VALIKKO

The Second Best Marigold Hotel – Toiseksi paras eksoottinen Marigold hotelli

The Best Exotic Marigold Hotel 2 on luonnollinen jatko-osa brittiläisten eläkeläisten seikkailuille Intiassa varsinkin kun ensimmäinen osa The Best Exotic Marigold Hotel oli tekijöilleen erittäin mieluinen kassamenestys Fox Searchlight -studiolle. Noin kymmenen miljoonan dollarin budjetilla tehty elokuva tuotti kansainvälisesti noin 134 miljoonaa taalaa kotiinpäin. Tämä ei ole huono saavutus eläkeläisten ´päivätoiminnan´esittelemisestä.

Sonny Kapoorin (Dev Patel) ideoimassa The Best Exotic Marigold Hotel for the Elderly and Beautiful -hotellissa alkaa olla täyttä ja Sonny haaveileekin häidensä lisäksi hotellin laajennuksesta ja matkaa Yhdysvaltoihin yhdessä Muriel Donnellyn (Maggie Smith) kanssa kosiskelemaan hotelliketjun omistajaa Ty Burleytä (David Strathairn). Burley kiinnostuu asiasta jollakin asteella ja lupaa lähettää miehensä asiaa selvittämään. Kun täyteen hotelliin sitten pöllähtääkin kaksi uutta vierasta Guy Chambers (Richard Gere) ja Lavinia Beach (Tamsin Greig) Sonny uskoo Guyn olevan tämä salaperäinen tarkastaja. Edessä onkin miehen vakuuttaminen siinä määrin, että Sonnyn rakkaalta Sunainalta (Tina Desai) meinaa palaa hihat ja hotellin muut vieraat jäävät tätä sivusta seuraamaan.

Oletetun tarkastajan liehittelyn lisäksi valkokankaalla omaa tarinaansa jatkavat myös Evelyn Greenslade (Judi Dench) ja Douglas Ainslie (Bill Nighty) sekä Norman Cousinsh (Ronald Pickup) ja Carol (Diana Hardcastle). Myös Madge Hardcastlella (Celis Imrie) on myös omat haasteensa kilpakosijoiden edessä. Elämän aika on rajallista ja se tulee hyvin esille myös näiden hahmojen tekemissä päätöksissä.

Ohjaaja John Madden on tehnyt hyvää työtä elämän ehtoopuolella olevien ihmisten arjen kuvauksessa. Valkokankaalle ovat tallentuneet ajatukset ikääntymisestä, valintojen teosta ja jossain määrin vanhuuden vaivoista. Mikään geriatrinen kokoonpano elokuva ei kuitenkaan onneksi ole. Sen sijaan se tarjoilee ihastuttavassa määrin stereotypioita lämpimästä Intiasta ja sen makumaailmasta. Leffassa saa nauraa niin itselleen kuin elämälle, joka ei aina etene suunnitelmien mukaan. Tästä huolimatta toivon, että valkokankailla ei nähdä potentiaalista The Third Best Exotic Marigold Hotel

Takaisin Intian lämpöönwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
ja ikäihmisten seuraan. Ensimmäisestä elokuvasta poiketen jokainen hotellin asukas on löytänyt jo oman paikkansa Intian huumassa. Tästä huolimatta tarinaa on riittänyt kiitettävästi kerrottavaksi myös tähän jatko-osaan. Painopiste on selvästi hotellin tarkastajassa sekä Sonnyn ja Suneinan häiden suunnittelussa. Mutta onneksi mukaan on mahtunut muutakin, vaikka suuria yllätyksiä ja juonen käänteitä ei enää ole samalla lailla tarjolla kuin ensimmäisen osan kanssa. Uskoisin The Second Best Exotic Marigold Hotel -elokuvan kuitenkin viehättävän edellisen osansa tavoin ikäihmisiä ja meitä vähän nuorempiakin. Näyttelijät tekevät hyvää ja uskottavaa työtä, jotka omalla tavallaan osoittavat ihmiselon lopun lähestymisen ajatuksia ja herkkyyttä sen kohtaamisessa. Leffa kestää varmasti useamman katselukerran, joten ehkäpä löydän itseni uudestaan sen parista.
Overallwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Kokonaisarvosana.

Osastot: Kevyttä katseltavaa, Leffat
Henkilöt: , , , , , , , , ,
Kommentit

Vastaa