VALIKKO

Rio 2

Brasilian aurinkorannoilta on uusimmassa Rio 2 -elokuvassa lennetty suoraan karnevaalin tunnelmista keskelle Amatsonin viidakkoa. Bluen (Jesse Eisenberg) ja Jewelin (Anne Hathaway) omistajat Linda (Leslie Mann) ja Tulio (Rodrigo Santoro) kaipaavat apua sinisten lintujen löytämiseen, joten Jewel päättää perheensä ja pesueensa puolesta, että sitä heille myös annetaan. Mukaan Amatsonia kohti suunnistavat myös Nico (Jamie Foxx), Pedro (will.i.am) ja Rafael (George Lopez),jotka löytävät sademetsän keskeltä vastauksen omiin ongelmiinsa.

Ohjaaja Mr. Carlos Saldanha on tehnyt parhaansa tehdäkseen jatko-osan ensimmäiselle kaupallisesti hyvin menestyneelle Rio-elokuvalle, mutta Rio 1:n tasoista jatkuvaa mielenkiintoista juonenkääntelyä ei oikein löydetä. Tämä siitäkin huolimatta, että lintujen välistä jännitystä on saatu mukaan tuomalla kehiin Rio 1:stä tuttu Nigel (Jemaine Clement) ja tähän ihastunut sammakko Gabi (Kristin Chenoweth) sekä tietenkin Blun kilpakosija Roberto (Bruno Mars). Jo näiden aiheiden parissa animaatiosta olisi saatu mielenkiintoinen, mutta nyt mukaan oli päätetty änkeä vielä paljon muutakin.

Amatsoni Got Talentwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Rio 2-elokuvassa on paljon asiaa samassa paketissa. Luvassa on sademetsän pelastamista, perheen yhdistämistä, juurille palaamista ja karnevaaliesityksiä, vähemmästäkin määrästä hämmentyy oikein kunnolla. Vauhdissa ja juonenkäänteissä saa yrittää pysyä sekä samalla nauttia huumorista, joka lähinnä liittyy city-linnun Blun vyölaukkuun ja hänen yrityksiin sopeutua sademetsään. Mutta muilta osin jäin kaipaamaan paljon enemmän sisältöä tähän animaatioon. Leffan parhaimmaksi annoksi nousevat Nigelin ja Gabin lauluesitykset sekä Amatsoni Got Talent -tyyliset taidokkaat esitysnumerot koskivat ne sitten jalkapalloa tai lentotaitoa. Animaatio on edeltäjänsä tavoin hyvin värikäs, lintuja pullollaan oleva esitys, mutta se ei yksin siitä sitä pelastamaan. Pelkät taidokkaat (laulu)esitykset eivät yksin riitä kantamaan Rio-elokuvaa eteenpäin, vaikka se kovasti laskeekin sen varaan. Lapset kuitenkin varmasti rainasta tykkäävät. Suosittelenkin sitä kaikille lintubongareille, jotka pitävät eri osaamisen näyttämisen kisoista, sitä tässä animaatiossa on paljon luvassa. Me muut voimme sitten odotella rauhassa sellaisia animaatioita, joissa on vähemmän keskeisiä hahmoja, vähemmän juonenkäänteitä ja vähemmän keskeisiä asioista. Ei sillä, Rio 2 oli ihan nautittava kokemus, tekemisen kohdalla oli vain iskenyt halua poimia se viimeinenkin marja metsästä.
Overallwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Kokonaisarvosana.

Nigel ja Gabi, ehdottomasti omat suosikkini koko Rio 2 -elokuvasta. Tämän parin ehkä hieman yksipuolisen intohimon ansiosta leffa jaksoi hymyilyttää ihan loppumetreille asti.

Osastot: Animaatio, Kevyttä katseltavaa, Leffat
Kommentit

Vastaa