VALIKKO

The Secret Life Of Walter Mitty – Walter Mittyn salainen elämä

The Secret Life Of Walter Mitty -elokuva ei alunperin herättänyt minussa mitään suurempia tunteenpurskahduksia johtuen jo sen ohjaaja-käsikirjoittaja-näyttelijä edustustajasta Mr. Ben Stilleristä johtuen. Viime vuosina olen kokenut vaikeuksia sisäistää Mr. Stillerin edustamaa huumorinlajia, kunnes Tower Heist hieman helpotti tätä asiaa. Joten Walter Mittyn salainen elämä sai oman mahdollisuutensa – onneksi.

The Secret Life of Walter Mitty -elokuvassa Walter (Ben Stiller) toimii Life-lehdessä valokuva-toimittajana, jonka vastuulla on kuvien tallessa pitäminen lehden arkistossa. Arkityönsä lomassa Mitty haaveilee sankaruudesta ja työtoveristaan Cherylistä (Kristen Wiig). Kaikki muuttuukin kun Mitty saa mahdollisuuden päiväunelmiensa toteuttamiseen sattuman kautta. Yhden kuvan katoaminen lähettää Walterin sen kuvanneen tutkimusmatkailijan Sean O’Connellin (Sean Penn) perään, joka saattaa olla ihan missä vaan tällä maapallolla. Sillä reissulla Mitty pääseekin toteuttamaan itseään enemmän kuin aluksi uskoikaan.

Ohjaaja Mr. Stillerin mukaan elokuva kertoo miehestä, jonka sisällä on hurjasti mahdollisuuksia joiden olemassaolosta hän ei ollut tietoinen. Elokuvaa onkin ehditty vertaamaan jo Forest Gump (1999) sen sydämellisyyden vuoksi, The Truman Show:n (1999) komediallisen sankarin luomisen vuoksi ja Life Of Pi (2013) elokuvaan sen ihmetyksiä esittelevän piirteen vuoksi. Walter Mitty on kaikkea tätä ja enemmänkin, mutta se selviää vain katsomalla elokuva. Ohjaajana Mr. Stiller piti elokuvan kuvaamista haasteellisena, se ei saanut olla liian koominen, mutta ei myöskään liian draamallinen. Tasapainon löytäminen ja ennenkaikkea sen ylläpitäminen on haasteellinen. Nyt lopputuloksena on kuitenkin sydämellinen ja hauska elokuva, jonka soisin mahdollisimman monen katsovan. Mr. Stillerillä on kuitenkin edelleen uskottavuusongelman tämän tyylisen elokuvan ohjaamisessa. Vaikka lopputulos on näinkin mestarillinen, niin fyysisestä ja verbaalisesti komiikasta poikkeaminen on sellaista, mitä joidenkin ihmisten voi olla vaikea sulattaa.

Elokuva perustuu löyhästi ja taiteellisin vapauksin Mr. James Thurberin lyhyeen novelliin vuodelta 1939. Elokuva aiheesta on ollut työn alla pitkään ja aikoinaan muita ehdokkaita Walter Mittyn roolit ovat herrat Jim Carrey, Mike Myers, Owen Wilson, Johnny Depp, Will Ferrell ja Sasha Baron Cohen. Ja vaikka kuinka yritän välillä olla anti-Stillerinen, niin on pakko myöntää, että elokuvan päähahmoon on pystyisi kuvittelemaan ketään muuta. Mr. Stillerin riisuttua koomikon roolivaatteensa hän on riittävän arkinen ja luonnollinen sopimaan seinäkukkasten joukossa kukkivan Walterin nahkoihin.

Walter Mitty ei sinänsä  juuri musiikilla pröystäile, mutta siinä kuulluista biiseistä on pakko nostaa kaksi esille. Ground Control to Major Tom oli aivan omaa luokkaansa ja sen voisi todellakin ottaa vaikka omaksi motokseen rohkeuden löytämisestä ja harjoittamisesta. Vai voitko olla eri mieltä? Toinen klassikko on Pina Colanda Song, jota pääset kuuntelemaan tästä. Musiikin lisäksi elokuvasta on hyvä muistaa itse lehti, LIFE-magazine, joka osoitti elinaikanaan ainakin meikäläisellä paljon valokuvien mahtavaa ja vaikuttavaa voimaa. Joskus on oikeasti hyvä pysähtyä miettimään millainen määrä työtä ihmisten aikaansaannosten takana on.

Sinnikkyys palkitaanwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
samoin arjessa eläminen, vaikka ne päiväunetkin ovat aika mahtavia. Walter Mittyn salainen elämä yllätti minut myönteisesti. Leffa tarjoaa kunnon nauruja, romantiikkaa, seikkailuja ja elävää draamaa niitä kaipaaville. Huumorinkukkaa ei alleviivata jokaisessa kohtauksessa, vaan katsoja saa vapaasti löytää omat ihastuksen kohteensa. Edellä mainittujen lisäksi Walter ystävineen opettaa elämän kauneutta sitä etsiville. Joskus on hyvä vain nauttia hetkestä ja olla tekemättä siitä mitään sen suurempaa. Mutta ennen kaikkea olen eniten otettu Mr. Stillerin heittäytymisestä oman erikoisalansa verbaalisen ja fyysisen komiikan ulkopuolelle ja toivon miehen jatkavan näissä merkeissä maailman valloitusta. Suosittelen elokuvaa kaikille hyvän ja hauskan elokuvan ystävillä, joita kiinnostaa nähdä miten sitä maailmaa oikein valloitetaan voittamalla omia pelkojaan.
Overallwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Kokonaisarvosana.

 

Osastot: Draama, Kevyttä katseltavaa, Leffat
Henkilöt: , ,
Kommentit

Vastaa