VALIKKO

The Accountant – Kirjanpitäjä

Kuvahaun tulos haulle the accountant film poster

Christian Wolff on autistinen savantti. Joten ei olekaan ihme, että Wolff tulee paremmin toimeen numeroiden kuin ihmisten kanssa ja hän valitsi uran numeroiden mahdollistaman järjestyksen parissa, kirjanpitäjänä. Savantismi vaikuttaa Wolffn elämässä kaikkeen, sillä toistuva järjestelmällisyys pitää hänet kasassa. Tämän taitonsa avulla hän on kerännyt pienen omaisuuden auttaessa rikollisia organisaatiota eri tavoin. Viranomaisten taholta eläkeikää havitteleva Raymond King kuitenkin hengittää Wolffin niskaan, mutta haluaa samalla nuoremman agentin Marybeth Medinan tekevän likaisen työn. Myös Kingilla on omat salaisuutensa, joiden avulla hän kiristää Medinan tähän työhön. Wolffin toimintaa ohjaileva ”Voice” on myös tietoinen Kingin tavoitteista ja järjestääkin Wolffille laillisen tilintarkastuksen Living Robotics – yhtiössä, jonka tilintarkastaja Dana Cummings epäilee vilunkipeliä. Kun tämän firman salaisuudet alkavat paljastua numeroiden myötä, alkaa myös ruumiiden kasa kasvaa Wolffin ympärillä.

Ohjauksesta on vastannut Mr. Gavin O’Connor (Miracle, Pride and Glory ja Warrior) ja hän on todellakin pitänyt kiinni leffan motosta ”laske mahdollisuutesi”. The Accountant –rainalla voisi olla mahdollisuuksia vaikka mihin, mutta nyt se todellakin laskee vain mahdollisuudet, joiden avulla se täyttää kliseet ja saa aikaan jonkinlaisen trillerin. Eikä tästä voi yksin moittia ohjaajaa, vaan kyllä sen käsikirjoittajankin Mr. Bill Dubuquen olisi pitänyt vetää enemmän irti itsestään. Nyt tulos on liian ennalta-arvattava, vaikka hieman erilainen taustapohjustus antaisi mahdollisuuksia vaikka mihin. Omalta osaltaan tämä on sääli, sillä valkokankaalla kyllä tavataan taitavia näyttelijöitä, joista olisi varmasti irronnut enemmänkin irti.

Kuvahaun tulos haulle the accountant film poster

Toimintaa toiminnan perään. Ei sinä, kyllähän se myy. Mutta kun valkokankaita ovat valloittaneet jo Bournet, Taken-elokuvat ja nyt uusin Jack Reacher, olisi aika ehkä kehittää tätä konseptia uuteen suuntaan. Onneksi en kuitenkaan ole käsikirjoittaja, joten vastuu ei ole täällä päässä. Näissä merkeissä John Wick oli hieman erilainen ja sitä laajempaa erilaisuutta odottelin kyllä myös tältä rainalta. Sen puuttuessa on kuitenkin vaikea kuvitella, että WarnerBross laskisi tämän elokuvan varaan uusia jatko-osia esimerkiksi Bournen tavoin. Tämä ensi yritys ei ole aivan yhtä koukuttava kuin esimerkiksi John Wick oli. Mutta tunnustusta on toki annettava yrityksestä ja uuden altavastaajan luomisesta. Autisteja päärooleissa ei valkokankaalla liian usein vilise. Ja on toki myönnettävä, että jos kirjanpitäjä päättää palata valkokankaalle, minä palaan häntä katsomaan.

Kuvahaun tulos haulle the accountant film

Järjestyksessä kaiken ikääwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
ja siinä samalla monen asian loppuun saattaminen. The Accountant antaa mahdollisuuksia vaikka mihin, mutta siitä huolimatta se tahtoo mennä välillä siitä, missä rima on matalin. Tämä on sääli, sillä leffalla olisi ollut mahdollisuudet kunnon koukutuksen luomiseen. Mutta näin tällä kertaa. Leffa toki tarjoaa hurjan annoksen testosteronia, perheen merkitystä, elämässä selviytymistä huolimatta omista rajoituksista ja yllättäen se sai minut myös kaipaamaan rakastumista / rakkauden kohteena olemista. Tämä on jo aika hyvin toiminnalliselta leffalta, jossa ei romanssi kyllä juurikaan lennä. Suosittelen elokuvaa kaikille toiminallisen viihteen ystäville, leffassa on mukana hauskoja hetkiä (tosin taisin olla se ainoa naurana tyyppi salissa), mätkimistä ja perheen merkityksen korostamista. Olipa se perhe sitten millainen tahansa.
Overallwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Kokonaisarvosana.

Näyttelijät: Ben Affleck, Anna Kendrick, J.K. Simmons, Jon Bernthal, Jeffrey Tambor. John Lithgow

Osastot: Kevyttä katseltavaa, Leffat, Toiminta/äksönpläjäys
Henkilöt: , , , ,
Kommentit

Vastaa