VALIKKO

The Emoji Movie – Kuvasymboli elokuva, dub.

Kuvahaun tulos haulle emoji film poster

Elokuva hymiöistä ja muista kuvasymboleista paljastaa älypuhelimisesi salaisen maailmaan. Sen sisältä nimittäin löytyy Textopolis, jossa eri symbolit elävät toivoen tulevansa valituksen näppäilysi kautta. Kaikilla symboleilla yhtä lukuunottamatta on oma tunnusomainen naamansa – paitsi Genellä. Gene pullahti Textopolikseen ilman rajoitteita tai valmiiksi muokattua naamavärkkiä. Tavoitteenaan tulla normaaliksi ”yksinaamaiseksi” hän värvää avukseen uudet ystävänsä Yläfemma ja Jailbreakin. Kolmikko kahlaakin läpi eri puhelimen sovellusten oikeaa koodia etsiessä. Samalla he joutuvat yhdistävään voimansa vaaran edessä, joka uhkaa koko Textopolista.

Ihan yleissivistyksenä mainittakoon, että emoji lähtöään japanilaisesta matkapuhelinverkosta. Se on otettu osaksi kansainvälistä merkintöstandardia. Näitä hymiö- ja kuvasymboleita on tunteiden lisäksi muun muassa ruuista, säätilasta, ihmisistä, eläimistä ja arkipäiväisestä eälmästä. Ja kai niitä pitäisi käyttää enemmän, vaikka leffan jälkeen tunnen syyllisyyttä roskakoriin siirtämistäni viesteistä ynnä muista jutuista.

Sony Pictures Animation on selvästi halunnut iskeä samaan koloon InsideOut -animaation kanssa. Viimeksi perustunteet pelasivat ihmisen pään sisällä, nyt ollaan siirrytty sosiaaliseen mediaan, erityisesti älypuhelimiin. Ohjaaja-käsikirjoitttaja Mr. Tony Leondis (mm. Lilo & Stitch 2: Stitch Has a Glitch; Kung Fu Panda: Secrets of the Masters) onnistuu elokuvallaan ainakin saamaan minut kokemaan syyllisyyttä, että en vapauta maailmalle useampia hymiöitä tai muita kuvasymboleita. Mutta omalla kohdallani leffa toimi selvästi enemmänkin perehdytyksenä älypuhelimen saloihin (ai, sillä voi tehdä tuotakin) kuin pelkkänä animaationa.

Mutta takaisin elokuvaan. Meno valkokankaalla on vauhdikasta, värikästä ja nopeatempoista perheen pienimpien viihdyttämiseksi. Juonen tyngän sisään on ängetty sitä pakollista romanssintynkää ja ennen kaikkea oivallusta siitä, että saat olla mitä olet. Myöskään ystävien merkitystä ei ole unohdettu. Ja tämä olisikin jokaisen leffassa kävijän hyvä muistaa. Ei vain ne tykkäykset naama-kirjassa, vaan ihan niiden oikeiden ihmisten (ilman sosiaalista mediaa) kanssa seurustelu on myös hyvin tärkeää. Ja vaikka leffa tuntuu kopioivan Inside Out -rainaa, niin silläkin on omat hyvät hetkensä.

Mutta onko kuvasymboli-elokuva sitten onnistunut vai riippuu varmasti siitä, keneltä asiaa tiedustelee. Se varmasti yrittää parhaansa, mutta paljon hyviä asioita hyödyntämättä (jopa minäkin huomasin tämän, vaikka en olekaan mikään älypuhelimen Einstein). Eri kuvasymboleita hyödyntämällä tähän leffaan olisi saatu enemmän sisältöä ja toki niitä seikkailijoita Genen seurassa olisi voinut enemmänkin Yläfemman ja Jailbreakin lisäksi. Tai sitten ihan vain hyödyntää enemmän niitä sovelluksia, mitä älypuhelimesta löytyy. Ymmärrän toki, että elokuvan aika on rajallinen, mutta matka tylsänpäiväisyydeksi olisi saatu nykyistä mielenkiintoisemmaksi. Varmaa on se, että kuvasymbolit olisivat joka tapauksessa ansainneet tätä paremman animaation.

Näppäile itsellesi elämäwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
joka voi olla myös leffateatterin ulkopuolella. Emoji-elokuva yllätti tylsyydelläään, toisaalta juuri sitä kuvasymboli Gene oli etsimässä. Mutta sen ei ehkä ollut tarkoitus välittyä valkokankaan toiselle puolelle. Leffalla on toki ne omat hyvät hetkensä, mutta pääasiallisesti se toimii eri sovellusten markkinointipaikkana omaa itseää etsiessä. Emoji-raina ei ikävä kyllä hyödynnä kaikkia mahdollisuuksiaan ja jää ehkä sen vuoksi tylsyyden esikartanoksi, vaikka mukana on tapahtumaa pakomatkan merkeissä ja oman itsensä löytämisessä. Traileri oli joka tapauksessa mielenkiintoinen. Suosittelen elokuvaa kaikille, jotka kaipaavat jotain kevyttä ja helposti unohdettavaa. Leffa tarjoaa muutamia nauruja, mutta mikään kikatus-elokuva se ei ole.
Overallwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Kokonaisarvosana.

Kesto:1 tunti 26 minuuttia

P.s. Ne, jotka ovat sitten totaalisesti menettäneet sydämensä (tai järkensä) näille hymiöille ja muille kuvasymboleille voivat klikata itsensä tänne selvittämään miten taitavia oikein ovat. Itse en päässyt edes ensimmäistä tasoa läpi.

 

Osastot: Animaatio, Kevyttä katseltavaa, Leffat
Kommentit

Vastaa