VALIKKO

Risto Räppääjä ja pullistelija

https://nordiskfilm.fi/wp-content/uploads/2018/11/juliste_netti.jpg

Risto ja Nelli tylsistyvät kesälomalla, kunnes alakerran Lennart muistaa ystävänsä pitävän lomakylää. Ja sinne Lennart seurueineen on kuulemma aina tervetullut. Ji-haa… kesäloma ohjelmaa siis tiedossa, tosin tällä kertaa Voimakallion lomakylässä, missä pidetään isä-poika-voimailukisoja. Aluksi Lennart ja Risto eivät näistä välitä, mutta kun mökkinaapureiseksi tulee Sylvester yhdessä isänsä Bill Pöntisen kanssa, alkaa mieli muuttua. Varsinkin Nelli ja Rauha-täti huokailevat äänekkäästi Pöntisten perään. Tästä alkaakin sitten sellainen voimalusoppa, joka sekoittaa useamman pään.

Ohjaaja Mr. Markus Lehmusruusu tekee ihan asiallista työtä, maisemat ovat kivoja, elokuvan aikana tulee luritettua muutama laulukin La La Landin tyyliin. Tosin olisi ollut kiva kuulla niitä enemmän lapsiin uppoavia biisejä leffan aikana. Nyt mennään välillä hissimusiikin tahtiin, joka ei taatusti uppoa Riston kohdeyleisöön ja hauskat räpit on jätetty loppusuoralla. Ha-loo hovisäveltäjä Mr. Iiro Rantala. Ehkä olisi aika mennä istumaan jonkin alakoulun taitokisaan kuuntelemaan mistä ne lapset todellakin vääntävät biisejä ja miten niitä oikein esitetään. Tai jos välttämättä haluaa pysyä hissimusiikin haltioissa, niin luulisi kotimaisesta nykymusiikista löytyvän myös niitä, mitä nuorempi väki kuuntelee. Itselleni tulee lähinnä mieleen Robin, JVG ja Antti Tuisku (kiitos tästä neideille S. & M.), joiden kappaleet ovat taatusti vetävämpiä ja silti sisällöllisesti yhtä antavia kuin nyt elokuvassa lauletut / kuullut kappaleet.

Aiempien Risto Räppääjä elokuvien tasoon ei päästä. En tiedä miksi, jotain oleellista jää kuitenkin uupumaan, joten tässä kohtaa on sitten todettava, että kirja oli reippaasti parempi, Ja suosittelen suuntaamaan kirjaston suuntaan. Ja tässä kohtaa olen oikeasti yllättynyt, sillä käsikirjoituksesta vastasivat kirjan myös aikoinaan kirjan kirjoittaneet Sinikka ja Tiina Nopola. Miten kirja voi olla ihan omaa luokkaansa ja lopputulos valkokankaalla tällainen?? Omaan pettymykseeni voi tietenkin vaikuttaa se, että koko näyttelijäkööri oli laitettu uusiksi tai se, että valkokankaalle mennään nyt jo 8:ssä Risto Räppääjä elokuvassa. Toisaalta Risto Räppääjä kirjoja on kirjoitettu jo 17 kappaletta, eikä loppua näy… Joten Risto Räppääjä -leffoja on varmasti myös luvassa pitkä lista. Toivottavasti meno on vauhdikkaampaa ja lapsikeskeisempää seuraavassa rainassa.

On raina toki jossakin myös onnistunut. Se on eheämpi kokonaisuus, kuin edellinen elokuva Yöhaukka. Ja siinä on jotain keittiöpsykologin mieltä elähdyttävää. Nimittäin jokainen oikeus olla oma itsensä. Ulospäin voimme vetää jotain roolia, mutta sisällä sydämessämme haluamme olla jotain muuta. Ja yleensä olisi hyvä olla sitä, mitä on. Ja kiusaajien pitäisi pitää kielensä (ja näppinsä) kurissa itseään ilmaisevista. Ei maailma olisi kiva paikka elää, jos me kaikki olisimme samanlaisia. Annetaakoon jokaisella oikeus itsensä ilmaisemiseen ja olemiseen juuri sellaisena kuin on. Moninaisuus on rikkautta.

Lupa olla erilainenwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
ja siinä samalla sitä voi hyväksyä itsensä juuri sellaisena kuin on. Uusin Risto Räppääjä on tyypillinen kesäleffa, se jättää hyvän jälkimaun, mutta leffan sisältöä voi olla vaikea muistaa muutaman päivän päästä. Fanit kuitenkin saavat varmasti vastinetta rahoilleen. Samoin elokuva muistaa olevansa lastenleffa, eivätkä aikuiset ihan kokonaan vie kaikkea valkokangasaikaa... lisää tosi lapsilähtöisyyttä olisi vielä voinut jakaa katsojien iloksi. Suosittelen rainaa kuitenkin kaikille Risto Räppääjän ystäville. Leffa ei ole sieltä parhaasta päästä, mutta menettelee. Ja jos haluaa todellisen pullistelija kokemuksen, kannattaa leffan jälkeen suunnata kirjastoon.
Overallwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Kokonaisarvosana.

Näyttelijät: Silmu Ståhlberg, Lumi Kallio, Pamela Tola, Ylermi Rajamaa, Eelis Kesäläinen, Timo Lavikainen, Jenni Kokander

Kesto: 1 tunti 24 minuuttia

Osastot: Kevyttä katseltavaa, Kotimainen, Leffat
Henkilöt: , ,
Kommentit

Vastaa