VALIKKO

Tower Heist – Heist torni

 

Amerikkalainen rikoskomedia yllättää erittäin positiivisesti. Alkuperäisiin suunnitelmiini ei kuulunut lisätä elokuvakokemuksiini Tower Heistia johtuen siinä näyttelevästä Mr. Ben Stillerista. Mr. Stillerin elokuvat kun vaikuttavat ylittävän sen, mitä vielä pitäisin hyvänä makuna. Mutta jouluhässäkän paras pakopaikka on elokuvateatteria ja muu tarjonta alkaa olla aika lailla jo nähty (tai sitten se ei kiinnosta). Siispä Tower Heist!

Elokuvassa Tower Heistin henkilökuntapäällikkö Josh Kovacs (Ben Stiller) päättää ottaa oikeuden omaan käsiinsä, kun käy ilmi, että talon rikkain asukas Arthur Shaw (Alan Alda) on virallisesti hävittänyt satoja miljoonia, joiden joukossa oli myös talon asukkaiden eläkkeet Ponzi-huijauksen kautta. Asioiden oikeaan suuntaan saattamisessa hän auttavat talon muut työntekijät: siivoja Odessa Montero (Gabourney Sidibe), repsasta vastaava Charlie Gibbs (Casey Affleck), uusi hissipoika Enrique Dev´reaux (Michael Pena) ja Tornista häädön saanut Mr. Fitzhugh (Matthew Broderick) sekä pikkurikoksia tehtaileva Slide (Eddie Murphy). Mr. Shawn rahojen paikasta on kiinnostunut myös FBI:n agentti Claire Denham (Tea Leoni). Elokuvassa on siis kasassa hyvinkin persoonallinen ja ammattitaidoton ryöstäjäjoukko, jonka pitäsi varastaa 20 miljoonaa taalaa – ammattitaitoisesti.

Rainan ohjaaja Mr. Brett Ratner on tehnyt tuotoksen, joka ei kyllä anna katsojan hengittää hetkeäkään liian aikaisin. Tälläista kiinnipitoa (rikos)komedian parissa en ole tavannut pitkään aikaan. Ja jäin miettimään sitä, että kuinka paljon Mr. Ratnerin työkokemus musiikkivideoiden parissa vaikuttaa tähän. Niissähän tarina esitetään tiivissä paketissa lyhyessä ajassa. Samaa voi sanoa Tower Heistista: ytimekäs tarinan lyhessä paketissa, liikaa lässytystä valkokankaalla ei juurikaan nähdä. Kiitos siitä.

Kiitoksen tietenkin voisi osoittaa myös rainan käsikirjoittajia kohtaan. Mr. Ted Griffin on tullut tunnetuksi jo sellaisten elokuvien parista kuin Ocean´s 11 (2001) ja Killers (2010), eli kokemusta ryöstöihin erikoistuvista rainoista on. Toinen käsikirjoittaja Mr. Jeff Nathanson ei ole jäänyt kauaksi tästä. Hänen repertuaarinsa vaan vaikuttaa olevan vauhdikkaampi, vai mitä voi sanoa seuraavista elokuvista: Catch Me If You Can (2002), The Terminal (2004) ja Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull (2008). Mies on myös sidottu (ainakin vielä tällä hetkellä vuonna 2013 ilmestyvään Men in Black III käsikirjoitukseen – sitä odotellessa). Eli mitä saa aikaiseksi, kun yhdistää rikoskomedioihin sekä vauhtiin ja vaarallisiin tilanteisiin erikoistuneet käsikirjoittajat – Tower Heistin.

Alkuperäisen idean mukaan Mr. Murphy oli ajatellut elokuvan koostuvan vain mustista näyttelijöistä – itsensä tietenkin mukaanlukien. Ryöstön kohteena olisi ollut Trumph Plaza. Mutta elokuva alkoi muistuttaa liikaa Oceans 11 sarjaa, joten Mr. Murphy ohjasi itsensä siitä ulos. Mr. Trumph ei siis tullut ryöstetyksi, ehkäpä päinvastoin, sillä elokuvassa Mr. Shawn asuntoon keskittyvät kuvaukset on tehty Trump International Hotel & Tower rakennuksessa.

Leffalipulle enemmän vastinetta kuin uskoikaanwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Tower Heist on ihastuttavan freesi ja hyvin onnistunut rikoskomedia siitä, miten pahis voidaan putsata pienin teknisin vempain ja hurjalla kasalla sisua ja onnea. Samalla se osoittaa, että meillä jokaisella on omat erikoisuutemme, mikä ei välttämättä ole kovinkaan paha asia. Ihastuttavaa on myös, että trailerin ulkopuolelle jää paljon naurettavaa sekä se, että loppu oli todella yllätyksellinen. En muista koska olisin viimeksi nauttinut näin paljon elokuvasta, jossa Mr. Stiller on mukana. Ehkäpä miehen seuraavan leffan näkemistä voi sittenkin harkita. Joten kaikille joulustressiä pakoon yrittäville suosittelen suuntaamista leffateatteriin. Vaikka kyse onkin rikoskomediasta, se ei tee liian raskasta - pikemminkin päinvastoin. Näin kai ne tavalliset rikolliset (ilman miljoonien budjettia) yrittää putsata niitä rikkaampia. Hauskaa oli, ainakin minulla.
Overallwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Kokonaisarvosana.

🙂 🙂 🙂

Osastot: Kevyttä katseltavaa, Komedia
Henkilöt: , , , ,
Kommentit

Vastaa