VALIKKO

Ricki and the Flash

 

 

 

Miksiköhän Ms. Meryl Streepin elokuvia mainostetaan ”Oscar-palkittu” liitteillä? Riittäisikö silloin pelkästään maininta ”Oscar-palkittujen” elokuva kertomaan siitä kaiken. Eli hyvä lukija, riittääkö sinut houkuttamaan elokuviin ”elokuvan teossa ollut runsaasti Oscar-palkittuja ihmisiä” tai riittäisikö se myös sellaisenaan arvioinniksi elokuvasta, ”no, siinä oli niitä Oscar-palkittuja.” Hmmm.. Taidan tämän kuitenkin itse unohtaa ja pyyhältää sen leffan suuntaan ihan muista syistä… kun maailmassa monta on ihmeellistä elokuvaa se hämmästyttää, kummastuttaa pientä katselijaa…. ja samalla voin todeta, ettå tämä elokuva ei varmastikaan löydä itseään Oscar-ehdokkuuksien joukkoon.

Ricki on perheensä takavasemmalle jättänyt lähibaarin rock-laulaja ja kitaristi, joka joutuu palaamaan kotinurkille ex-miehensä Peten pyynnöstä. Paluu taakse jääneen perheen pariin tukemaan avioeroa läpikäyvää tytärtään Julieta ei suju ihan kaikkien oppimien mukaan. Lisää mutkia tulee matkaan, kun Rickille selvenee äidin roolin merkitys lastensa elämässä. Tämän oivaltamisessa häntä ”auttaa” Peten nykyinen vaimo Maureen ja Rickin kaksi muuta lasta Joshua ja Adam.

Ricki and the Flash on perinteinen kevyt elokuva, jossa katsoja tietää mitä on odottevissa. Juoni on suhteellisen helppolukuinen, eloukuva riittävän viihteellinen ja se onnistuu täyttämään kaikki komediallisen draaman kliseet. Ja katsojan iloksi musiikki on myös mukiinmenevää. Eikä se ole mikään ihme, sillä Rickyn bändin muodostaa kitaran hallitseva Mr. Rick Springfield, bassoa virittelee Mr. Rick Rosas, joka on tunnettu yhteistyöstä muun muassa Neil Youngin, Etta Jamesin ja Jerry Lee Lewisin kanssa. Rumpuja paukuttelee Mr. Joe Vitale, joka on myös soittanut yhdessä Eaglesin kanssa ja kosketinsoittimia suvereenisti hallitsee Mr. Bernie Worrell, joka on tehnyt yhteistyötä muun muassa Talking Heads yhtyeen kanssa. Soittajien hey-day päivät suurilla stadioneilla ovat ehkäpä jo takanapäin, mutta ei se kyllä heidän soittamiseensa ja esiintymiskykyynsä ole vaikuttanut.

Mikäli luulet näkevänsi kaiken tuplana valkokankaalla niin et ole väärässä. Ricki and the Flash on daamien Meryl Streep ja hänen tyttärensä Mamie Gummerin kolmas yhteinen elokuva. Ja täytyy myöntää, että kyllä tytär on ihan äitinsä näköinen. Äiti vain uskaltaa heittäytyä enemmän vapaalle valkokankaalla. Muutoin näyttelijätyö on ihan asiallista katsottavaa, joskin ei aina ihan uskottavaa. Mutta valkokankaalla heiluvat ihmiset kyllä tietävät, että tyhjästä on paha nyhjästä ja yrittävät silti tehdä parhaansa. Itselleni elokuvan parasta antia olivat Ricki & The Flash -yhtyeen lavaesiintymiset. Elokuva, joka olisi rakennettu wanna-be-rock-star -teeman ympärille olisi voinut olla jopa mielenkiintoisempi kuin nyt nähty raina.

Perheenyhdistämisprojektikowww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Ohjauksesta on vastannut Mr. Jonathan Demme ja käsikirjoituksen kokoon kynäillyt Mr. Diablo Cody jättävät liian monta hyvää kohtaa käyttämättä. Tämä on hieman ristiriistaista. On toki ihastuttavaa, että elokuvasta loistaa suurin osa perinteisistä kliseistä poissaolollaan, mutta katsojan ei pitäisi antaa ymmärtää jotain, jos elokuva ei ymmärrä antaa sitä hänelle. Suurin kohtausten sijaan ohjaaja vie elokuvaa eteenpäin tasaisella jälkipoltolla, joka loppupeleissä sopii sille hyvin leffan loppua lukuunottamatta. Se tuntuu väkinäiseltä musiikin läsnäolosta huolimatta, mutta annettakoon anteeksi hollywoodlandian kriteerien toteuttaminen siinä. Suosittelen elokuvaa kaikille kevyttä katsantoa kaipaaville, rock-musiikista pitäville sekä tietenkin Meryl Streepin faneille. Leffasalista poistuu ihan riittävän hyväntuulisena ja rahoilleen vastinetta saaneena.
Overallwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Kokonaisarvosana.

Näyttelijät: Meryl Streep, Mamie Gummer, Kevin Kline, Sebastian Stan, Rick Springfield, Audra McDonald, Ben Platt

https://www.youtube.com/watch?v=DqWfz4FxbIQ

At night I go to bed
But I just can’t sleep
I got something runnin’ around my head
Ooh that just won’t keep

In the silence I hear my heart beatin’
Time slippin’ away
I got a time bomb tickin’ deep inside of me
Girl all I want to say

I keep searchin’ for you darlin’
Searchin’ everywhere I go
And when I find you there’s gonna be just one thing that you gotta know

One thing you gotta know

My love, love, love, love, love, love, will not let you down
My love, love, love, love, love, love, will not let you down

Osastot: Draama, Kevyttä katseltavaa
Henkilöt: , , , ,
Kommentit

Vastaa