VALIKKO

Vuoden 2015 paras (??) elokuva

Hyvä ystäväni kysyi viime vuoden parasta elokuvaa. Hmm… eikö se ole hieman väärin kysyä ihmiseltä, joka rakastaa lähes niitä kaikkia. Yritystä kuitenkin pitää olla ilmassa ja edessä oli tiivistyksen makua. Ensin kuukausien kohdalla tuli useampi eri ehdokas, mutta oikein kiristetttynä pääsin seuraavaan listaan, jossa pidän edelleen koko elokuvasta enkä vain tietyistä kohdista. Nämä kaikki katselisin mielelläni uudestaan tai sitten ne ovat vain tehneet jo ensi katselmuksella lähtemättömän vaikutuksen. Vaikka niiden uusio katsomiseen ei ole vielä tarpeeksi rohkeutta tai aikaa edellisestä katselukerrasta. Lista on kuitenkin paras postata nyt, sillä se muuten muuttuu taatusti yön aikana jällleen kerran.

Tammikuu: Pride, Whiplash

Helmikuu: Late Lammas, Kingsman: Secret Service

Maaliskuu: Relatos Salvajes, Big Game

Huhtikuu: Into the Woods

Toukokuu: Ex_Machina

Kesäkuu: Maggie

Heinäkuu: Ant-Man, Amy

Elokuu: Trainwreck

Syyskuu: Far From the Madding Crowd, Tale of Tales

Lokakuu: Bogowie

Marraskuu: Legend

Joulukuu: Tangerines

Entäpä sinun kohdallasi? Mikä leffa säväytti kunnolla, puhutti vielä pitkään elokuvan jälkeen, herätti ajatuksia puolesta ja vastaan? Yhtä oikeaa vastausta ei luonnollisesti ole olemassa, eikä sitä myöskään tarvitse kuin elokuvaraadeilla olla. Onneksi en itse istu moisessa, antaisin palkinnon kaikille, jotka ovat ikinä tiensä valkokankaalle löytäneet olivatpa ne mitä tahansa.

Joka tapauksessa tähän kysymykseen oli huomattavasti helpompi vastata kuin siihen mitkä kymmenen elokuvaa ottaisin mukaan autiolle saarelle. Sen listan tekeminen on vaikeaa ellei jopa mahdotonta, sillä yritän kiivaasti (ihan oikeasti) keventää myös DVD-kokoelmani määrää alle sadan kappaleen. Sinne on matkaa ihan liikaa ja tänään tarttui mukaan uusi leffa, minkä olin pitkään ajatellut hankkivani. Mutta silti, yritystä pitää olla ilmassa.

Näissä merkeissä toivotan kaikille ja antoisaa leffavuotta 2016. Olkoon se täynnä väristyttäviä elokuvakokemuksia leffaelämysten kaikista laidoista.

Osastot: Elokuvia ja elämää
Kommentit

Vastaa