VALIKKO

Sherlock Gnomes – Mestarietsivä Sherlock Gnomes

Kuvahaun tulos haulle Mestarietsivä Sherlock Gnomes elokuva juliste

Gnomeo & Julia ovat ystävineen muuttaneet Lontooseen uudistamaan isäntäväkensä pihaa. Mutkia matkaan tulee kuitenkin, kun puutarhatonttuja alkaa hävitä ympäri Lontoota. Apuun rientää mestarietsivä Sherlock Gnomes yhdessä uskollisen apurinsa Watsonin kanssa. Etsivä joutuu vastahakoisesti ottamaan etsintäretkelleen mukaan Gnomeon ja Julian. Seikkailu on valmis, eikä siitä puutu yllättäviä käänteitä.

Mr. Elton Johnin perustama Rocket Pictures uhmasi tervettä järkeä ja hyvää makua uusimmalla puutarhatonttu-elokuvalla. Vuoden 2011 Gnomeo & Julia oli pienoinen ylläri varmasti kaikille muille saarivaltakunnan ulkopuolella, missä emme samassa määrin noita puutarhakoristeita viljeleympärillemme. Mutta yhtä kaikki, se oli samalla mielenkiintoinen esitys hollywoodlandian tuottoisimman käsikirjoittajan Mr. William Shakespearen (1564 – 1616) tuotannosta. Roomeo ja Julia saivat tonttuilla tarpeekseen ja saivat lopulta toisensa ilman suurempia säröjä. Nyt sitten mukaan soppaan oli isketty toinen kuuluisa brittiläinen veikko ystävineen, nimittäin Sherlock Holmes ja hänen uskollinen apurinsa tohtori Watson. Hoh, nyt täytyy vaan toivoa, että seuraavat leffat Rocketman ja N.E.R.D.S. Vievät tätä studiota parempaan suuntaan. Aika näyttää, aika näyttää….

Käsikirjoituksen tähän rainaan kynäili kasaan Mr. Ben Zazove. Ja ainakin joidenkin mielestä hän on tehnyt hyvää työtä, sillä niin kiitettävään tahtiin tämä tonttujoukko kipittelee eteenpäin Lontoon nähtävyyksien keskellä. Jos tarkoituksena oli tartuttaa ”Lontoo-kuume”, niin onneksi olkoon – se tarttui. Dinoja olisi taas pakko päästä näkemään. Ja ohjaaja Mr. John Stevenson hoiti sitten loput. Kokonaisuus on humoristinen ja vauhdikkaasti etenevä. Ja sitä kautta varmasti kaikkia puutarhatonttujen ystäviä sekä lapsia miellyttävä. Erityistä kiitosta annan mestarietsijän muistiketjujen kuvaamiselle. Vaikka muuten leffa tuntuu välillä vähän liikaa laskemoivan edellisen rainan menestyksen varaan. Joskin tässä on samalla tunnustettava, että leffa kesti toisenkin katselmuksen ja siellä kertaa koin sen huomattavasti ensimmäisestä kertaa paremmaksi.

Onneksi leffalla on kuitenkin myös jotain syvällisempää sanottavaa. Vaikka painopiste on varmasti Sherlockin seikkailuissa, niin leffa painottaa myös läheisten ja rakkaiden merkitystä. Heitä ei saisi ottaa itsestään selvänä. Ja tämän puutarhatontut osoittavat hyvin. Gnomeo & Julia huomaavat parisuhteen olevan vaikeaa ja sitä kautta asioiden priorisoinnin heidän suhteessaan haastavaa. Millä tuoda romnatiikka takaisin kuvioihin ja ennen kaikkea millä osoittaa toiselle sitä arvostusta ja rakkautta, mitä hän ansaitsee. Siinä täytyy matkan aikana koputtaa varovasti kalloonsa ja katsoa peiliin vastauksien perässä. Eikä tämä arvostus ongelma ole vain Gnomeo & Julia välillä vaan myös Sherlock joutuu ottamaan lakkinsa käteensä ja pohtimaan omaa asennettaan Watsoniin.

Vähän synkkämielinen etsintäpartiowww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
puutarhatonttujen perässä. Sherlock Gnomes etsii yhdessä Watsonin ja uusien tuttavuuksiensa kanssa kadonneita puutarhatonttuja ja pelkää siinä samalla pahinta, eli arkkivihollistaan Moriartyä. Leffa on omalla tavallaan jännittävä, se etenee sukkelaan ja esittelee Lontoota kiitettävästi. Visuaalinen esitys on taitava ja erityisesti Gnomesin ajatusleikkiä oli ilo seurata. Leffa sopii varmasti hyvin seikkailu- ja salapoliisielokuvista pitäville. Vaikka jännitystä on matkalla mukana, niin liialliseen pelottavuuteen ei kaaduta. Tämä siitäkin huolimatta, että kiviset lentävät patsaat ovat aika vakuuttavia. Suosittelen rainaa kaikille puutarhatontuista pitäville.
Overallwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Kokonaisarvosana.

Suomenkieliset äänet: Reino Nordin , Markus Bäckman , Pamela Tola , Mikko Leppilampi

Kesto: 1 tunti 26 minuuttia

Osastot: Animaatio, Kevyttä katseltavaa, Leffat
Kommentit

Vastaa