VALIKKO

The Avengers 2: Age of Ultron – Kostajat 2: Ultronin aika

 

The New Avengers: Age Of Ultron Poster Confirms More Marvel Heroes

(Pakko laittaa iso juliste. Hahmoja alkaa olla niin paljon, että muuten tekee tiukkaa nähdä ne kaikki….)

Aaah. Iiih. Oooh. Avengers 2:sta on odotettu kuin kuuta nousevaa, sillä nyt valkokankaalla nähdään taas Clint Barton / Hawkeye (Jeremy Renner), Steve Rogers / Captain America (Chris Evans), Natasha Romanoff / Black Widow (Scarlett Johansson), Thor (Chris Hemsworth), Bruce Banner / Hulk (Mark Ruffalo) ja Tony Stark / Ironman (Robert Downey Jr.) selvittelemässä välejä yhteistyökyvyttömien pahisten kanssa. Erityiseksi sellaiseksi nousee Ultron (James Spader). Se on supervahva, tuhoamaton tekoäly, jolla on omat suunnitelmansa maapallon lopullisen rauhan saavuttamisen suhteen. Mukaan soppaa tulee omalla tavallaan myös hämmentämään kokeelliset kaksoset Pietro / Quicksilver (Aaron Taylor-Johnson) ja Wanda / Scarlet Witch (Elizabeth Olsen) Maximoffin sekä Vision (Paul Bettany). Mutta ilman juonenpaljastuksia kerrottakoon, että kun Avengers-jatkoa seuraa, niin ryminää ja murinaa on tarjolla paljon, mutta myös sitä eräänlaista onnellista loppua.

Ohjaaja Mr. Joss Whedon jatkaa tasalaatuisen jännityksen ja viihteen tarjoamista. Tosin tällä kertaa Kostajien omeletissa vaikuttaa olevan kaikkea mihin ohjaaja vain pääsi käsiksi. Juonen tynkää, robotteja ylitse oman tarpeen, henkilöhahmojen syventämistä, uusien hahmojen esille tuomista, moraalista pohdintaa ja niin edelleen. Minulle olisi riittänyt vähän pienempikin määrä sitä kaikkea – ja ennen kaikkea pienempi määrä robotteja.

Joten tunnustusta on annettava erikoistehosteista vastanneille hemmoille ja näyttelijöille heidän työnkuvansa ollessa heilumista CGI-tehosteiden parissa. Mielikuvituksen on pitänyt laukata kunnolla. Mutta onneksi samanlaista mielikuvituksen laukkaamista on myös ainakin välillä havaittavissa myös elokuvan dialogista. Ja uskoisinkin, että seuraavalla katsomiskerralla nauran entistä enemmän, kun voin rauhassa keskittyä supersankareiden keskinäiseen vinoiluun ja läpän heittelyyn. Toki vatsalihakset olivat kovilla myös tämänkin ensimmäisen elokuvakerran aikana.

The Avengers 2 lopettaa hyvin Marvelin toisen vaiheen maailmanvalloituksen. Olemme saaneet nauttia valkokankaalla jo IronMan 3sta, Thor: The Dark World sekä Captain America: Winter Soldier -elokuvista. Näiden lisäksi omaa paikkaansa katsojien sydämessä ja Marvelin universiumissa on tavoitellut Guardians of the Galaxy. Tätä sarjaelokuvabuumia seuraa kuitenkin vielä kolmas Marvelin maailmanvalloitusaalto. Luvassa on luonnollisesti The Avengers: Infinity War Part 1 & 2, kaksi uutta supersankariesittelyä elokuvissa Ant-Man ja Dr. Strange. Thor palaa luonnollisesti myös seikkailemaan Ragnarok-elokuvassaan, Kapteeni Amerikka omassa Civil War -leffassaan sekä Guardians of the Galaxy 2-osassaan. Sarjakuva-elokuvien ystäviä siis hemmotellaan oikein kunnolla tulevina vuosina.

Kaaoksen ja kontrollin suloinen soppawww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Mielenkiintoisesti uusin Avengers-elokuva ei keskity vain lättyyn lätkimiseen ja pahisten maan pinnalta hävittämiseen. Vaan mukaan on saatu kaaoksen ja kontrollin keskinäistä tasapainoilua niin Kostaja-joukon kuin heidän vihamiestensä parissa. Lisäksi tähän tuo oman syvyytensä elokuvan esittämä pohdinta uuden luomisesta ja sen tuhoamisesta. Ironmanilla on varmasti ollut vaikeaa pitää lusikkansa poissa tästä sopasta, kuten leffasta käy hyvin ilmi. Moraalista pohdintaa on toki myös löydettävä siitä, että elokuva esittelee hieman piilossa olevaa kritiikkiä supersankarien / ihmemiesten suorittamaan mutkat suoriksi ihmisistä välttämättä – mentaliteettia kohtaan. Mutta tästä kaikesta pohdinnasta huolimatta elokuva on toiminnallinen, pohdiskeleva, ystävyyttä koetteleva ja varmasti antoisa kokemus sankareiden ystäville. Suosittelen elokuvaa kaikille Avenger-elokuvien ystäville sekä niille, jotka haluavat antaa aivoillensa täyslaidallisen toimintaa. Kovasti vain itse toivon, että seuraavassa Avengers-rainassa olisi huomattavasti vähemmän robotteja.
Overallwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Kokonaisarvosana.

P.s. Elokuvaa ei kannata istua ihan tappiin asti, vaan voit lähteä sen jälkeen pois, kun olet nähnyt Thanoksen. Hahmon pitäisi olla tuttu jo edellisestä Avenger-leffasta, missä hän teki lähempää tuttavuutta Lokin kanssa. Sekä tietenkin myös Guardians of the Galaxy -elokuvasta, missä hän määräsi Ronan the Accuserin hankkimaan itselleen tuon himoitun Ikuisuus-kiven (Infinity stone).

Osastot: Kevyttä katseltavaa, Leffat, Toiminta/äksönpläjäys
Henkilöt: , , , , , , , , ,
2 Comments

2 kommenttia artikkeliin “The Avengers 2: Age of Ultron – Kostajat 2: Ultronin aika”

  1. Cilo sanoo:

    Älä unohda tulevaa Black Panther elokuvaa, jonka pääosaan on kiinnitetty Chadwick Boseman. Sitä minä ainakin odotan innolla! Toki noita muitakin (kunhan muistavat pitää kiinni tästä nimenomaisesta huumorista, joka Avengersin molemmissa osissa on nyt ollut) xD

    • Outi sanoo:

      Olet aivan oikeassa ja toivottavasti Black Panther / Musta Pantteri nähdään Suomessakin valkokankaalla. Sitä odotellessa, sillä vuoteen 2018 on vielä muutama vuosi (ja elokuva) aikaa. Sitä ennen on luvassa muita mielenkiintoisia uusia tuttavuuksia ja toivottavati myös ennen kaikkea sitä HUUMORIA, joka sopii Avengersien sekä Marvelin maailmaan kuin napa nassuun.

RSS feed for comments on this post. Ja trackBack URL.

Vastaa