VALIKKO

Risto Reipas ja Nalle Puh (dupattu) – Christopher Robin

Kuvahaun tulos haulle risto reipas ja nalle puh elokuva juliste

Risto Reipas kasvaa aikuiseksi ja Nalle Puh ystävineen jää Puolen hehtaarin metsään. Aikaa kuluu ja vaikuttaa siltä, että Risto on unohtanut lapsuuden aikaiset ystävänsä. He eivät vain ole unohtaneet Ristoa. Eräänä sumuisena aamuna Nalle Puh ei löydä ystäviään ja lähtee etsimään Ristoa aikuisten maailmasta avukseen. Riston on aika oppia jotain uutta ja merkittävää elämästään ja siinä samalla luoda uusia muistoja lapsuudenaikaisten ystäviensä kanssa.

Pääosassa pyörivä Mr. Ewan McGregor on roolissaan ihastuttavan uskottava reippaana Ristona, joka yrittää aikuistella, mutta onnistuu paremmin taistellessaan möhköfantteja vastaan. Miehellä on varmasti ollut hauskaa rainaa tehdessä ja se kyllä näkyy. Ehkäpä Nalle Puh on enemmän brittiläinen tarina kuin uskommekaan ja sitä kautta briteillä on siihen myös sydämellisempi kuin meillä muilla. Mene ja tiedä. Oman osuutensa pääroolista hoitaa myös Nalle Puh. Vanha nalle on juuri niin rakkaudella kulahdetettu kuin vain voi olettaakin ja juuri niin höpsö kuin hänen kuuluukin. Pieni nalle suurella sydämellä (ja pienillä aivoilla). Kaikki Puolen hehtaarin metsän asukit ovat pehmoisia sekä rakastettavan oloisia ja heille olisikin suonut enemmän valkokangasaikaa vaikka kutistamalla / poistamalla sivujuonia Riston aikuiselämän haasteista. Visuaalisesti raina on kaunista katsottavaa. Vaikka sen värimaailma on välillä kulahtaneen harmaan sumuinen, siinä on myös omat väriläiskänsä ja ne todellakin erottuvat omaksi edukseen. Tämän jälkeen Nalle Puhista kertovaa kirjaa selailee ihan eri malliin.

Leffan loputtua jäin miettimään sitä, että kenelle raina oli oikein tarkoitettu. Toki kaikki pienet ihmisen alut, jotka pitävät Nalle Puhista (tai Nalle Pööstä, niinkuin meillä kotona sanotaan) saavat mahdollisuuden tavata valkokankaalla ystävänsä. Mutta nämä ovat lähinnä kulahtaneita leluja, jotka niiden entinen omistaja on nostanut muistikopassaan syrjään. Ei siis kovin lapsenmielistä. Sitä ei myöskään ollut elokuvan sotaosat, jotka saivat pienet katsojat pohtimaan sitä, että eivät he kai joudu koskaan sotaan. Tällaisella sotimisella ei ole mitään tekemistä lasten elokuvassa ja olin oikeasti aika äimistynyt sitä valkokankaalla nähdessäni. Lefan ikäraja on toki 7-vuotta, mutta silti.

Enemmän leffa sopii aikuisen makuun ja mielentilaan, joka on joskus menettänyt sydämensä Nalle Puhille ystävimeen. Siinä samalla voi meinaan oivasti tuntea syyllisyyttä omista pehmoistaan, jotka on unohtettu jonnekin vintille sahanpurun sekaan. Ja nyt katse peiliin. Oma nalleni viettää kaapissa valioaikaa suojellen koskemattomuuttaan. Syrjässä, mutta ei unohdettuna, paitsi ehkä nallen mielestä. Onneksi nukkeni Tomasiitta on saanut kokea leikkimisen iloa jälkipolvien mukana.

Ja tämä leikkimisen ilo ja sen kokeminen on varmasti myös yksi elokuvan keskeinen sanoma. Koskaan ei ole liian vanha leikkimään. Ja sen saa Risto Reipas myös kokea kamppailessaan aikuisten maailmassa matkalaukkujen myynnin parissa. Riston pomo olisi hyllyttämässä koko matkalaukkuosastoa, ellei säästöä synny. Eikä sitä oikein pääse syntymään edes suunnitteluasteella, sillä Nalle Puh tarvitsee Ristoa enemmän kuin matkalaukkufirma.

Nalle Puhin opetuksiawww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Leffa ei riittävän lapsellinen ja hauska, mutta ei myöskään riittävän aikuismainen.... kinkkistä. Kenelle Nalle Puh on sitten oikein suunnattu. Hmm.. katsoja päättäköön. Itse pidin leffasta sen vuoksi, että se muistuttaa sisäisen lapsen olemassaolosta ja oikeudesta leikkiin. Se on kuitenkin varmaa, että raina ei sovi tiukkapipoisille aikuisille, sen unohtaa suhteellisen sukkelaan. Mutta yhtä kaikki Nalle Puh ystävineen on hyvin rakastettava ja lämminhenkinen elokuva. Se on hurmaavan höpsö, josta olisi voinut reippaalla kädelä karsia sivujuonia pois ja panostaa enemmän Puolen hehtaarin metsässä rilluttelemiseen yhdessäsä ystävien kanssa. Nyt pehmot jäävät sivummalle ja se on todella sääli. Suosittelen rainaa kaikille Nalle Puhin ja Puolen hehtaarin metsän ystäville iästä riippumatta.
Overallwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Kokonaisarvosana.

Näyttelijät: Ewan McGregor, Hayley Atwell, Nalle Puh

Kesto: 1 tunti 43 minuuttia

Osastot: Draama, Kevyttä katseltavaa, Leffat
Henkilöt: , ,
Kommentit

Vastaa