VALIKKO

Sing – Laula

Kuvahaun tulos haulle sing poster

Parhaat päivänsä nähneen teatterin johtaja Buster Moon tekee mitä tahansa pitääkseen teatterinsa hengissä ja pankin saavuttamattomissa. Lopulta hän keksiikin järjestää laulukilpailun, johon sattuman oikusta tulee 100,000 dollarin voittio. Tämä saakin koko kaupungin laulutähtöset liikkeelle esikarsintoihin. Viiden esiintymisparin kärkijoukkoon nousevat Rosita ja Gunther, Mike, Ash, Meena ja Johnny. Kiireinen kotiäiti Rosita yrittää löytää kiireisestä arjestaan aikaan laulukisaan. Mike puolestaan on ylimielinen ja uhkapeleistä kiinnostunut. Ash panostaa punk-rockiin ja Meena on kaiken hallitsemiseen. Laulukisan avulla Johnny puolestaan yrittää päästä eroon perheensä rikollisesta perinnöstä. Jokainen siis pyrkii kohti tähteyttä ja ennenkaikkea niitä omia unelmiaan.

Laulukisa sinänsä ei ole mikään uusi idea, mutta silti se toimii. Nyt mennään vain kaiken maailman Talent, X-Factor, Idols ja niin edelleen laulukisojen sijasta eläinten maailmassa. Mutta panokset ovat yhtä lailla kovat ja tavoitteet korkeat. Sekä kisaajien välinen taisto on myös mielenkiintoista, kunnes huomataan yhteen hiileen puhaltamisen olevan paljon vaikuttavampi kokemus. Joka tapauksessa Singin versio näistä tositelevision konsepteista on huomattavasti viihdyttävämpi kuin esimerkiksi Postimies Paten (2014) esiintyminen samanlaisessa showssa.

Ohjaaja ja käsikirjoittaja Mr. Garth Jennings on yhdessä apuohjaajansa Mr. Christophe Lourdeletin kanssa saanut aikaan hyväntuulisen lauluanimaation, jonka varsinainen tarina on suhteellisen kevyt. Sen kustannuksella tilaa annetaan show-kohtauksille ja musiikille. Keveydestään huolimatta leffa on onnistunut kuitenkin välttämään joutokäynnin kohtauksissa ja viemään itseään hyvin eteenpäin eri kisaajien näkökulmista. Kiitosta ropisee erityisesti loppushown kokonaisten musiikkinumeroiden esittämisestä.

Mutta ollaanpa loppupeleissä mitä mieltä tahansa animaatio on todella onnistunut. Neidit 5- ja 7-vee nauttivat siitä täysillä, istua tapittivat rytmijalkaa heilutellen paikoillaan koko elokuvan ajan sekä leffasta jaksettiin puhua / lauluja lauleskella vielä päiviä leffan jälkeenkin. Tätä arviointia vastaan on vaikea sanoa yhtään mitään. Sing on koko perheen viihdyttävä kokonaisuus. Se sietää kyllä useamman katselukerran siinä määrin, että taidan pitkästä aikaa laittaa tämän leffan hankittavien DVD-elokuvien listalle. Neitien kanssa käytiin katsomassa suomeksi puhuttu / laulettu versio, mutta myönnän myös originaaliversion polttelevan sen nimekkään esiintyjäkaartin vuoksi (Matthew McConaughey, Reese Witherspoon, Seth MacFarlane, Scarlett Johansson, John C. Reilly, Tori Kelly, Taron Egerton, Nick Kroll). Dubatun leffan lauluja ei ole suomennettu ja poikkeuksellisesti tämä kyllä toimii.

Ystävyys ylitse kaikenwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
ja siinä samalla oman sisäisen äänensä löytäminen. Sing vie suhteellisen pitkästä kestosta huolimatta hyvin mukanaan. Sitä on kiitettävä siitä, että se jaksaa rakentaa lähes kaikille kisaajille oman taustatarinansa, tai sitten yksi vain onnistuneesti livahti minulta pois. Jokainen kisaaja saa omat hetkensä myös lavan ulkopuolella ja siinä. Omien toiveiden tavoittelun lisäksi leffa korostaa ystävien ja perheen merkitystä. Sing on visuaalisesti kaunista katsottavaa, musikaalisesti mielenkiintoista bongailtavaa ja lopputuloksellisesti erittäin hyvä hyvänmielen elokuva. Suosittelen sitä lämpimästi koko perheelle. Vaikka mukaan ei ängetty vain aikuisille suunnattuja vitsejä, niin kyllä tästä rainasta iästä riippumatta kaikki varmasti nauttivat. Pisteet tulevat neitien 5 ja 7-vee kommentista: tosi hyvä ja kiva elokuva.
Overallwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Kokonaisarvosana.

Osastot: Animaatio, Kevyttä katseltavaa, Leffat
Kommentit

Vastaa