VALIKKO

Scott Pilgrim vs. The World / Scott Pilgrim vastaan maailma (pikemminkin tietokonepeli)

Scott Pilgrim vastaan maailma (tai oikeammin tietokonepeli) on amerikkalainen komedia, joka sijoittuu Kanadaan, missä varmasti on riittävästi amerikkalaisten mielestä komedian aineksia. Kyseinen raina perustuu käsittääkseni sarjakuvaan (vuoden sarjakuva-teema siis jatkuu Ironmanin ja Kick-Assin jälkiä seuraten) missä vastuuta pakoileva Scott soittaa bassoa Sex Bob-Omb kokoonpanossa ja nyt hänen pitäisi heivata hengiltä uuden tyttöystävänsä seitsemän entistä, tappavan taitavaa, ex:ää pystyäkseen jatkamaan pari suhdetta uuden ihastuksensa kanssa. .

Elokuvassa heikkohermoisen Scottin roolin kantaa suhteellisen hyvin Michael Cera (joka saisi todellakin tehdä jotain hiuskuontalolleen) ja hänen uutena tyttöystävänään, Ramona Flowersina, heiluu Mary Elizabeth Winstead. Kumpaakin paremmin roolisuorituksen mielestäni kuitenkin tekee Scottiin päättömästi ihastunut lukiolainen Knives Chau (Ellen Wong) ja Scottin homokämppis Wallace Wells (Kieran Culkin). Kummallekin heistä Ms. Wongille ja Mr. Culkinille oli suotu lähes kaikki parhaat osuvat dialogin palaset. Minkä vuoksi olikin ilo todeta filmin kuluessa, että molemmat saivat siivunsa valkokangastilaa.

http://www.youtube.com/watch?v=8NUBVcit5VM&NR=1

Elokuva on aikamoista pikselitykitystä ja hyppii juoneltaan paikasta toiseen cityjäniksen tavoin, että siitä on vaikea välillä saada kiinni, saati sitten saada jotain pintaa syvempää rooleista kiinni. Kuten edellä kirjoitin ikävä tulee vain Ms. Wongin ja Mr. Culkinin suorituksia. Tietokonepelitietämyksien ollessa heikot rainasta saa kuitenkin parhaat palat irti niistä näyttävistä taistelukohtauksista, missä Scott kohtaa vuorotellen seitsemän erilaista ex:ää. Muuten filmi hienouksineen voi kyllä mennä pelaamattomilta ihmisiltä ohitse. Jos sitä aikaa olisi aikoinaan vietetty hieman enemmän muidenkin tietokonepelien kuin rotikkaringin parissa, niin voisi ymmärtää = sisäistää = innostua paremmin filmin pisteiden takomisesta ja kolikkojen ansaitsemisesta. Näyttävien mätkimiskohtauksien lisäksi Sex Bob-Ombin  (koitapa sanoa kolme kertaa peräkkäin nopeasti) esiintyminen kirvoittaa hymyn virneen naamalle. Vaikka musiikkityyli ei välttämättä osu ja uppoa, lavaesiintymisiä ja niihin liittyvää energiaa oli kiva seurata..

Taso yksi vaiwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
seitsemän. Ajatellessa filmiä yksinomaan elokuvanautintona, se ei todellakaan kerää paljon pojoja. Mr. Cera pääroolissaan ei saa kaikkia akkuja aina ladattua samanaikaisesti, vaan syyllistyy satunnaiseen laahustamiseen, mikä tietenkin antaa muille mahdollisuuden loistaa sitäkin enemmän. Valkokangastilaa on kuitenkin annettu suhteellisen kiitettävästi kaikille osapuolille. Olisin ehkä kaivannut lisää Mr. Culkinin huomautuksia elämästä ja sen oikuista, mutta menköön tällä kertaa. Filmin tarkoitus lienee olla nuorekas ja siten vedota nuorempaan ikäluokkaan kuin minä, mutta tämä tavoite ehkä jää saavuttamatta. Tai mitäs minä, tietokonepelaamaton ihminen oikein tiedän. Jos taas katselee filmiä erilaisena kokemuksena, missä on hyvin hyödynnetty pikselimaailmaan ja sarjakuviin olennaisesti liittyviä erikoistehosteita äänineen, ilmassa lentelyineen ja sähköisine hirviöineen (yksi elokuvan parhaimmista kohdista lava-lavaa vasten taistelu) olen ehdottoman myyty ja tyytyväinen siitä, että kävin rainan katsomassa. 🙂 🙂 🙂 🙂 Tämä oli uutta ja mielenkiintoista, jopa siinä määrin, että kevyen tarinan voisi ostaa itselleen ihan vaan ihmeteltäväksi.
Overallwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Kokonaisarvosana.

Toivottavasti ne eivät siellä Star Wars-varastolla kaipaile näitä jedimiekkoja pian takaisin….

Osastot: Leffat, Rakkautta & Anarkiaa
Henkilöt: ,
Kommentit

Vastaa