VALIKKO

The Next Three Days – Kolme seuraavaa päivää

Lare Brennania (Elizabeth Banks) syytetään pomonsa murhasta. Todistusaineiden valossa hänet tuomitaan 20 vuodeksi vankilaan, vaikka Lara vakuuttaa syyttömyyttään. Kun Laralle suunnitellaan siirtoa toiseen vankilaan hänen aviomiehensä John Brennan (Russell Crowe) päättää auttaa vaimonsa pakoon vankilasta keinolla millä hyvänsä ja viedä tämän sekä poikansa Luken (Ty Simpkins) pois maasta. Johnia konsultoi vankilapaan asiantuntijaa Damon Penningtonia (Liam Neeson) ja eikun toimeksi. Hommassa on kuitenkin omat vaikeutensa, eikä se kiitos aina seiso siellä loppumetreillä.

Elokuvan posterille pitää antaa kunniamaininta sen ulkoasusta. Se on koostettu samalla tavalla, kuin John teki itse suunnitellessaan pakomatkaansa. Juliste koostuu pienistä paloista muisiiinpanoja ja silti muistuttaa Mr. Crowen naamataulua. Itselläni ei ole koskaan tämä kollaasimuoto oikein onnistunut. Julisteen lisäksi mainitsemisen arvoista on www.sivustot, joilta sitten voi löytyä kaikkea mahdollista tietoa aina vankilapaosta automurtoihin saakka. Täytyy joku ilta ihan uteliaisuudesta itsekin googlata – eihän sitä kaikkea voi ennestään osata.

Näyttelijätyö, siis lähinnä Mr. Crowen roolisuoritus, sillä muut saavat suhteellisen pienen aikaa valkokankaalla on todella mahtavaa. Ehkä Mr. Crowen kiinnostus lain toisella puolella kökkimiseen ja oikeuden ottamiseen omiin käsiin alkaa tulla hänelle yhä uskottavammaksi. Rainan ohjaaja Paul Haggis  puolestaan koki Mr. Crowen olevan ainoa mahdollinen ehdokas päärooliin. Hausssa oli kuulemma mies, joka on riittävän tavalllisen tallaajan oloinen, mutta samaan aikaan (josta tiedämme sii katsojina) hän pystyy nousemaan sen arjen yläpuolelle saavuttaakseen tavoitteensa. On kuitenkin hyvä huomata, että Mr. Crowe ei pyri roolissaan olemaan toimintasankaria, koska niitä ei oikeasti ole olemassa. Annetaan tunnustus nyt kuitekin myös Ms. Banksille, joka pystyy kyllä olemaan yhtä aikaa erittäin uskottava sekä syyttömänä ja syyllisenä. Mutta vain toinen näistä on totta. Olisinkin toivonut enemmän valkokangasaikaa Ms. Banksille.

Alun perin en aikonut rainaa mennä katsomaan, koska olen nähnyt sen ranskalaisen version Pour Elle – mikä oli tosi hyvä. Mutta halusin nähdä hyvää näyttelijätyötä (odotukset siis valmiiksi aika korkealla) Mr. Crowelta ja Mr. Neesonilta. Onneksi pettymystä ei tullut, vaan raina oli todella hyvin amerikalisoitua. Periaatteessa olen menestyneiden eurooppalaisten elokuvien uusiofilmausta vastaan hollywoodlandiassa, mutta tällä kertaa saavutettiin ainakin alkuperäinen taso, ellei jopa korkeampi. Kiitos siitä. Mr. Haggis onnistui luomaan jännittävän vankilapako thrillerin, mutta yrityksissään tunkea mukaan perhedraamaa työ jäi vielä keskeneräiseksi.

Onnistunut amerikanisointiwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
jännitys yhä hyytää sisällä ja ei oikein päästä otteestaan. Wau. Kiitos, tämä on hyvää Elokuvakokemusta isolla E:llä. Kun tavoitteena on katsoa vankilapakodraamaa-trilleriä, niin elokuva kyllä täyttää siinä kaikki vaatimuksensa. Olipa hyvä, että päätin käydä katsastamassa tämänkin rainan. Suosittelen sitä erittäin lämpimästi kaikile, jotka eivät kaipaa supersankareita, vaan niitä todellisia arjen ihmisiä omine heikkouksine ja vahvuuksineen.
Overallwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Kokonaisarvosana.

Elokuva jättää pohtimaan inhimillisen virheen merkitystä kaikelle, samoin kuin sitä, että voiko sellaisen ihmisen kanssa elää, jonka tietää tehneen murhan.

Osastot: Jännitys, Leffat
Kommentit

Vastaa