VALIKKO

Razzie Winners 2015 – Vuoden 2015 kehnoimman elokuvan voitti…

Kehnoimmat elokuvat voivat joskus kilpailla myös niistä parhaista palkinnoista, tai ainakin niissä esiintyneet näyttelijät. Tai sitten vain Razzie-ehdokkuudet osoittavat hyvin sen, miten paljon kriitikkojen mielipiteet eroavat yleisön mielipiteistä ja kassakoneiden kilinästä. Vuoden kehnoimmasta elokuvasta kisasivat: Kirk Cameron’s Saving Christmas, Left Behind, The Legend of Hercules, Teenage Mutant Ninja Turtles ja Transformers: Age of Extinction. Näistä kaksi viimeistä on kuitenkin kiitettävästi kerännyt kolikoita kotiinpäin, joten jotain hyvää niissä on oltava. Ilmeisesti ylivoimaisen voiton kisoissa saavutti Kirk Cameron’s Saving Christmas – elokuva.

Vuoden kehnoimmat miespääosan esittäjät löytyvät lähes kokonaan edellä mainituista elokuvista: Kirk Cameron (Kirk Cameron’s Saving Christmas) ja Kellan Lutz (The Legend of Hercules). Näiden lisäksi mukana on (tietenkin) Razzie-raadin ikisuosikit Adam Sandler (Blended) ja Nicholas Cage (Left Behind). Rakoa näiden miesten väliin yritti myös iskeä Seth MacFarlane (A Million Ways to Die in the West). Kirk Cameron’s Saving Christmas -elokuva lienee ollut hyvinkin vakuuttava kokemus, sillä mies voitti myös vuoden kehnoimman näyttelijän tittelin kyseisestä rainasta.

Miehisissä voimissa edeten vuoden kehnoimmasta miesivuosasta kisasivat: Kelsey Grammer (Expendables 3, Legends of Oz, Think Like a Man Too, Transformers: Age of Extinction); Arnold Schwarzenegger (Expendables 3); Mel Gibson (Expendables 3); Kiefer Sutherland (Pompeii) ja Shaquille O’Neal (Blended). Tämä on sinänsä mielenkiintoista, sillä Expendables 3 -elokuva ei yltänyt vuoden kehnoimpaa elokuvaa tavoittelevien listalle, mutta sen näyttelijät ovat päättäneet korjata tilanteen ja ansaita ehdokkuuksia edes jossain. Mr. Kelsey Grammer voitti vuoden kehnoimman miessivuosapystin. Toisaalta miekkonen petasi sitä itselleen useamman elokuvan voimin, joten voi kysyä, että oliko muilla edes realistisia mahdollisuuksia Mr. Grammerin päihittämiseen.

Naisten puolelta löytyy myös näyttelijöitä, jotka ovat päässeet loistamaan vuoden kehnoimmiksi nimityissä elokuvissa. Kehnoimman naispääosan voittoa tavoittelivat: Drew Barrymore (Blended); Cameron Diaz (The Other Woman,  Sex Tape); Melissa McCarthy (Tammy); Charlize Theron (A Million Ways to Die in the West) ja Gaia Weiss (The Legend of Hercules). Voiton tänä vuonna korjasi kotiinsa Ms. Cameron Diaz, joka oli myös ehdokkaana vuoden kehnoimmasta naissivuosasasta. Oikeasti daami osaa mielestäni näytellä hyvin komedian parissa, joten toivotaan, että hänen suuntaan olisi kaatumassa enemmän parempia rooleja.

Naissivuosassa titteliä tavoittelivat: Cameron Diaz (Annie); Megan Fox (Teenage Mutant Ninja Turtles); Nicola Peltz (Transformers: Age of Extinction); Susan Sarandon (Tammy) ja Brigitte Ridenour (Kirk Cameron’s Saving Christmas). Voiton vei virheiden kilpikonnien kanssa lähempää yhteistyötä tehnyt Ms. Megan Fox.

Elokuvat Kirk Cameron’s Saving Christmas, The Legend of Hercules, Blended, A Million Ways to Die in the West, Expendables 3, Transformers: Age of Extinction, Tammy ja Teenage Mutant Ninja Turtles eivät selvästikään ole jonkun arvovaltaisen katsojaraadin mieleen. Myönnän toki, että niillä on omat puutteensa, mutta siitä huolimatta selvät viihteelliset arvonsa. Lukijaa ei kuitenkaan varmaan yllätä, että vuoden kehnoimman ohjaajan titteliä tavoittelivat juuri näiden leffojen ohjaajat: Michael Bay (Transformers: Age of Extinction), Darren Doane (Kirk Cameron’s Saving Christmas), Renny Harlin (The Legend of Hercules), Jonathan Liebesman (Teenage Mutant Ninja Turtles) ja Seth MacFarlane (A Million Ways to Die in the West). Razzie-pystin kanssa kotiin lähti Mr. Michael Bay. Edellisen kerran Mr. Bay voitti Razzie-ohjaajan palkinnon vuonna 2009 elokuvalla: Transformers: Revenge of the Fallen, koska vuoden 2011 ehd0kkuus (Transformers: Dark of the Moon)) ei voittoa tuonut. Tässä kohtaa voi kai sanoa, että olipa kerrankin kiva hävitä suomalaisena.

Toivoa kassakoneiden kilinän keskellä kuitenkin on. Razzie-kisoissa myönnetään tänä vuonna myös Redeemer-palkinto. Siitä kisaavat henkilöt ovat tuttuja nimiä Razzie-ehdokkuuksien listalla,mutta nyt viimeinkin arvoisan tuomariraadin mielestä saavuttaneet jotain, joka myös osoittaa heidän hyvät näyttelijän- tai ohjaajan kykynsä. Vuoden kisaajia ovat: Ben Affleck; Jennifer Aniston; Mike Myers; Keanu Reeves ja Kristen Stewart. Kovasti toivoin,että palkinnon voittaja kävisi sen oikeasti paikan päällä lunastamassa. Ensuimmäisen REdeemer-palkinnon sai Mr. Ben Affleck, joka on tehnyt hienon suunnan siirron Giglistä kohti Argoa ja Gone Girl-elokuvia.

Osastot: Elokuvia ja elämää
Kommentit

Vastaa