Vuoden surkeimman elokuvan tittelistä kisasivat (varmastikin ihan syyllä) Fantastic Four, Fifty Shades of Grey, Jupiter Ascending, Paul Blart: Mall Cop 2 ja Pixels. Kisan on täytynyt olla tiukka, sillä jaetulla ensimmäisellä sijalla olivat leffat: Fantastic Four ja Fifty Shades of Grey. Molemmat näistä leffoista sitten kyllä keräsivätkin palkintoja kotiin hyllyn reunalle tai kaapin takaseinälle.
Surkeimmaksi ohjaajaksi olivat ehdolla herrat Andy Fickman ( Paul Blart: Mall Cop 2) Tom Six (The Human Centipede 3), Josh Trank (Fantastic Four) ja The Wachowskis (Jupiter Ascending) sekä daami Sam Taylor-Johnsson (Fifty Shades of Grey). Tässä kohtaa tuomariääneet jakautuivat tasaisemmin ja voittoon ohjaustaitojen kehittämisessä ylsi Mr. Josh Trank (Fantastic Four). En ymmärrä mitä ohjaajalle oikein tapahtui. Miehen ensielokuva Chronicle (2012) oli todella vakuuttavaa katsottavaa ja jaksaa yhä puhuttaa, ainakin tätä katsojaa. Ja nyt sitten tällainen flopsi Fantastic Four -rainan kanssa. Ehkä hemmon ammattitaitoon ei vielä kovin suuret leffat sovi, vaan hän on paremmin kotonaan pienemmissä budjeteissa. Mr. Trankilla on kuitenkin varmasti vielä paljon annettavaa, joten jään mielenkiinnolla odottelemaan hänen seuraavaa indie-ohjaustaan.
Vuoden surkeimman leffan lisäksi kehnoimmasta uusinnasta / aloituksesta / jatko-osasta tai hyväksikäytöstä vastasivat elokuvat Alvin and the Chipmunks: The Road Chip, Fantastic Four, Hot Tub Time Machine 2, The Human Centipede 3 ja Paul Blart: Mall Cop 2. Tässä on tullut DVD:tä katseltua osa näistä leffoista ja itse olisin ehkä antanut palkinnon mennä poreammeen suuntaan, mutta Razzie-raati päätti toisin. Vuoden surkein uusinta/aloitus/jatko-osa/elokuvallinen hyväksikäyttö titteli annetaan Fantastic Four -leffalle. Fantastic Four on kuitenkin suhteellisen kivassa seurassa. Viime vuosina surkeinpana aloituksena/jatko-osana/ja niin edelleen ovat Razziesta kisanneet muun muassa Transformers, Teenage Mutant Ninja Turtles, Scary Movie, The Hangover, Grown Ups, Lone Ranger, Smurfs, Twilight Saga, Sex and the City, G.I. Joe, Star Wars, Indiana Jones erilaisin loppuliittein. Iso budjetti ei siis välttämättä takaa onnistunutta sarjan aloitus, uudelleen käynnistämistä tai jatko-osaa. Vaan ihan oikeasti pitäisi myös varmaan katsoa sitä juonta erikoistehosteiden lisäksi.
Vuoden kehnoimman roolisuorituksen naisista arvovaltaisten äänestäjien mielestä yksi seuraavista daameista: Katherine Heigl (Home Sweet Hell), Dakota Johnson (Fifty Shades of Grey), Mila Kunis (Jupiter Ascending), Jennifer Lopez (The Boy Next Door), Gwyneth Paltrow (Mortdecai). Voiton kisassa vei Ms. Dakota Johnson (Fifty Shades of Grey). Razzien voitttaneella Ms. Johnsonilla pitäisi kuitenkin olla vielä toivoa oman osaamisensa petraamiseen. Neiti tulee näyttelijäperheestä (isä Don Johnson, Miami Vice – anyone ja äiti Melanie Griffitgh) joten jotain geeniperimää ehkä pitäisi olla. Mutta jos leffa ei lähde kunnolla käyntiin, niin edes hyvät näyttelijät eivät sitä sitten voi pelastaa.
