyttävä, kevytjuoninen ja runsaslauluinen. Leffa sopii varmasti kaikille 1980-luvun musiikista pitäville ja niille, jotka haluavat katsella kauniita maisemia. Myös paikkakunta Apulia näyttää parhaita puoliaan ja herättelee matkakärpästä. Pirteästä yrityksestä huolimatta Walking on Sunshine ei yllä Mamma Mia elokuvamusikaalin tasolle, vaan vaikuttaa välillä harrastelijateatterimaiselta toiminnalta ja flash-mobeilta. Elokuva olisi saanut viettää enemmän aikaa leikkaamossa tuunauksen kohteena, jolloin siitä olisi myös voitu saada enemmän irt kevyen juonen ja kauniiden naamojen lisäksi. Mutta kesäleffakategoriassa filmi pärjää ihan sopivasti. Kun ei odota paljon, ei myöskään pety paljon. Toivottavasti kaikki mukana olleet näyttelijät pärjäävät paremmin seuraavissa elokuvissaan.
Overallwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Kokonaisarvosana.
Osastot: Kevyttä katseltavaa, Leffat, Musikaali
Henkilöt: , , , ,
Kommentit

Vastaa