VALIKKO

That Awkward Momet ( Are We Officially Dating) – Se outo hetki / Sinkkuna suhteessa

Meistä jokainen on ollut siinä tilanteessa, ainakin uskaltaisin väittää näin. Sitä luulee olevansa hyvä ystävä toisen ihmisen kanssa ja yllättäen kun elämään tulee se kolmas pyörä, niin kuulee seurustelevansa tämän ystävän kanssa. Miten tässä oikein näin kävi? Eikös me oltu vain ystäviä? Satunnaista seksiä, mutta sehän on sallittua panokavereiden kesken? Ei meillä mitään syvempiä tunteita tässä ollut mukana? Miten niin seurustellaan? Eli, tässä kohtaa todellakin tulee outo hetki.

Sinkkuna suhteessa -leffassa tästä oudosta suhteiden välisestä ’so – – – ’ hetkestä itsensä löytää Jason (Zac Efron), joka on pitänyt hauskaa poikaporukassa ja välillä uuden ystävänsä Ellien (Imogen Poots) kanssa. Asiaa ei yhtään auta se, että Jason on sopinut ystäviensä Mikeyn (Michael B. Jordan) ja Danielin (Miles Teller) kanssa, että nyt pysytään sinkkuna ja nautitaan elämän tarjonnasta. Omat ongelmansa on myös poikaporukan muilla miehillä, sillä Mikey yrittää löytää toisen selän takana kipinää eroa haluavaan Vera (Jessica Lucas) vaimoonsa ja Danielin paras ystävä Chelsea (Mackenzie Davis) toteaa haluavansa Danielilta jotain enemmän kuin pelkkää ystävyyttä. Ole siinä sitten sinkkuna suhteessa…..

Käsikirjoittaja-ohjaaja Mr. Tom Gormican on onnistunut luomaan elokuvan, joka sopii nätiksi jatkoksi kauniiden ihmisten, kevyiden tarinoiden ja rakkauden huuman rainoihin, joita tässä blogissa edustavat jo Valentine’s Day ja New Year’s Eve. Debyyttielokuvan lisäksi elokuvasta on nostettava esiin siinä esiintyneitä nuoria näyttelijöitä. Joidenkin mukaan Sinkkuna suhteessa -elokuvan myötä sen päätähdellä Mr. Efronilla oli mahdollisuus osoittaa osaamistaan muunakin kuin siloposkisena laulajana. Toisaalta itse pitäisi parempana esityksenä tästä Paperboy (2012) elokuvaa kuin tätä. Mr. Efronin rastina kuitenkin vaikuttaa olevan vielä kevyet komediat ja nätin pojan roolit, joita ovat pedanneet jo 17 Again (2009), New Year’s Eve (2011) ja nyt Sinkkuna Suhteessa. En millään jaksa uskoa, että miehen seuraava elokuva Neighnbours tekee hänestä yhtää aikuisempaa näyttelijää, mutta onhan herralla vielä aikaa valkokankaalla viettämiseen, joten suotakoon hänelle tämä nuorisolaismainen kaahailu. Itse jään vaan odottamaan sitä laaja-alaisempaa siirtymistä aikuisten rooliin, mistä Paperboy antoi jo makupaloja.

Mr. Miles Teller ei ole tehnyt yhtä joka-tytön-poikaystävä-ehdokas tyylisiä esityksiä aiemmin, vaan muistan nähneeni hänet ensimmäisen kerran draamassa Rabbit Hole (2010), jota kylläkin seurasi suhteellisen kevyt Footloose (2011). Siinä mielessä Sinkkuna suhteessa sopii hyvin Mr. Tellerin elokuvalliseen CV:n – kevyttä kohti mennään ja lujaa. Samoilla jäljillä on elokuvan kolmas mies Mr. Michael B. Jordan, joka koitti osoitella järkiajattelun merkkejä elokuvassa Cronicle (2012) ja nyt tehnyt vielä raskaamman suorituksen elokuvassa Fruitvale Station (2013). Tätä vastaan mieen näkeminen näinkin kevyessä leffassa oli mielenkiintoista ja jatkoa ilmeisesti seuraa. Sillä ainakin toistaiseksi herrat Teller ja Jordan ovat suostuneet näyttelemään elokuvassa The Fantastic Four (2015).

Miehiä vakuuttavammiksi valkokankaan valloittajiksi nousivat kuitenkin naiset. Ms. Mackenzie Davis teki suurenmoisen roolityön elokuvassa Smashed (2012) ja Breathe In (2013). Kumpaakaan niistä tuskin nähdään Suomessa enää valkokankaalla, joten suosittelen naista fanittavien suuntaavaan lähimpään DVD-vuokraamoon tai nettileffojen pariin. Mutta sitäkin enemmän valkokangasta monesta suunnasta yrittää lähestyä Ms. Imogen Poots, jonka elokuvavalinnat löyvät muut Sinkkuna suhteessa -elokuvan osallistuneet laudalta. Daami on nähty niin komediassa kuin draamassa. Häntä voi pongailla elokuvista A Late Quartet (2012) ja Filth (2013) sekä tulevista rainoista muun muassa A Long Way Down (2014), Need for Speed (2014), She’s Funny That Way (2012) ja Knight of Cups (2015). Siinä missä Sinkkuna suhteessa -elokuvan miehet ehkä jäävät vielä pitkäksi aikaa sekoilemaan komedian ja kevyemmän toiminnan parissa, elokuvan naiset tulevat varmasti hakemaan lisää uskottavuutta erilaisia elokuvissa. Näitä daameja kannattaakin pitää silmällä.

Kaveria ei jätetäwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
vaikka se vaatisi sinkkuna pysymistä koko kolmikolta, tai ainakin tähän Sinkkuna suhteessa tähtää. Leffa on erittäin kevyt, nuorisolaisille / varhaisaikusille suunnattu, joskin on sanottava, että myös yli 25-vuotiaat löytävät siitä varmasti nauramisen aiheita. Valkokankaalta on kuitenkin vaihteeksi Hangover-elokuvien jälkeen myös kiva saada jatkoa vähän enemmän normaalien hemmojen elämän seuraamiselle, joiden ongelmat myös vaikuttavat varsin tutuilta. Sitoutumiskammoinen asenne lienee lähes kaikille tuttu jostakin elämän varrelta. Leffa kutittelee säännöllisen epäsäännöllisesti nauruhermoja, osoittaa tosirakkauden olemassaoloa ja sopii vallan mainiosti treffileffaksi sillä edellytyksellä, että olet todellakin tavannut sen ainoan oikean, eikä odotettavissa ole 'so' -hetkeä. Se jatkaa myös oivallisesti niiden elokuvien olemassaoloa, joiden aikana aivot voi heittä narikkaan ja keskittyä vain nauttimaan toisten toilailusta. Suosittelenkin leffaa kaikille pientä ja kevyttä haluville, jotka elävätä vielä siinä ensirakkauden huumassa.
Overallwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Kokonaisarvosana.
Osastot: Kevyttä katseltavaa, Leffat
Henkilöt: , , , ,
Kommentit

Vastaa