VALIKKO

The Fate of the Furious / Fast & Furious 8 – Lujaa & Raivokkaasti 8

Kuvahaun tulos haulle fast and furious 8

Fast & Furious 8 kertoo hyvin missä tässä elokuvasarjassa ollaan menossa. Ja englanninkielisestä nimestä päätellen lopun voi joko luulla häämöttävän tai sitten sen osoittavan, että tästä jatketaan uusin voimin (täydennyksellä) eteenpäin. Katsojasta riippuen kumpikin mahdollisuus on olemassa. Tekijäryhmästä ja Mr. Vin Dieselistä on kai eniten kiinni se, että tuleeko muita Hurjapäät-elokuvia, joissa auto-onnettomuudessa vuonna 2013 kuollut Mr. Paul Walker on korvattu. Kyse on kuitenkin perheestä ja perinnöstä sille, kuten leffassa myös alleviivataan useaan otteeseen.

Ohjauspallilla heiluu uusi mies Mr. F. Gary Gray (mm. Straight Outta Compton), joka ei ole saanut tähän toiminnalliseen elokuvaan samanlaista nokkeluutta ja koreografioituja autolla ajoja kuin edellisen elokuvan (Fast & Furious 7) ohjaaja Mr. James Wan. Mutta kyllä tässäkin rainassa on ne hauskat hetkensä ja siitä saa varmasti kiittää rainan käsikirjoittajaa Mr. Chris Morgania. Hemmo on vastannut lähes kaikista sarjan elokuvan kässäreistä ja ymmärtää varmasti jo tässä vaiheessa, että mikä uppoaa yleisöön ja mikä ei.

Dominic Torretto viettää valioaikaa Kuubassa yhdessä vaimonsa Lettyn kanssa, kun saa vieraan menneisyydestä. Cipher muuttaa kaiken ja saa Dominic siirtymään lain toiselle puolelle. Pian hänen perässään onkin Mr. Nobody ja hänen uusi apurinsa Mr. Little Nobody, jotka yhdessä Luke Hobbsonin, Deckard Shawn ja Domin ryhmän kanssa (Tej Parker, Ramsey, Letty, Roman Pearce) ryhtyvät selvittämään mistä oikein on kyse.

Fast & Furious -elokuvien tapaan valkokankaalla laitetaan niitä autoja lyttyyn roppakaupalla. Sen tasapuolisen silmänilon (kauniita naisia, komeita miehiä, vakuuttavia maisemia ja järjettömiä stuntteja) lisäksi valkokangas pullistelee hyvännäköisiä autoja. Ja vaikka siitä alkuperäisistä katukisoista ja autolla kaahaamisesta on edetty vähän muuallekin juonellisesti, niin autot saavat valkokankaalla edelleen merkittävän osan. Ne osallistuvat päättömiin stuntteihin (tässä leffassa ihan konkreettisesti) ja löytävät itselleen sopivan ajajan erittäin mielenkiintoisesta joukosta erilaisia kuskeja.

Tässäkin elokuvassa ajetaan lujaa ottaen kurvit suoriksi, vaikka leffan grande finale tapahtuukin jäällä. Siellä kiidetään eteenpäin muun muassa Dodge Ice Chargerilla, Rally Fighterilla, Ice Ramilla, Ripsawlla ja Lamborghini Murcielagolla. Kalifornialainen Vehicle Effect on vastannut Fast & Furious -rainoissa käytetyistä autoista ja heidän puhemiehensä Mr. McCarthyn mukaan uusimman rainan zombiajot vaativat veronsa ja onnistuivat tuhoamaan noin 200 – 300 autoa. Wau, joten ei ole todellakaan ihme, että keskimäärin vain 25 autoista selviää Fast & Furious -elokuvista. Autoja rakastaville suosittelen katsomaan seuraavan klipin, jossa näihin pääsee sukeltamaan pintaa syvemmälle.

Autojen lisäksi näyttelijät tietenkin tekevät myös parhaansa. Elokuvissa on pyörinyt sama jengi pääosissa pienillä muutoksissa suhteellisen kauan. Ja sen kyllä huomaa. Heidän keskinäinen kemiansa on vakuuttavaa. Tämä elokuvaperhe todellakin osoittaa sen perheen merkityksen kaverin auttamisessa ja tukemisessa myös siellä mäen alla. Tätä katselee ihan mielellään, vaikka mihinkään kovin syvälliseen turinointiin ei missään vaiheessa langetakkaan. Ja hyvä niin, tämä perhe toimii hyvin myös ratin takana puhaltaessa yhteen hiileen.

Perhe yhdistää ja velvoittaawww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
ja siinä samalla parannetaan maailmaa sekä laitetaan autoja uuteen uskoon. Uusin Fast & Furious -elokuva on juuri sitä perinteistä vauhdikasta hömppäviihdettä, mitä sarjalta voi odottaa. Toki se yrittää hakea hieman epäonnistuen jotain draamallisempaa käännettä, mutta painopiste pysyy edelleen perheen lisäksi nopean ajon ja autojen hallinnan parissa. Toimintaa todellakin riittää ja sen ohella ei jaksa juurikaan kiinnostua siitä syvällisemmästä draaman kaaresta. Edellisen osan tasolla Fast & Furious 8 ei ihan kaikessa koomillisuudessaan ja autojen hyväksikäyttämisessä pääse, mutta kyllä tämäkin täyttää kriteetinsä. Itse olisin kaivannut lisää vaikuttavia stuntteja, autojen laajempaa koreografioimista ja huimapäistä toimintaa, mutta mennään nyt näillä. Onneksi leffa sentään tarjoaa muutamia todella hauskoja hetkiä, jonka ansiosta sen voisi katsoa vielä uudestaankin. Vaikka dialogi onkin välillä jossain kauniit-ja-rohkeat-kohtaa-salkkarit-tasolla, niin annettakoon myös se anteeksi. Fast & Furious on myös tunnettu hervottomasta läpästä ja sitä myös olisin kaivannut lisää. Ehkäpä se avautuu enemmän ensi katselmuksella. Suosittelen elokuvaa kaikille Fast & Furious -sarjan ystäville. Rahalle saa vastineensa, vaikka raina selvästikin kärsi hieman ohjaajan muutoksesta. Onneksi näyttelijät kuitenkin revittelevät senkin edestä.
Overallwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Kokonaisarvosana.

Näyttelijät: Vin Diesel, Dwayne Johnson, Michelle Rodriguez, Tyrese Gibson, Chris Bridges, Kurt Russell, Jason Statham, Nathalie Emmanuel, Scott Eastwood, Elsa Patakyn, Charlize Theron, Kristofer Hivju, Helen Mirren

Osastot: Kevyttä katseltavaa, Leffat, Toiminta/äksönpläjäys
Henkilöt: , , , , , , , , , , , ,
Kommentit

Vastaa