VALIKKO

The Expendables 3

Uusimmassa The Expendables -elokuvassa Barney Ross (Sylvester Stallone) joutuu kokoamaan joukkonsa yhteen laittaakseen tilit jälleen kerran selviksi entisen yhteistyökumppaninsa Conrad Stonebanksin (Mel Gibson) kanssa. Stonebanks ryhtyi asekauppiaaksi ja sitä lempeäluontoinen Barney ei sulata. Edessä onkin uusien ja nuorempien naamojen hankkiminen omaan joukkoonsa. Etsinnässa Barneytä auttaa Bonaparte (Kelsey Grammer). Hänen avustuksellaan Barney saakin nuorta virtaa ja vimmaa uudesta taitajajoukosta, joka koostuu Lunasta (Ronda Rousey), John Smileesta (Kellan Lutz), Marsista (Victor Ortiz) ja Thornista (Glen Powell).

Barneyn tiimissä jatkavat vuodesta 2010 asti mukana olleet Lee Christmas (Jason Statham), Gunnar Jensen (Dolph Lundgren), Toll Road (Randy Couture), Hale Ceasar (Terry Crews) ja paluun tehnyt Doc (Wesley Snipes). Barneyn onneksi Ying Yang (Jet Li) ja ja Trench Mauser (Arnold Schwarzenegger) tarjoavat taustatukea yhdessä Max Drummerin (Harrison Ford) ja turpamoottorin Galgon (Antonio Banderas) kanssa.

Ensimmäisen The Expendable -elokuvan (2010) ohjauksesta vastasi Mr. Stallone. Käsikirjoituksen hän oli luonut yhdessä Mr. David Callahamin kanssa. Leffa oli mielestäni tosi hauska ikimuistoisina on-linereinaan ja suomennusongelmineen (I’m out – olen ulkona, jaksaa yhä ilahduttaa). Toisessa The Expendable -elokuvassa ohjauspuikot oli luovutettu Mr. Simon Westille. Käsikirjoituksesta vastasi edelleen Mr. David Callahamim yhdessä uusien tulokkaiden herrojen David Agosto ja Ken Kaufman kanssa. Leffa ei ollut yhtä hauska kuin edeltäjänsä, vaan tuntui väkisten täyteen ängetyltä. Ehkäpä tästä syystä uusimman The Expendable -leffan ohjaaja ja käsikirjoittajatiimi ovat taas vaihtuneet. Ohjaaja Mr. Patrick Hughes on uusi tuttavuus The Expendables -sarjassa. Mies aiempi ohjaustyö Red Hill (2010) ei huumorilla kukkeile, eikä samaa voi odottaa myöskään työn alla olevasta The Raid -rainasta. Joten olikin mielenkiintoista nähdä miten hän onnistui toteuttamaan Mr. Stallonen tavoitetta tehdä elokuvasta aiempia Expendables -leffoja humoristisempia ja nuorempaa yleisöä kosiskelevampi. Tähän hän on päässyt parhaiten vaikuttamaan kirjoittamalla käsikirjoistusta yhdessä Mr. Creighton Rothenbergerin ja Ms. Katrin Benediktin kanssa.

The Expendanles 3 -elokuva jatkaa uskollisesti myös sen näyttelijöiden suorittamaa body count -lukujen kasaamista. Mukana olevasta näyttelijäkööristä The Expendables -elokuvassa suurimmalla osalla on listallaan suhteellisen monta tappoa. Tappavimman näyttelijän titteliä itsellään pitää Mr. Arnold Schwarzenegger, Sylvester Stallone on kolmannella sijalla, Dolph Lundgren neljännellä, Let Li kahdeksannelle ja Jason Statham 11sta sijalla. The Expendables-elokuvan uudet tulokkaat ovat myös aikamoisia tappokoneita. Herrat Wesley Snipes ja Mel Gibson ovat myös kiitetttävästi laittaneet vastapuolen taistelijoita ketoon ja kasaan. Koko tappolistan hienossa kokonaisuudessaam pääsee näkemään täältä Randal S. Olsonin blogista. Ja klikkaamalla itsensä tänne voi pitää itsensä ajan tasalla siitä, missä kohtaa listaa omat suosikit menevät. Randal S. Olsonin listaa kokoamaan listaa katsellessa voi pohtia sitä pitäisikö The Expendables -elokuvan käsikirjoittajien pusertaa ulos vielä yksi leffa. Siihen voisi houkutella mukaan tappolistalla korkealla sijalla olevia näyttelijöitä kuten hongkongilaisen Mr. Chow Yun-Fatin, joka on Mr. John Woon luottomies vauhdikkaissa ja väkivaltaisissa elokuvissa. Herrat Nicolas Cage ja Clive Owen puolestaan toisivat ehkä mukanaan hieman erilaista rymistelymeininkiä, mutta ennen kaikkea mukaan pitäisi houkutella myös listan tappavin nainen Uma Thurman.

Vanhat vaihtoonwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
tai sittenkin vain osoittamaan nuoremmille, että kyllä pappa vielä osaa. Toiminnallisuutensa puolesta The Expendables elokuvassa mikään ei ole muuttunut. Joukko tekee palkkatöitä paremman tulevaisuuden puolesta ja rapatessa roiskuu erittäin kovasti. Tällä kertaa mukaan on vain saatu uusi porukka, tietotekniikka on päivitetty, mutta samalla osoitetaan, että lopussa sitä kunnon räiskimistä ja mäiskimistä mikään ei korvaa. Mr. Stallonen luomaa sarjaa odottelee jo ihan mielellään. Tällä kertaa mukaan oli saatu roimasti enemmän huumoria kuin edellisessä osassa ja katsoja sai ihan vapaasti valita omia suosikkejaan laajasta kööristä. Pohdittavaksi jääkin vain se, että ketä ikämiesten kaarrista on vielä käymättä tässä elokuvassa. Ehkäpä se nähdään seuraavassa The Expendables -elokuvassa, jos sellainen on tullakseen. Toivottavasti se tulee. Sitä odotellessa suosittelen elokuvaa kaikille kunnon perinteisen toiminnan ystäville, jossa nyrkit puhuvat ja aseet laulavat Fingerporin tyyliin.
Overallwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Kokonaisarvosana.
Osastot: Kevyttä katseltavaa, Leffat, Toiminta/äksönpläjäys, Väkivalta
Henkilöt: , , , , , , , , , , , , , , ,
Kommentit

Vastaa