VALIKKO

The Men Who Stare at Goats – Vuohia tuijottavat miehet

Elokuva / komedia??, jossa teemana on tuijottaa vuohia ja saada heidät kupsahtamaan pelkän katseen voimalla herättää outoja kysymyksiä. Lisää epäilyksiä syntyy, kun pääosaan on saatu houkuteltua Ewan McGregor ja George Clooney (niinpä Sampo, ei Brad Pitt, vaan se aito ja alkuperäinen Clooney). Toisaalta molemmat herrat ovat jo pitkään olleet siinä tilanteessa, että heillä on mahdollisuus valita filminsä, myös sieltä ei-massa-virran-keskeltä.

Maisematwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Ihan katseltavia,mutta eivät nyt sentään suomalaista miestä voita.
Overallwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Kokonaisarvosana.

Elokuva kertoo Lyn Cassidyn (Clooney) tarinan, mihin Daily Telegramin toimittaja Bob Wilton (McGregor) törmää Kuwaitissa etsiessään hyvää syytä rehennellellä ex-vaimolleen. Cassidy on aikoinaan kuulunut salaiseen yhdysvaltaiseen armeijan osastoon (ei varmaankaan oikea termi, mutta silti),  jonka tarkoituksena oli kouluttaa jedisotureita.  Aivan – ”olkoon voima kanssasi”.  Elokuvan juonellinen osuus koostuu tämän yksikön kokoamisesta ja siitä, miten Cassidy on lopulta Irakissa  missiomatkalla etsimässä yksikön entistä johtajaa, Bill Djangoa (Jeff Bridges) ja joutuu pohtimaan hyvän ja pahan maailman eroja. Elokuvankohdalla voidaan myös puhua juonesta, sillä se ei ole vain erilaisilla tapahtumilla mässäilyä, vaikka filmiä olisikin voinut  mielestäni lyhentää useita minuutteja. Tästä huolimatta se kantoi hyvin mukanaan, voima luultavasti nappasi minutkin.

Hmmm…. poistuin Plevnasta monia kysymyksiä päässäni. Mutta ensiksi kaikille eläinrakkaille tiedoksi, ei se vuohi kai lopullisesti kuollut, mutta minkäs ihminen ajatuksilleen voi. Mielestäni Jeff Bridges tekee tämän elokuvan parhaimman roolityön. Toisaalta Kevin Spaceyn rooli Larry Hopperina, josta tulee Cassidyn pahin vastustaja ansaitsee myös maininnan siitä, että kolikolla on aina kaksi puolta: hyvä ja paha. Ja se paha voi olla susi lampaiden vaatteissa.  Mielialan jäi jotenkin samanlainen kokemus kuin Cohenin veljesten Serious Man-elokuvasta, mitä en pitänyt järin hyvänä. Tästä huolimatta Vuohia tuijottavat miehet ansaitsevat huomattavasti enemmän pojoja, jos ei muuten, niin todellakin sitten Bridgesin roolilleen omistautumisen takia.

Arviointiwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Bridgesin roolisuoritus nostaa pojoja pohjalta kohti parempaa yleistä arviointia.
Overallwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Kokonaisarvosana.

http://www.youtube.com/watch?v=SreufFevUSw

Osastot: ???, Draama, Leffat
Henkilöt: , ,
Kommentit

Vastaa