VALIKKO

The Other Woman -Toinen nainen

Elokuvassa The Other Woman Amber (Cameron Diaz) saa selville, että hänen uskolliseksi luulemansa poikaystävä Mark (Nikolaj Coster-Waldau) elää salattua kaksoiselämää. Miehellä on onnellinen vaimo Kate (Leslie Mann) odottamassa toisella paikkakunnalla. Sattumusten kautta Amber ja Kate kohtaavat, yllätykseen ystävystyvät ja saavat selville, että Mark on pettänyt heitä myös Carlyn (Kate Upton) kanssa. Kun miehen salaisia naisystäviä alkaa tulla esiin Tiger Woodin heilojen tavoin Amber, Kate ja Carly yhdistävät kostovoimansa oikeuden saattamiseksi päätökseen.

Ohjaaja Mr. Nick Cassavetes on päätynyt kevyille vesille oudolla lopputuloksella. The Other Woman – Toinen nainen on toki onnistunut hömppäleffa, joka treenailee satunnaisesti säännöllisesti katsojan vatsalihaksia, mutta samalla aikaa poissaolollaan loistaa se sama herkkyys ja henkilöiden välisen kemian kuvaaminen mikä oli havaittavissa elokuvissa The Notebook (2004) ja My Sister’s Keeper (2009). Mitä ihmettä on oikein tapahtunut? Ja miten ihmeessä näyttelijät ovat suostuneet tällaiseen rainaan?

Valkokankaalla fyysisestä komediasta vastaa pääasiallisesti Ms. Cameron Diaz, joka vaikuttaa tekevän yhden elokuvan vuodessa ja tekevän nyt parhaansa tämän elokuvan kasassa pitämiseksi. Daami on kokeillut vakavahenkisempiä draamoja aina välillä, mutta vaikuttaa sitten tekevän paluun fyysisen komedian pariin. En valita, sillä pidän naisen elokuvista. Vaikka ne ovatkin kevyttä viihdettä, niin hyvän kevyen viihteen tekeminen on usein haastavampaan ammatillisesti kuin raskaan draamaan. Ja mielenkiinnolla jäänkin odottamaan naisen seuraavia rainoja Sex Tape ja Annie saapuvaksi valkokankaalle. Toisena hyvänä näyttelijänä valkokankaalla onnistuu fyysisen komedian esittämisessä Ms. Leslie Mann. Daami vaikuttaa tehneen yhden tai kaksi elokuvan vuodesta alkaen vuodesta 2007, jolloin itse ihastuin hänen taitoihinsa Knocked Up – Paksuna -leffan myötä. Daami ei ole yleensä loistanut yhtä vahvasti pääosassa kuin nyt, mutta ehkä tämä elokuva muuttaa asiaa.

Ms. Kate Upton puolestaan yrittää tehdä sitä, mitä niin monet nätit naiset ennen häntä. Hän yrittää muuttaa malliuransa valkokankaan valloittajattareksi. Tähän on vielä matkaa – runsaasti. Eikä tähän astinen elokuvallinen CV, missä hän lähinnä näyttelee vanhan miehen rakastajatarta sitä paljon auta. Luvassa on tietenkin paljasta pintaa, hömppää puhetta ja koheltamista. Mutta matkaa ennen kaikkea on sen ammatillisen näyttelijätason saavuttamiseen, mitä muista valkokankaan valloittajista näkyy.

Oikeastaan pitäisi tehdä oma postaus näistä mallista näyttelijäksi -daameista, mutta pikaisesti todettakoon, että tässä hommassa ovat onnistuneet vain harvat ja valitut. Niitä varoittavia esimerkkejä on sitten huomattavasti enemmän viime vuosilta. Rosie Huntington Whiteley onnistui lähinnä poseeraamaan Transformers: Dark of the Moon (2010) -elokuvassa. Brooklyn Decker puolestaan on yrittänyt tehdä parhaansa rainoissa Just Go With It (2011), Battleship (2012), What to Expect When You’re Expecting (2012) ja jotain toivoa on ehkä havaittavissa, tai oikeastaan ei. Lily Cole on on onnistunut hieman paremmin pitämään vaatteet päällään sekä osoittamaan näyttelijäntaitojaan elokuvissa The Imaginarium of Doctor Parnassus (2009) ja Snow White and the Huntsman (2012). Joten innokkaita siirtyjiä toisen ammatin pariin joka tapauksessa riittää. Bonuksena on tietenkin uransa muuttamisessa taidokkaasti onnistuneet. Heitä ovat muun muassa daamit Halle Berry, Sharon Stone, Freida Pinto, Milla Jovovich ja luonnollisesti Cameron Diaz.

Aivot pakettiin ja menoksiwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Se Toinen nainen -elokuva tarjoilee helppoa, valmiiksi naurettua ja ajateltua viihdettä. On vaikea kuvitella mitään enempää mieltä vähemmän rasittavaa elokuvaa tällä hetkellä menevistä rainoista. Leffan loppu on selvillä alkumetreiltä asti, vaikka mukaan on saatu pieniä mutkia ja yllätyksenyrityksiä. Loppukommenteissä olisi ollut kiva tietää miten miehelle oikein kävi, vai löytyikö lohduksi rakastajatar numero 382? Toinen nainen -leffa ei odota mitään katsojalta vaan antaa hänelle mahdollisuuden nauttia hauskasta fyysisestä ja verbaalisesta komiikasta, missä osoitetaan, että kosto voi olla vaikeaa (tuskinpa), mutta on silti ah-niin-suloista. Leffayleistöstä enemmistö oli naisia ja mukana olleet miehet näyttivät lähinnä pakolla sinne raahatuilta - kenties katsomaan varoittavaa esimerkkiä. Joten kaikkien näiden uroiden puolesta olen tosi pahoillani, viekää daaminne sitten vastaavasti katsomaan uusinta Expendables -leffaa, kun se saapuu maisemiin. Toinen on nainen on perinteinen ja helppo tyttöhömppä-leffa, joka ei silmiä tai sielua paljon rasita. Suosittelenkin sitä kaikille, joilla on tarve heittää aivot narikkaan. The Other Woman -elokuvan myötä se onnistuu helposti ja siksi leffa ansaitsee kaikki saamansa pisteet heppoisuudestaan ja pinnallisuudestaan huolimatta.
Overallwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Kokonaisarvosana.
Osastot: Kevyttä katseltavaa, Leffat
Henkilöt: , , ,
Kommentit

Vastaa