VALIKKO

The Amazing Spider-Man 2 – Hämmästyttävä hämähäkkimies 2

Hämiksen seuraava painos palauttaa verkkojaan valkokankaalle singauttalemaan Spider-Manin alias Peter Parkerin roolissa Mr. Andrew Garfieldin. Romantiikan tynkääkin on ehkä luvassa, sillä jatko-osasta löytyy myös Hämiksen tyttöystävä Gwen Stacy (Emma Stone), joskin kuvioita sekoittamaan tulee elämää suuremmat viholliset ja Hämikselle uhittelevat pahikset. Elokuvassa Peter ja Gwen valmistuvat koulusta ja ovat suunnittelemassa rauhallista elämää, kun kuvioihin astuu mukaan sähköllä kokeita tehnyt Oscorpin työntekijä Max Dillon alias Electro (Jamie Foxx), joka hakee tunnustusta itselleen sekä Peterin lapsuuden ystävä Harry Osborn (Dane DeHaan), joka myös etsii jotain sellaista, mitä ei ole saatavilla turvallisin lopputuloksin.

Electro on odotellut valkokankaan valloitustaan vuodesta 1964 lähtien, jolloin se sai ensiesiintymisensä sarjakuvalehdessä. Pahiksen roolin harteilleen tällä kertaa on saanut myös Aleksei Mikhailovich Sytsevich alias Rhino (Paul Giamatti), joka sai ensiesiintymisensä The Amazing Spider-Man lehdessä vuonna 1966. Rhino edustaa palkattavia lihaksia, massiivista näyttämisenhalua, mutta ei aivoja. Herrojen Stan Lee ja Steve Ditkon kynäilemien Marvel-sarjakuvien pohjalta herrat Alex Kurtzmanin, Roberto Orcin ja Jeff Pinknerin ovat kuitenkin tehneert parhaansa, vaikka hieman hitaampikin tahti olisi riittänyt. Vaikka kokonaisuus kuitenkin pysyy katsomisen arvoisena koko aikansa, pienempikin tavaramäärä valkokankaalla olisi varmasti riittänyt.

Valkokankaalla onkin luvassa runsaasti erikoistehosteita, jotka vaikuttavat välillä vievän vallan juonenkululta. Erityisesti tämä näkyy Electron kohdalla, toisaalta se varmasti antaa faneille juuri sitä, mitä he haluavat. Mutta mielestäni Peterin ystävän Harry Osbornin hiuskiekurassakin on enemmän vaikutusvaltaa kuin sähköjä syövässä Electrossa. Tämä puolueellisuus kylläkin johtunee siitä, että fanitan Mr. DeHaanin roolitöitä suunnattomasti. Mutta oikeasti, jos kemiat eivät kohtaa valkokankaalla, niin ne eivät vain kohtaa. Joten mielenkiintoisimmiksi kemiallisiksi koktaileiksi valkokankaalla nousivat Harryn, Peterin ja Gwenin väliset tapaamiset.

Ohjaaja Mr. Marc Webbin mukaan edellisessä elokuvassa Peter joutui pohtimaan sitä, onko hänestä Spider-Manin verkkojen heiluttajaksi. Tällä kertaa dilemma on toisin päin ja Spider-Man joutuu pohtimaan onko hänestä elämään Peter Parkerina. Edellisen The Amazing Spider-Man (2012) elokuvan tavoin ohjaaja Mr. Webb hyödyntää edelleen New Yorkin maamerkkejä Hämiksen seikkailujen ja singahtelujen taustalla. Samanlaista loppuhuipennusta jäin kuitenkin kaipailemaan, mitä oli tarjolla edellisessä elokuvassa nostureiden avulla tarjottuna.

Hämiksen tarinasta pitävät voivat kuitenkin varmaan huokaista helpostuksesta, sillä pahikset tämän verkkoja singauttelevan nuoren miehen ympäriltä eivät lopu helposti. Sarjakuvien luomassa kuusikossa Sinister Six luvassa on vielä muun muassa Sandman alias Flint Marko, joka nähtiin ensimmäisen kerran jos Spider-Man 3 rainassa, mutta ainahan on tilaa uusinnalle. Tarjolla on myös jo nähty Doctor Octopuss, joka esiintyi Spider-Man 2 -elokuvassa. Tohtoria voi kuitenkin odotella uudestaan valkokankaalla, sillä onhan hän alkuperäisen Sinister Six-ryhmän kokoonpanija. Uusia tuttavuuksia sen sijaan olivat Vulture alias Adrian Toomes, joka saa siivet alleen, Mysterio jättiläinen, jonka pää on kultakalamaljassa sekä venäläinen suurriistan metsästäjä Kraven The Hunter.

Ilmojen halki kohti uusia seikkailujawww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Peter Parker joutuu kasvamaan aikuiseksi ja hyväksymään tosiasiat, että kaikille asioille ei aina mahda yhtään mitään. The Amazing Spider-Man keskittyykin nyt edeltäjäänsä enemmän siihen voiko Spider-Man olla myös Peter Parker? Samalla sitä tulee sohaistua omaan menneisyyteensä ja opittua kadonneista vanhemmista lisää. Näiden draamallisten pohdintojen lisäksi valkokankaalla on luvassa romanssia, uusia pahiksia ja hyvää näyttelijätyötä täyteen ahdatusta elokuvassa, josta ei erikoistehosteita puutu. Sivujuonia olisi voinut raakata pois raskaalla kädellä ja keskittyä vaikka vain neljän ihmisen (Peterin, Gwenin, Harryn ja Electron) elämän koukeroihin, näin joihinkin näistä hahmoista olisi saatu lisää syvyyttä, varsinkin kun Hämiksen seikkailut varmasti jatkuvat edelleen. Hämiksen ystävät kuitenkin varmasti pitävät tästä elokuvasta ja minullekin se täytti jonkin adrenaliini-kiintiön. Suosittelenkin elokuvaa kaikille Spider-Manin ystäville, jotka haluavat nähdä hemmon singauttelevan verkkojaan edestakaisin New Yorkia.
Overallwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Kokonaisarvosana.

Life is short. But what makes it valuable is that it doesn’t last forever. What makes it precious is that it ends.’ – Gwen Stacy

Osastot: Kevyttä katseltavaa, Leffat
Henkilöt: , , , ,
Kommentit

Vastaa