Naissivuosassa parantamisen varaa eniten olisi ollut raadin mielestä jollakin seuraavista daameista: Kaley Cuoco (Alvin and the Chipmunks: The Road Chip, The Wedding Ringer), Rooney Mara (Pan), Michelle Monaghan (Pixels), Julianne Moore (Seventh Son) ja Amanda Seyfried (Love the Coopers, Pan). Tämä vaatii mielestäni jo jonkin verran lahjakkuutta. Miten voi ääniroolista saada huonon, ilmeisesti ihan taidokkaasti. Sillä Razzie-raadin mielestä Ms. Kaley Cuocon äänirooli Alvin ja Pikkuoravat rainassa vaati vielä paljon hiomista samoin kuin varsinainen näyttelijän osuus elokuvassa The Wedding Ringer.
Surkeimmän näyttelijän titteliä tavoittelivat herrat Johnny Depp (Mortdecai), Jamie Dornan ( Fifty Shades of Grey), Kevin James (Paul Blart: Mall Cop 2 ), Channing Tatum ( Jupiter Ascending) ja Adam Sandler (Pixels, The Cobbler). Mutta Ms. Dakota Johnsonin tapaan elokuva Fifty Shades of Grey jatkoi tässä muiden peittoamista ohjaten Mr. Jamie Dornanin kohti elokuvakoulua. Tämän pariskunnan uskottava vuorovaikutus on myös totaalisesti ollut harmaan peitossa, sillä he saivat yhteispalkinnon surkeimmasta keskinäisestä kemiasta valkokankaalla elokuvassa Fifty Shades of Grey. Belfastissa syntyneelle muusikko-malli-näyttelijä Mr. Jamie Dornanilla on pitkä tie edessä uskottavaksi näyttelijäksi. Eikä asiaa välttämättä auta se, että Harmaan eri sävyt jatkuvat vielä kahden uuden elokuvan ajan. Toivottavasti elokuvan taso paranee, näyttelijöiden keskinäinen kemia paranee ja omat näyttelijäsuoritukset paranevat tai Fifty Shades of something tulee olemaan hitti myös tulevissa Razzie-kisoissa.
Miehisessä sivuosassa ei kansaa vakuuttanut kukaan seuraavista herroista: Chevy Chase (Vacation, Hot Tub Time Machine), Josh Gad (Wedding Ringer), Kevin James (Pixels), Jason Lee (Alvin and the Chipmunks: The Road Chip), Eddie Redmayne (Jupiter Ascending). Mielenkiintoisesti Mr. Eddie Redmayne sai tänä vuonna kunnian olla ehdokkaana niin Oscareissa kuin Razzie-kisoissakin. Ja voitto tuli ainakin toisesta, tällä kertaa Razzie-raadilta elokuvasta Jupiter Ascending. Täältä voi sitten jokainen asiasta kiinnostunut kurkata niitä muitakin henkilöitä, jotka loistavat sekä Oscareissa että Razzie-kisoissa. Että ei Mr. Redmayne ole ensimmäinen eikä varmasti viimeiseksi jää. TÄssä kohtaa voi myös itsekseen pohtia sitä, että minkä ihmeen takia Mr. Redmayne moiseen elokuvaan oikein suostui mukaan, tai ehkäpä hän halusi todistaa itselleen, että osaa näytellä uskottavasti roolin kuin roolin.
Parannuksen Razzie-raadin mielestä olivat tehneet Ms. Elisabeth Banks, joka loisti viime vuonna Pitch Perfect 2 -rainan ohjaajana. Ero oli raadin mielestä huima verrattuna daamin edelliseen ohjaukseen elokuvassa Movie 43. Ohjaaja Mr. Night Shyamalan sai myös synninpäästön uuden kauhuleffansa The Visit myötä. Näyttelijöiden puolella Razzie-raati piti herrojen Will Smith ja Sylverster Stallone näyttelijätaitoja kehittyneenä. Mr. Smith osoitti osaamistaan elokuvassa Concussion hyvin eri tasolla kuin aiemmin flopanneessa After Earth -rainassa ja Razzie-raadin ikisuosikki Mr. Sylvester Stallone voitti raadin sydämet puolelleen Creed-elokuvan myötä. Mutta ilmeisesti raadin mielestä ei sitten ollut lainkaan valita voittoon näyttelijätaidoillaan loistanutta Mr. Stallonea Creed-elokuvan merkeissä.
Osastot: Elokuvia ja elämää