VALIKKO

Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows – Teini-ikäiset mutanttininjakilpikonnat: varjoista pois

Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows jatkaa teini-ikäisten mutanttininjakilpikonnien seikkailuja siitä, mihin ne jäivät edellisen elokuvan Teenage Mutant Ninja Turtles (2014) kohdalla. Tällä kertaa kilpparit ottavat yhteen tiedemies Baxter Stockmanin kanssa, jonka Silppuri on palkannut tekemään omat mutanttinsa Bebopin ja Rocksteadyn sekä hakemaan maan ulkoista ulottuvuutta. New Yorkissa käydään kamppailua niin Silppuria kuin maan herruudesta haaveilevaa Krangia vastaan. Taistoihin kilpparit saavat onneksi apua ihmisystäviltään April O’Neililtä ja Vern Fenwickiltä sekä uudelta tulokkaalta Casey Jonesilta.

Ohjauksesta vastannut Mr. Dave Green on kunnostautunut aiemmin lähinnä videoiden ja lyhytelokuvien parissa. Mutta tämä ei välttämättä ole haittaava asia, sillä kilppareiden kohellus ja vauhti on kuitenkin yhtä tiivistä kuin esimerkiksi videoissa. Eri asia on kuitenkin se miten hyvin hemmo onnistuu pitämään koko paketin kasassa ja vielä suhteellisen mielenkiintoisella tavalla. Toki leffa ei ole mitään avaruustiedettä, mutta kun asettaa aivot teini-ikäisten mutanttiniljakipikonnien ystävien taholle, niin elokuva on itse asiassa aika viihdyttävä.

Valkokankaalla ei esitellä runsaasti uusia tuttavuuksia, vaan vanhoihin kaartilaisiin tutustutaan vähän paremmin. Siinä samalla tulee kotisoffapsykologisesta näkökulmasta pohdittua sitä, että omana itsenä on aina hyvä olla, eivätkä ne erikoisuudetkaan aina niin ihmeellisiä ole. Toki mukana on myös sitä perheen merkityksen painottamista. Kumpaakaan näistä asioista ei voi liene liikaa nuorisolaisille korostaa. Aina ei tarvitse sulautua massaan, vaan saa oikeasti olla mitä haluaa (lain puitteissa).

Visuaalisesti TMNK 2:ssa erikoistehosteet ovat saaneet oman paikkansa. Ne eivät ole mitään massiivisia ”wau”-efektejä aiheuttavia asioita, vaan omalla tavallaan hyvinkin sarjakuvamaisia oletuksia. Näin ollen ne mielestäni sopivat hyvin elokuvaan. Oma suosikkini oli lentokonekohtaus, jossa kysytään, että oletko kilppari vai hiiri. Ja tässä kohtaa on myös pakko kysyä, että miksi ihmeessä aina New Yorkiin hyökätään sieltä toisesta ulottuvuudesta. Avengers-elokuvan jälkeen tämä ei tarjonnut mitään muuta uutta kuin mahdollisuuden Silppurille ja Krangille tehdä yhteistyötä seuraavassa elokuvassa.

Peruskauraa kilppareiden elämästäwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Nelikko haaveilee elämästä viemäreiden yläpuolella, mutta kaupunkilaisten pitäessä heitä hirviöinä tämä ei ihan onnistu. Joten sinä mielessä elokuvan nimi Out of the Shadows ei ihan osu kohdalleen. Varjoihin tässäkin jäädään lillimään, odottamaan sitä seuraavaa kutsua kaupungin viranomisilta astua esiin pahaa vastaan kamppailussa. Sen sijaan leffa kyllä täyttää muuten kaikki TMNK:n toimintojen kriteerit. Mukana on riittävästi toimintaa, uusia ja vanhoja tuttavuuksia. Leffa sopii varmasti hyvin kohderyhmälleen teini-ikäisille ja kilppareita fanittaville. Se on myös oikeasti hauska, vaikka taisin olla ainoa, joka takarivissa kikatteli. Suosittelenkin sitä kaikille aiemman elokuvan nähneille. Ihan samaan tasoon ei tässä päästy, mikä on perinteisesti näiden jatko-osien ongelma. Mutta ehkäpä seuraavassa TMNK:n seikkailuissa suunta voisi olla jo ylöspäin.
Overallwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Kokonaisarvosana.

Näyttelijät: Megan Fox, Stephen Amell, Will Arnett, Brian Tee, Tyler Perry, Brittany Ishibashi, Laura Linney,William Fichtner, Gary Anthony Williams, Sheamus, Pete Ploszek, Alan Ritchson, Noel Fisher, Jeremy Howard , Tony Shalhoub, Peter D. Badalamenti, Brad Garrett

P.s. Joskus olisi ihan kiva päästä paikan päälle pällistelemään tämän tekniikan käyttämistä. Tämä on myös vaativaa näyttelijätyötä, vaikka hemmojen (Pete Ploszek, Alan Ritchson, Noel Fisher, Jeremy Howard) naamoja ei valkokankaalla vilahtelisikaan.

Osastot: Kevyttä katseltavaa, Leffat, Toiminta/äksönpläjäys
Henkilöt: , , , , , , , , , , , , ,
Kommentit

Vastaa