VALIKKO

The Deserter – Karkuri

15 minuuttia kestävä animaatio The Deserter – Karkuri kertoo ajankohtaisen tarinan syyrialaisesta pakolaisesta. Animaatiota johdattelee eteenpäin Mr. Mohamed Botros omine kokemuksineen. Mohammed toimi aikoinaan terveydenhuollon ammattilaisena ja poliisinia Syyriassa kansannousun aikana. Mielenkiintoisesti 15 minuuttia riittää vallan mainioisti sen tiivistämiseen mistä Syyrian kansannousu alkoi, mitä se on vaatinut syyrialaisilta ja mitä mies itse toivoo nyt tulevaisuudelta.

Ohjauspuikoissa Mr. Botrosta ja animaatiota eteenpäin on tökkinyt tamperelainen Mr. Kalle Raittila. Onnistuneesti ohjaaja onkin tuonut esille hyvin henkilökohtaisen tarinan lisäksi kansannousun ja sen seuraukset. Vaikka animaatio ei ole mikään disney-pixar-sujuvuus testin voittaja, niin se koskettaa katsojaansa, mikä johtuu varmasti osin koskettavasta tarinasta.

Katsojana ja Syyrian tilanteesta rehellisesti ulkopuolella olevana voi vain ihmetellä sitä, miten helmikuussa 2011 tehty grafitti Daraassa johti kansannousuun. Tai no Bašar al-Assadian hallintoa arvostelleen graffittin taiteillet nuoret pidätettiin ja pääsettiin hengiltä. Kansannousu muuttui sisällisodaksi keväällä 2012, mikä jatkuu edelleen.

Matkalla turvaanwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
ja turvalliseen elämään.Karkuri on lyhyt ja ytimekäs animaatio, joka menee suoraan kulttuurin, itsensä ilmaisun ja sananvapauden lähteille. Kaikille se ei vaikuta olevan sallittua samassa määrin kuin esimerkiksi meille suomalaisille. Animaatio auttaa katsojaa varmasti ymmärtämään paremmin Eurooppaan pyrkiviä pakolaisia ja sitä mllaisista oloista he lähtevät. Suosittelen animaatiota näissä olosuhteissa kaikille.
Overallwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Kokonaisarvosana.
Osastot: Animaatio, Dokumentti, Draama, Leffat
Kommentit

Vastaa