VALIKKO

Rough Night / Rock That Body – Rankka ilta

Aiheeseen liittyvä kuva

Yliopistoaikaiset ystävät Jess, Pippa, Alice, Frankie ja Blair kokoontuvat yhteen 10 vuoden tauon jälkeen viettämään Jessin polttareita Miamissa. Illan aikana he onnistuvat vahingossa saattamaan hengiltä miesstripparin. Yrittäessään pelastaa nahkansa onnettoman tapahtuman keskellä naisjoukko ajautuu tiiviimmin yhteen kuin koskaan aiemmin.

Elokuvan ohjauksesta on vastannut debyyttinsä tekevä Ms. Lucia Aniello. Ja mielenkiintoisesti käsikirjoituksen kokoon kynäilemistä on vastannut yhdessä hänen kanssaan elokuvassa Jessin tulevaa siippaa näyttelevä Mr. Paul W. Downs. Parivaljakko ikävä kyllä osoittaa sen, että kuoleminen on helppoa, mutta komedian tekeminen ei. On toki myönnettävä, että he selvästikin ovat tähdänneet korkeammalle kuin ovat lopulta kapsahtaneet. Ja tämä on sääli, koska valkokankaalla on vakuuttava joukko komiikan taitajia. Ohjaaja ei ole onnistunut tasapainoilemaan draaman, slapstick komiikan, hyvän mielen elokuvan ja alapään huumorin välisessä mäkisessä maastossa. Leffa toki alkaa hyvin, mutta kaatuu pian omaan nokkeluuteensa. Toisaalta sille on kyllä nostettava hattua siitä, että elokuva keskittyy ehkä enemmän ongelmanratkaisuun kuin totaaliseen koheltamiseen. Ja tähän samaan hengenvetoon on myös myönnettävä, että kyllä leffan aikana saa nauraa – sillä on omat hauskat hetkensä.

Kuvahaun tulos haulle rough night film poster

Elokuva on täynnä naisenergiaa tavalla tai toisella. Ohjauksesta on vastannut nainen ja valkokankaalle pääosiin saatu nimekäs joukko taitavia naiskoomikoita. Tosin tässä kohtaa on myös annettava tunnustusta ruumista näyttelevälle Mr. Ryan Cooperille, jonka pokan pitämistaito on ihan omaa luokkaansa. Ruumista tuleekin hänen käsissään yksi näyttelijöistä. Samoin Mr. Paul W. Downs saa ne omat herkät ja huvittavat hetkensä, vaikka jääkin naisten ongelmanratkaisun taustalle.

Kuvahaun tulos haulle rough night film

Siinä missä miehillä oli Hang Over -trilogia polttareiden juhlinnassa, naiset eivät ole halunneet jäädä lehden reunalle huutelemaan. Vaan valkokankaalle on tuotettu elokuvia naisten polttareista Niitä katsoessa Hang Over -elokuvat alkavat kohta tuntua ihan tutun turvallisen tylsiltä. Polttareita suunnitellessa kannattaa katsastaa siis ainakin nämä Bridesmaids – Kaasot (2011) ja Bachelorette – Polttarittaret (2012). Tosin virikkeiden hankkimisen niistä voi sitten jättää omaan arvoonsa. Joka tapauksessa Rough Night sopii tähän joukkoon hyvin tavoitellessaan naisversiota päättömästä juhlinnasta ja kadonneen ystävyyden kipinän uudelleen herättämisestä. Edellisistä se eroaa edukseen siinä, että meno ei ole päätöntä hoslaamista koko ajan, vaan ongelmia koitetaan ihan oikeasti ratkaistakin eri tavoin.

Pieleen menneen polttaritwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
joka samalla sitoo ystäväporukkaa hyvin yhteen yhteisen ongelman edessä. Luvassa on tietenkin sitä irroittelua – tai ainakin sen yrittelyä ja ehkä ennen kaikkea ongelmanratkaisua. Leffa oli parempi, mitä odotin ja tarjoaa varmasti kevyttä kesäviihdettä sitä kaipaaville. Sillä on omat hyvät hetkensä, se naurattaa jossain kohdissa ja joissain tarjoaa myötähäpeän tunteita. Suosittelen sitä kaikille, jotka kaipaavat kevyttä juonta, hauskoja hetkiä ja perinteistä kesäleffaa.
Overallwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Kokonaisarvosana.

Näytteljät: Scarlett Johansson, Kate McKinnon, Jillian Bell, Ilana Glazer, Zoë Kravitz, Ray Cooper

Kesto: 1 tunti 41 minuuttia

P.s. Leffa sitten kannattaa istua ihan tappiin, jos haluaa tietää mitä niille timanteille oikein tapahtui.

Osastot: Kevyttä katseltavaa, Leffat
Henkilöt: , , , , , ,
Kommentit

Vastaa