VALIKKO

The Lego Movie 2: The Second Part – Lego elokuva 2: osa kaksi

Kuvahaun tulos haulle lego 2 movie

Ensimmäisen elokuvan jälkeen Palikkala on muuttunut hyvin erilaiseksi. Dublot ovat saaneet aikaan tuhoa ja Emmet ystävineen asuukin keskellä kaaosta. Asiat mutkistuvat entisestään, kun Palikkalaan saapuu muukalaisten avaruusalus, joka kidnappaa mukaansa Batmanin, Bennyn, Unikittyn ja Lucy/Wyldstylen kuningatar Watevra Wa’Nabin (Tahdontähdeks) käskystä. Emmetin tehtäväksi jää ystäviensä pelastaminen rappujen yläpäässä olevan oven takaa ja matkalla sinne hän saa apua uudelta ystävältään Rex Dangervestiltä.

Ensimmäinen The LEGO Movie (2014) oli aikamoinen täräys. Kaikki meistä ovat varmasti jossakin vaiheessa leikkineet legoilla, haaveilleet jostain legolinnasta tai legoraketista ja leikelleet legopakkauksien kuvia lehdistä. Toki joku on voinut tämän vaiheen skipata, mutta uskon hänen jäävän vähemmistöön. Joten ei ollut mitenkään yllättävää, että LEGO-elokuva takoi taaloja tuottajiensa ja studion taskuun. Luonnollinen jatkumo tälle tietenkin oli sitten omat spinn-off-elokuvansa ja LEGO 2:n. Odotukset ainakin omalla kohdallani olivat korkealla kuin nosturin torni.

Ensimmäisessä elokuvassa ohjauksesta vastanneet herrat Phil Lord ja Christopher Miller onnistuivat koskettamaan katsojaa legopalikoiden takana. Korvamatobiisin ja tarttuvan Emmetin tarinan kanssa LEGO-elokuva oli hauska ja omalla tavallaan syvällinenkin. Se osoitti leikkimisen merkityksen riippumatta leikkijän iästä. LEGO 2:ssa ohjauspuikoista vastasi Mr. Mike Mitchell (mm. Trolls; Shrek ja ikuinen onni), mutta käsikirjoitus on hemmojen Phil Lord, Christopher Miller ja Matthew Fogel työtä. Ja siksi voinkin vain ihmetellä, mitä oikein tapahtui? Vai kultasiko aika muistot tässä kohtaa?

LEGO 2:n ei pääse yhtä syvälliseen esitykseen kuin esi-isänsä. Mutta yhtä kaikki se ottaa kantaa oman persoonan puolesta. Jos on kepeä ja iloinen kuin Emmet, niin Rex Dangervest on kyllä alfauroisempi, mutta ei se sama tuttu Emmet. Vaikka valkokankaalla nähdäänkin Emmetin kasvutarinaa alfauroksen suuntaan, saavat myös pikkutytöt oman osuutensa Lucyn kautta. Kaikki ei olekaan ihan sitä, miltä vaikuttaa. Kotisoffapsykologin näkökulmasta elokuvalle voi nostaa hattua siitä, että se painottaa oman persoonallisuuden hyväksymistä. Ei tarvitse olla macho, isotella tai äristä… olla vain sellainen kuin on, riittää vallan mainiosti. Samaan soppaan voi tietenkin vielä asetella sen, että sisarusten pitää opetella leikkimään rintarinnan… siinä voi samalla vaikka oppia itsekin uusia näkökulmia.

Rakentamisen näkökulmasta elokuva tarjoaa myös omat mahtavat hetkensä. Tekisi mieli todeta, että ihan samanlaiseen rakentamishuumaan ei päästä kuin ensimmäisessä elokuvassa. Mutta kyllä niitä legopalikoita kuitenkin naputellaan yhteen tiukkaa vauhtia. Tämä sekä useat viittaukset populaarikulttuuriin tuovat elokuvaan jotain uutta ja mielenkiintoista. Itse innostuin Rex Dangervestistä miehistöineen… On se vaan niin mahtavaa, kun näyttelijä osaa nauraa itselleen. Visuaalisesti raina on innostava ja saakin katsojan varmasti katsahtamaan sinne omaan lego-laatikkoonsa, että mitä kaikkea omista palikoistaan saisi oikein rakenneltua. Samalla animaatio yhdistää onnistuneesti kahta erilaista elokuvaa: näyttelijöitä ja animaatiota hyväksi toimivaksi kokonaisuudeksi. Ja tämä jaksaa aina vaan yllättää, varsinkin legopalikat ja livemaailma ovat niin kaukana toisistaan.

Emmetin pelastusoperaatio www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
joka yllättää mielenkiintoisella lopullaan. LEGO 2 tallaa edeltäjänsä jäljissä, mutta onnistuu silti tuomaan jotain uutta elokuvaan. Tällä kertaa etsitään ystävien lisäksi sitä todellista omaa itseään, ollako Emmet vai ollako Rex Dangervest. Kummassakin on puolensa, mutta kumpi on enemmän minä. Animaatio on visuaalisesti inspiroivaa katsovaa, vaikka on tunnustettava ääninäyttelijäiden ulosannin olevan välillä vaikeasti ymmärrettävää... erityisesti kuningatar Watevra Wa’Nabin. Itseäni tämä haittasi, mutta jos siitä pääsee yli, leffa on varmasti paljon nautinnollisempi. Se sopii koko perheelle, jättää varmasti hyvän mielen, vaikka ei saavuta ihan yhtä hyvää yllätyksellistä hurmosta kuin sen edeltäjänsä. Suosittelen rainaa kaikille legoista innostuneille ja Emmetin / Lucyn ystäville.
Overallwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Kokonaisarvosana.

Ääninäyttelijät: Chris Pratt, Elizabeth Banks, Will Arnett, Tiffany Haddish

Kesto: 1 tunti 47 minuuttia

Osastot: Animaatio, Kevyttä katseltavaa, Leffat
Kommentit

Vastaa