VALIKKO

The Twilight Saga: Breaking Dawn, part 1 – Twilight: Aamunkoi, osa 1

Twilogy on sitten saanut taas yhden uuden osan. Ja se viimeinen pitäisi tulla markkinoille ensi vuonna näihin samoihin aikoihin marraskuun puolivälissä. Sitä odotellessa. Ennen sitä voi kuitenkin taas kääntää katseensa Twilogyn kirjalliseen puoleen, sillä ainakin minun mielestäni kirja toimi elokuvaa paremmin tällä kertaa.

Aamunkoin juonen voi todeta Taru Sormusten Herrasta tyyliin: Edward Cullen (Robert Pattison) ja Bella Swan (Kristen Stewart) menevät naisiin ja Jacob Blackilla (Taylor Launtner) on siinä sulattemista. Koska viimeisen kirjan elokuvaversiosta on koitettu tehdä käyttäjäystävällinen (tai keräta rahat pois faneilta), se on jaettu kahteen osaan. Nyt nähty ensimmäinen osa keskittyy Edwardin ja Bellan häihin sekä Bellan yllätykselliseen raskauteen. Siinäpä se. Leffa esittelee riutuneen näköistä Bellaa, joka viimeinkin muuttuu vampyyriksi – ei ehkä toivomallaan tavalla, mutta muuttuu kuitenkin.

http://www.youtube.com/watch?v=eK8RWUoH2_A&feature=fvst

Ohjaaja Bill Condon on tehnyt tästä Twilogyn osasta rauhallisemman ja vähemmän jännittävän kuin sarjan aiemmat osat. Ehkä se sopii hää-raskaus-teemaan, mutta itse odotin kirjan perusteella niiiiiiin paljon enemmän. Toisaalta ehkä se vampyyri-ihmissusi maailmaan sopiva jännitys nousee sitten lopulliseen huippuunsa vuoden päästä. Sitä odotellessa on kuitenkin todettava, että vaikka Aamunkoi ei sinänsä mitään jännitteitä ilmaan kunnolla heittänytkään, niin se onnistui omalla tavalla osoittamaan näyttelijöiden kasvua koululaisista vastuuntuntoisiksi aikuisiksi. Siinäpä voi olla sitä tavoitetta jo ihan riittävästi itsestään.

Tunnustusta on annettava leffan musiikille. Se onnistui, maisemallisten valintojen, lisäksi hurmaamaan hyvin. Joten jos pitäisi valita, kumman hankkii kokoelmiinsa, niin tällä hetkellä kallistuisin CD:n puoleen. Tämä siitäkin huolimatta, että reijaan luuni varmasti uudelleen leffateatterin penkille ’Team Jacob’-merkeissä. Lisäksi on mainittava, että leffan dialoginen anti oli reippaasti edeltäjäänsä, Eclipse, parempi. Tästä on myös hyvä lähteä eteenpäin odottelemaan sitä seuraavaa ja viimeistä osaa. Ja ihan vain tiedoksi elokuvantekijöille. Minua ei sitten yhtään haittaa, vaikka rustaisitte pystyyn vielä yhden leffan tai kaksi. Toinen voisi käsitellä Edwardia ja toinen Jacobia, ihan vain näin pikkuvinkkinä.

Loppukliimaksia odotellessawww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Leffaa muuten sitten suosittelen vain aiemmat osat nähneille. Se riippuu niin tiivisti aiemmissa osissa, että nykyisen ymmärtäminen itsenäisesti voi olla hankalaa. Tämä on varmasti osaltaan vaikuttanut siihen, että elokuva ei oikein tunnu pääsevän vauhtiin. Sekin odottaa sitä kakkos-osaa. Kai tämä on sitä mitä saa, kun yritetään pysyä kirjalle uskollisena. Leffa muuten kannattaa istua suhteellisen pitkälle loppuun, mikäli haluaa nähdä vielä vilauksen Voltureista. Ja niissä merkeissä minun on kyllä ihan pakko ottaa yhteyttä hyvää ystävääni Anna-Siskoon, sillä heidän loppukommenttinsa ei vaan mene jakeluun.
Overallwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Kokonaisarvosana.

P.s.I specially would like to take this moment and thank my dear friend Mrs. K., there far far away, I know we both share the same passion to this Twilogy-saga. And it was wonderful to have something special with me at the movies. They may not last for ever, but surely reminded me about that how much you mean to me. My dear friend, I do love you, even though I still stay in ’Team Jacob’. And when it comes to men – what do they know? Let’s just stick to that hot howling wolf-man… or to equally hot vampyre version…


Osastot: Romanttista hömppää, Sci-fi
Henkilöt: , ,
Kommentit

Vastaa