VALIKKO

Shrek Forverer After, 3D – Shrek onnellisesti loppuun asti

Shrek-saaga todistaa hyvin sen, että pienestä sadustakin saa ihmeitä aikaan ja animaatiohahmo voi menestyä hyvin elokuva maailmassa ja sitä vihreää jättiä voi ihan oikeasti rakastaa. Shrek-saagan kohdalla tämä rakkaustarina alkoi vuonna 2001, jolloin saimme nähdä ensimmäisen Shrek-elokuvan. Tätä seurasi vuonna 2003 Shrek 2 ja Shrek the Third vuonna 2007. Nyt elokuvissa pyörivä Shrek Forever After (2010) on ”kuulemma” tämän sarjan viimeinen osa. Eli kaikki elävät onnellisesti elämänsä loppuun asti. Ja ainakin lopputeksteissä jaksetaan kiittää kaikkia vuosikymmenen mukana olleita ihmisiä (ja vihreitä jättejä). Elokuvasta voi hyvin lähteä muuten lopputekstien aikaan. Istua napitin loppuun vain itsekkäistä syistä – salissa oli hyvä ilmastointi! 🙂 🙂 🙂

Shrek Forever After elokuvassa Shrek (Mike Myers) viettää onnellista kotielämää yhdessä prinsessa Fionan (Cameron Diaz) ja kolmen pienen lapsensa kanssa. Tämä on hyvin erilaista siihen elämään nähden, mihin Shrek oli tottunut pelotellessaan muita ärjyvänä jättinä. Mutta kuten kaikki tietävät, ruoho on välillä vihreämpää aidan toisella puolella ja Shrek kaipaa ”vanhoja hyviä aikoja”.  Joten hän lankeaa Rumpelstiltskin (Walt Dohrn) lipevään sopimukseen vain huomatakseen, että joutuu aikaan ja paikkaan, missä Rumpelstiltskin on kuningas, Shrek ja Fiona eivät ole koskaan tavanneet ja örkkejä metsästetään. Shrekin tehtäväksi jääkin palauttaa tilanne ennalleen ja siten saavuttaa tosi rakkautensa uudestaan. Samoin kuin todistella ”uusille” ystävilleen, että he oikeasti ovat ”vanhoja” kamuja.

Vaikkakin Shrekin kohdalla viedään viimeistä osaa ja tämä lempeä vihreä jätti jaksaa aina ystävineen ilahduttaa meitä, niin ei voi välttyä ajattelemasta sitä, että missä kohtaa tulee vastaan ”tämä on jo nähty” -raja. Omalta osaltaan se lisäsi Shrek Forever After paineita. Miten koota nätisti kasaan monen vuoden kassamagneettimenestys? Mitä uutta ja mielenkiintoista siihen voi vielä tuoda? Shrek ja hänen toverinsa ovat kuitenkin tuttuja jo kolmen elokuvan takaa? Onko kaikki taika hävinnyt, vai pystyykö jätti lumoamaan meidät jälleen kerran? 3D-laseja annettaessa henkilökunta vastasi tähän hyvin, kun kysyin, onko elokuvasta pidetty? ”Hmmm… yleensä….” Tähän voin turvallisesti itsekin yhtyä.

Nauraa saawww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
joskin satunnaisesti elokuvan aikana. Se ei irrotellut samalla tavalla kielenkantoja ja nauruhermoja kuin aiemmat elokuvat. Ja siinä missä pohdin, voiko Shrek tarjota enää mitään uutta? Niin joudun toteamaan, että Rumpelstiltskin pienille harteille on jätetty hurrrrrjasti kannettavaa. Ja hänen uutuudenviehätyksensä hoitaa asiaa suhteellisen hyvin. Siitä huolimatta, lapsille (ja vähän aikuisimmillekin) suunnatusta elokuvasta odottaisi naurumenestystä. Sen sijaan luvassa oli laulunlurituksia ja ärisemistä. Yritystä toki oli, reippaastikin, mutta se ei enää kantanut samaan malliin aiempien Shrek-elokuvien tahtiin.
Overallwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Kokonaisarvosana.

Nyt voi sitten joka tapauksessa Shrekin jälkeen suunnata kirjakauppaan ja joko harmitella tai ilostella sitä, että Apinoiden planeetta vuonna 1968 aloitti tämän elokuvien lisäkrääsän myynnin. Se oli jo syntyessään valmis hitti ja loppua tälle tuotannolle ei kerta kaikkiaan näy. Jos tällä kertaa tyytyisi vain johonkin teroittimeen tai vihkoon tai johonkin muuhun yhtä tarpeelliseen tavaraan, jota voisi koristaa jokin Shrekin tai pulskistuneen kissan hahmo. Ja eikun kohti kirjakauppaa…. oikeasti mun tekisi kyllä mieli löytää sellaiset jätin korvat 🙂 🙂 🙂 , mitä oli Plevnan aulassa esillä. Jos ne olisi olleet juoman lisukkeena, niin nestettä olisi kulunut ihan eri malliin.

Muistaako kukaan muuten niitä pieniä peikkoja, jotka olivat kovasti muodissa kauan kauan sitten.  Rumpelstiltskin ”olen vihainen” peruukki lienee lainattu niiltä…

Osastot: Animaatio, Kevyttä katseltavaa
Kommentit

Vastaa