VALIKKO

The Tourist – Turisti

Maailmanmatkailu ei ole aina kovin turvallista ja nyt en puhu mistään passin unohtamista hotellin uima-altaalle tai taskuvarkaista. Elokuvassa The Tourist amerikkalainen turisti Frank Tupelo (Johnny Depp) tapaa junassa salaperäisen Elise Clifton-Wardin (Angelina Jolie). Sattuman oikusta (tai suunnittelun tuloksena) häntä luullaan kansainväliseksi talousrikolliseksi Alexander Pierceksi, jonka perässä Venetsiaan matkaavat sekä Interpol että brittiläinen gansteri tukijoukkoineen. Tämän mukaan voisi filmin olettaa tarjoavan hyvää kissa- ja hiiri-leikkiä sekä syvällisempääkin pohdintaa siitä, kuka oikein on kuka. Kun elokuvan jälkeen kerrot juonta ystävällesi, niin hänkin voi pitää filmiä tosi mielenkiintoisena – paperilla.

http://www.youtube.com/watch?v=20Hix04Weqo

Mr. Depp ja Ms. Jolie yhdistelmä olisi oikeasti odottanut huimasti enemmän – vauhtia ja vaarallisia tilanteita oli kyllä tarjolla, mutta kauniisti katettuna ja hopealautaselta syötynä. Toisaalta ehkä hyvä niin, rauhallinen smokissa (??) liioittelu vei Mr. Deppin roolihahmon mahdollisimman kauas kapteeni Sparrowsta, että siten suurempaa yhtäläisyyttä päässyt syntymään. Ja oli toki hauskaa nähdä Ms. Joliekin välillä jossakin muussa kuin ylityöllistämässä stuntihmisiä. Meikäläinen kuitenkin kaipasi sitä rosoisuutta lisää, mihin kumpikin näyttelijä kyllä halutessaan pystyy. Toisaalta samaan hengenvetoon voi kysyä, että paljonko ne näyttelijät voivat oikeasti tekohengittää tarinaa, jonka juoni mahtuisi pisteen alle. Ja koska leffa vaikutti houkuttelevan saliin yllättävän paljon eri-ikäisiä pareja, niin ehkä parempi vaan roolisuoritusten keskittymisen eleganttina liihelyyn sekä pyjamassa katolla juoksenteluun. Nyt se sopi paremmin kaikille – vähän jokaiselle jotakin.

Turvallinen treffileffawww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Hurjista elokuvan teon aikaisista huhuista pääparin välinen kemia on yhtä hyvä kuin sinun ja minun välinen täällä bittiavaruudessa – siis aika olematon. Yhteistyö on kyllä sujuvaa, mutta se sujuisi myös silmät kiinni ja päällään seisoen, antaen saman lopputuloksen kuin nyt. Ilman fanipohjaa jompaakumpaa näyttelijää kohtaa Turistia ei kannata mennä katsomaan – paitsi tietenkin, jos haluaa yllättää itsensä aika mielenkiintoisella ja ennalta arvaamattomalla lopulla tai sitten kaipaa sitä turvallista treffleffaa. Toisaalta The Tourist toimii myös hyvänä mielenparantajana, vaikka siitä ei muistakaan mitään kohokohtia elokuvasalista poistumisen jälkeen. Läpivetotyö kummaltakin päänäyttelijältä.
Overallwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Kokonaisarvosana.

Mielenkiintoinen asia The Tourist leffan kanssa on ollut ihmisten reagoiminen sen julisteisiin. Siis ihan näin ”kuulin puolella korvalla” perusteella sanoisin sekä miesten että naisten kommentoineen elokuvaa Johnny Deppin elokuvana, kun julistetta on lähestytty parimuodostelmassa. Yksin tilanne on ollut aivan toinen, sekä miehet ja naiset ovat kommentoineet elokuvaa Angelina Jolien elokuvana. Syy tähän olisi kiva tietää. Itse kommentoin sitä ehdottomasti Ms. Jolie leffana, koska julisteessa Mr. Depp on lähes tulkoon tunnistamattoman näköinen.

Osastot: Kevyttä katseltavaa, Leffat
Henkilöt: ,
Kommentit

Vastaa