VALIKKO

The LEGO Ninjago Movie – LEGO Ninjago elokuva

Aiheeseen liittyvä kuva

Taistelu Ninjago Citystä yhdistää nuoren mestarirakentaja Lloydin (vihreä ninja) yhdessä ystäviensä kanssa Kain, Colen, Jayn, Zanen ja Nyan kanssa. He muodostavat salaiset ninjasoturit, joita johtaa mestari Wu. Suojellaakseen Ninjago Cityä ryhmän täytyy voittaa paha sotapäällikkö Garmadon, joka on myös Lloydin isä. Tämä kamppailu onnistuu vain, jos ryhmän jäsenet saavat suuret egonsa kuriin ja pystyvät tekemään yhteistyötä saadakseen sisäiset Spinjitzu-voimansa käyttöönsä. (Lego-ninjago fanit saavat tästä varmasti enemmän ymmärrystä kuin minä tai muut laillani puusta pudonneet ja siinä samalla päänsä käpyyn lyöneet.)

Me muut voimme oikeasti tiivistää juonen seuraavasti. Lloyd omaa salaisen identiteetin vihreänä ninjana. Ninjataisteluissa Garmadonia (joka myös sattuu olemaan Lloydin isä) vastaan hän saa apua ystäviltään Kailta, Colelta, Jayltä, Zanenlta ja Nyalta. Mutkia on kuitenkin matkassa jokaisen ninjan omatessa suuren egon. Edessä onkin sen taltuttaminen ja ultimaattisen aseen löytäminen, kun Garmadon vapautti suuren Mjaun Ninjago Cityn vaaraksi. Siinä matkalla tietenkin opitaan itsestään jotain, samoin kuin isä-poika-suhteesta.

Ohjaaja-käsikirjoittajien Phil Lordin ja Christopher Millerin LEGO movie (2014) elokuvassa Emmet laitteli palikoita hyvin kasaan erilaissa ulottuvuuksissa. Sitä seurasi spin-off LEGO Batman (2017), jonka ohjauksesta vastasi Mr. Chris McKay. Siinä Batman puolestaan laitteli Gotham Cityn palikoita uuteen uskoon vastustaessaan arkkivihollistaan Jokeria. Ja nyt ohjaaja Mr. Charlie Bean jatkaa kunniakasta polkuaan jälleen uudessa ulottuvuudessa laittaen palikoita kasaan nyt ninjojen parissa. Loppua tämän tavaramerkin hyödyntämiselle ei varmasti näy, vaikkakin seuraava valkokankaille pullahtava elokuva on Lego 2 (2019), johon Mr. Chris McKay palaa ohjaajaksi. Markkinoilla perinteisten LEGO-palikoiden lisäksi kun pyörii ainakin aiheita seuraavista teemoista: Lego Bionicle, Lego Friends, Lego Jurassic World, Lego Nexo Knights, Lego Star Wars, Lego Super Heroes, Lego Pirates ja Lego Ghostbusters. Mielenkiintoista näistä olisi nähdä nuo SuperHeroes tai Chostbusters legojen tyyliin….

LEGO Ninjago -elokuva saa innoitteensa yhdysvaltalaisesta tietokoneanimaatiosarjasta Lego Ninjago: Masters of Spinjitzu. Suomessa sitä on esitetty vuoden 2011 alusta lähtien, joten fanipohja on valmiina. Meille asiaan perehtymättömille tässä on pikakurssi hahmoihin. Nämä kun muistaa, niin pystyy hyvin keskustelemaan sen nuoremman fani-ihmisen kanssa. Lisätietoa toivovat voivat klikata itsensä tänne Lego Ninjagon kotisivulle (https://fi.wikipedia.org/wiki/Lego_Ninjago_(animaatiosarja).

  • Mestari / Sensei Wu on ensimmäisen Spinjitzu-mestarin poika. Hän on opettanut neljä nuorta ninjoiksi: Kais, Jay, Cole ja Zane. Ninjojen tehtävä on suojella Ninjago Cityä erityisesti Gardamonilta.
  • Lordi Garmadon on mestari Wu:n veli, joka ajatui pahoille teille. Hän on myös Loydin isä.
  • Lloyd Montgomery Garmadon on vihreä ninja. Hän hallitsee kaikkia neljää elementtejä sekä omaa energiaelementtiään.
  • Kai on punainen ninja ja tulen mestari.
  • Jay on sininen ninja ja salaman mestari.
  • Cole on musta ninja maan mestari.
  • Zane on valkoinen ninja. Hän myös sattumoisin on robotti.
  • Nya on veden mestari.
  • Misako / Koko on Lloydin äiti, joka tietää ennustuksesta, jossa vihreän ninjan tulee taistella omaa isäänsä vastaan.

