VALIKKO

Rakkauden rasvaprosentti

index

Rakkauden rasvaprosentti -elokuvassa Timo ’Stigu’ Mertala (Mikko Nousiainen) tekee uraa mainostoimistossa. Stigun elämän asenne on kevyt ja turhia stressejä asioista kanneta. Kaikki kuitenkin muuttuu kun törmäyslinjalle osuu Ella Sadeoja (Miina Maasola). Ella haluaa pelkkää seksiä kerran viikossa ja kun Stigu alkaa tuntea jotain muuta, luvassa on ongelmia. Lisää ongelmia toimivan seksisuhteen päälle kaatuu kun pari joutuu keskenään tekemään Väestöliitolle mainoksen kestävästä parisuhteesta. Edessä on siis matka eukonkantokisoihin Sonkajärvelle, jossa useammalla ihmisellä on lusikkansa sopassa ja eukkonsa selässä.

Perinteisen poika tapaa tytön -tarinan lisäksi elokuvalle on annettava tunnustusta Suomen erikoispiirteiden esittämisestä. Tänä vuonna 20-vuotisjuhliaan viettänyt Eukonkato-kisa jotain, joka saa useamman ihmisen liimautumaan vuosittain television ääreen maailman eir äärissä. Jos ei muuten, niin uutisten kevennyksenä.  Tuoreutta parisuhteen kiemuroita käsittelevään aiheeseen on saatu asettamalla päähenkilöt uusin ympyröihin ja katselemaan ehkä hiukan tiiviimmin omaan napaansa. Aihe on varmasti ollut kiva ja mielenkiintoinen paperilla, eikä se pahasti kämmi myöskään valkokankaalla, mutta mitään suurta ja eksoottista siitä ei edes eukonkannon avulla saa aikaiseksi. Joskin on myönnettävä, että Väestöliiton lopullinen mainospätkä mottoineen todellakin koskettaa.

Rakkaudenrasvaprosentti-6-535c713e808750328c179c4b4d5479f7

Ohjaaja Mr. Mikko Kuparinen ohjaa perinteisiä kliseitä mukaan elokuvaan kiitettävällä tahdilla. Alleviivaava musiikki sopii yllättävän hyvin elokuvaa ja esittelee samalla rakkauden kaipuuseen kuuluvia hyviä biisejä. Yksikään niistä ei kyllä jää mieleen soimaan, mutta tuskin tuo haittaa. Mr. Kuparisen tuotos toimii myös hyvin televisiossa,  joten ellet halua viettää aivoja nollaavia hetkiä salissa, voit odotella tämän rainan päätymistä pienempään poksiin.

Kuinka kevyt on parisuhteesiwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
ja mitä eukonkannolla on tekemistä sen kanssa? Rakkauden rasvaprosentti on harmittoman mukava elokuva, joka palvelee tarkoitustaan. Se viihdyttää kestonsa ajan ja sitten se on helppo unohtaa. Tämä siitäkin huolimatta, että valkokankaalla pääparin välillä on oikeasti uskottavaa kemiaa ja asialle omistautumista - heidän elämänasenteistaan huolimatta. Elokuva tarjoaa juuri sitä mitä se lupaa, joskin se oli myös myönteinen yllätys. Rakkauden rasvaprosentti on oikeasti kevyen katsomisen arvoinen, vaikka se ei pahemmin parisuhteen puolesta puhuttelekaan. Mutta se ei liene olekaan komedioiden pääasiallinen tarkoitus. Pitkän työrupeaman jälkeen tämä on oivallinen tapa unohtaa työasiat ja keskittyä loppuvuoden viettämiseen.
Overallwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Kokonaisarvosana.

 

Rakkaudenrasvaprosentti-4-c070b498809c3be2ebbea06efb243d15

Osastot: Kevyttä katseltavaa, Kotimainen, Leffat
1 Comment

Yksi kommentti artikkeliin “Rakkauden rasvaprosentti”

  1. Juuri näin! Hyvässä seurassa oli mukava käydä rentoutumassa, vaikka päähenkilöiden arvomaailma olikin vieras. Näyttelijöiden välinen lämpö kertoo aidosta ammattitaidosta ja Väestöliiton ”mainoksesta” tuli oikeasti käyttökelpoinen, koskettava. Eukonkanto alkoi kiinnostaa, noin kesätapahtumana ja rasvaprosentti on nyt erityisen ajankohtainen aihe…

RSS feed for comments on this post. Ja trackBack URL.

Vastaa