VALIKKO

The Intern – Harjoittelija

The Intern Poster

Netissä toimivan muotiyrityksen johtaja Jules Ostin joutuu kovan paikan eteen, kun hänen tehtäväkseen tulee palkasta joku yhteisöstä harjoitteluun firmaansa. Daamin suureksi järkytykseksi hänen harjoittelijakseen tulee 70-vuotias Ben Whittaker. Onneksi elokuva ei rupea rakentamaan näiden kahden välillä mitään romanssintynkää, vaan antaa heidän saada voimansa ystävyydestä ja ammatillisesta suhteesta.

Käsikirjoittaja-ohjaaja Ms. Nancy Meyers tekee elokuvia, joista yleensä pidän vaikkakin daamin teemat tuntuvat menevät vastavirtaan kassamagneettileffojen kanssa. Daamin elokuvallisesta CV:stä löytyvät sellaiset klassikot kuin Tyttö joka kävi intin – Private Benjamin (1980), What Women Want (2000), The Holiday (2006) ja It’s Complicated (2009). Enkä ole tässä yksin, olipa nainen sitten käsikirjoittajana tai ohjaajana niin hän tuntuu todella tietävän, mitä eri ikäisetnaiset toivovat elokuvalta. Ainakin elokuva What Women Want oli aikoinaan menestyksekkäin naisen ohjaama elokuva. Hyvä naisenergia!! Ja sitä samaa naisenergiaa on myös The Intern -rainasta saatavilla. Ohjaaja Ms. Nancy Meyers onnistuu jollakin ihmeellisellä tavalla pitämään kokonaisuuden kasassa tavalla, joka sisältää riittävästi huumoria olematta liian naurettava tai yleisöä ylenmäärin kosiskeleva. On mielenkiintoista todeta, että elokuva on humaani, empaattinen ja yllättävän feministinen.

Mr. Robert De Niro jaksaa edelleen viihdyttää katsojia valkokankaalla ja vaikuttaa siltä, että tahti (tai kysyntä) ei ole ainakaan viime vuosien perusteella hiipumassa. Ehkäpä Mr. De Niro on joutunut toteamaan roolihahmonsa tavoin, että eläkkeellä olo on vaikeaa ja siksi on parempi panostaa yhä työelämää (tästä asenteesta myös suomalainen yhteiskunta pitäisi, vai mitä mieltä olette kaikki hallitushemmot??). Joka tapauksessa Mr. De Niro on uransa aikana esiintynyt yli 90 elokuvassa elämänsä aikana ja toki miehen charmi puree edelleenkin, joten itse en aio esittää lappua luukulle. Miehen elokuvallisia valintoja viime vuosina on kiitettävä siitä, että ne ovat iällisesti hänelle sopivia ja useinmiten jopa uskottavia. Mr. De Niroa on voinut nähdä muun muassa elokuvissa Limitless (2011), Being Flynn (2012), Silver Linings Playbook (2012), The Big Wedding (2013), The Family (2013) ja Grudge Match (2013). The Intern sopii tähän joukkoon hyvin raikkaana mallina kuluttaa eläkepäiviään. Toinen valkokankaalla vakuuttava näyttelijä on Ms. Anne Hathaway, jolla on vielä runsaasti tavoittevaa Mr. De Niron elokuvamäärään. Mutta innoitusta ja taitoa daamilla toki on. Elokuvallisesti repertuaarista löytyy animaatiota, draamaa, musikaalia, komediaa, sci-fiä ja Disney-kamaa.

Elokuvan jälkeen on vaikea sanoa, kumpi leffaa piti enemmän pystyssä. Täten onkin pakko tyytyä toteamaan molempien olleen mahtavia ja heidän keskinäisen kemiansa uskottavaa. Ehkä elokuvan feministinen piirre nostaa Ms. Hathawayn roolia enemmän esiin, mutta samalla Mr. De Niron rooli kyllä tukee tätä erittäin hyvin iän tuomalla viisaudella. Pohjanmaalla viisauden väitetään asuvan vanhoissa naisissa, tässä elokuvassa sitä puolestaan tarjoaa vanha mies.

Sivurooleissa olevat näyttelijät tekevät myös parhaansa, mutta on paras tunnustaa, että valkokangasaika kuuluu Mr. De Nirolle ja Ms. Hathawaylle. Heidän hyvästä esiintymisestään ja keskinäisestä kemiastaan huolimatta jäin toivomaan vähän enemmän lihaa luiden päälle sivuroolittajien kohdalla. Sinne olisi saatu varmasti lisää mukavaa läppää ja oivalluksia eri ikäisten keskinäisestä työnteosta. Ja siinä samalla olisi voitu hieman tiivistää juonta ja jättää ehkä siihen heikommin kuuluvat kohdat (kuten sähköpostiviestin hävittäminen) kokonaan pois.

Feel goody moviewww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
joka jättää liikaa mahdollisuuksia käyttämättä voidakseen säkenöidä kunnolla. Sen sijaan se luottaa välillä kovinkin haljuun ja pinnalliseen etenemiseen, joka kuitenkin jollakin mielenkiintoisella tavalla tekee elokuvasta riittävän viihdyttävän. Ehkäpä tämä johtuu elokuvan tyylikkäästä etenemisestä, jossa ihmisiä kunnioitetaan iästä ja kokemuksesta riippumatta eikä kaikesta tarvitse siten tehdä navan alapuolella pyörivää vitsiä. Elokuvasta loistaa myös poissaolollaan perinteinen pahis, mikä antaa tarinalle mahdollisuuden empaattiseen katsojan lähentelemiseen. The Intern on viihteellinen komedia aikuiseen makuun, joka hyppelee soveliaasti sukupolvien välisen kuilun molemmilla puolilla. Bonusta leffa saa myös asiallisesta ongelmanratkaisujen esittelytavasta, aikuinen aikuinen aikuinen on leffan kantava teema tässäkin. The Intern on hauskaa katsottavaa, joka varmasti sopii kaikille hyvin. Leffasta ei voi poistua kuin hyväntuulisena, vaikka osat loppuratkaisusta ovatkin hieman liian kiiltäviä ja koristeltuja hollywoodlandian tyyliin. Suosittelen The Intern elokuvaa kuitenkin ikärajan puitteissa, mutta uskoisin työelämässä kamppailevien ja eläkkeelle jääneiden saavan siitä eniten iloa itselleen sekä tietenkin rakkaan sisareni, joka ei enää suostu katsomaan kuin tyttöhömppää.
Overallwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Kokonaisarvosana.

Näyttelijät: Anne Hathaway, Robert De Niro, Rene Russo, Adam DeVine, Christina Scherer, Anders Holm

Osastot: Kevyttä katseltavaa, Leffat
Henkilöt: ,
Kommentit

Vastaa