Ja nyt kai sitten täytyy huokaista helpotuksesta, että ei oikeasti omaa sitä fanipohjaa. Sillä niin hyvin elokuva toimii Ninjago-legojen mainostajana. Varmaankaan yhtään sekuntia koko elokuvasta ei ole hukattu. Leffan jälkeen olen kuitenkin valmis lähinnä hankkimaan sen suuren ja pelottavan mjaun. Mutta niitäkin saan onneksi hoidella rakkaan veljeni luona vieraillessani. Sen sijaan on myönnettävä, että odotin leffalta niiiiiiin paljon enemmän. Kunpa siinä olikin ollut samanlaista rakentamisen meininkiä kuin aiemmissa Lego-animaatioissa. Mutta ei, sen sijaan mennään aika jännittävissä (ikäraja 7-vee) tunnelmissa sekä isä-poika-suhteen selvittelyissä. Perheen pienemmille tai totaalisille pienille ninjago-faneille tämä voi olla liikaa. Leffa toimii mielestäni joka tapauksessa paremmin vanhemmille henkilöille. Tätä en veisi neitejä 6- ja 8-vee katsomaan. Sen sijaan tulemme suuntaamaan elokuviin katsomaan Kapteeni Kalsaria (ensi-ilta ei vielä tiedossa) sekä Heinähattu, Vilttitossu ja Rubensin veljekset (ensi-ilta 24.11.2017) -elokuvia. Tämä leffan synkkämielisyys voi ihan oikeasti yllättää pienen fanin, niin se ainakin teki sille nuorelle miehen alulle, joka kunnioitti elokuvanäytäntöä vihreän ninjan viitassa ja maskissa. Toivottavasti leffasta tuli kuitenkin uusia ideoita leikkeihin, vaikka hän joutui poistumaan kesken kaiken.

Toki tämän kaiken mussutuksen keskellä myönnän, että Lego Ninjago-animaatio on varmasti enemmän suunnattu lapsille ja lapsenmielisille kuin aikuisille. Mutta silti, niin olivat ne kaksi edellistäkin Lego-leffaa enemmän tai vähemmän. Näissä merkeissä olisin kaivannut edes lisää syvyyttä isä-poika-suhteen käsittelyyn tai ninjojen keskinäiseen hengailemiseen, mutta ei, näillä mennään. Leffassa on onneksi edes muutamia hauskoja hetkiä (tosin taas taisin nauraa kikatella itsekseni leffasalissa), mutta niiden avulla se ei pötki kovin pitkälle. Toimintaa ninjailun merkeissä löytyy myös riittävästi, mutta silti elokuva ei oikein osaa päättää mitä se painottaisi. EI Lego Ninjago nyt ihan savikuopasta lähtöisin ole, mutta se ei jaksa oikein innostaa. Visuaalisesti se on kelpo katsottavaa, mutta aiempien Lego-elokuvien tapainen viihdyttävyys loistaa poissaolollaan.

Löydä sisäinen ninjasiwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
tai ainakin tiesi lelukauppaan Lego-hyllylle. Lego Ninjago elokuva on asiallinen panostus Legolta omien sarjojen esittelemiseen. Fanit voivat saada siitä huomattavasti enemmän irti, kuin muut satunnaiset legoilla leikkivät ihmiset (niinkuin minä). Visuaalisesti se on kaunista katsottavaa, mutta silmänilo tai ninjoilun katsominen ei riitä tekemään siitä hauskaa. Leffalla on toki hetkensä, mutta pääasiallisesti se vaikuttaa etsivän sitä omaa tietään. Suosittelen rainaa kaikille Lego Ninjagon ystäville ikäraja huomioiden. Rakentamista enemmän leffa painottuu isä-poika-suhteen selvittelyyn ja oman itsensä löytämiseen. Nämä voivat olla perheen pienemmille vähän liian isoja juttuja käsiteltäväksi. Kaiken tämän jälkeen on hyvä muistaa, että jos aiemmat Lego-leffat nappasivat kiinni hyvin, niin tämän kohdalla sitä rakennusta voi alkaa sitten purkamaan.
Overallwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Kokonaisarvosana.

Kesto: 1 tunti 41 minuuttia

Osastot: Animaatio, Kevyttä katseltavaa, Leffat
Kommentit

Vastaa