VALIKKO

Postman Pat: The Movie (2D) – Postimies Pate

Viherlaaksossa töitä tekevä Postimies Pate suunnittelee vievänsä vaimonsa Saran lomalle Italiaan työbonuksien avulla, mutta saakin kuulla tehokkaan pomonsa peruneen ne. Uuden pomon Edwinin mielestä ystävällisyys on turhaa ajan käyttöä ja bonukset poistamalla säästetään rahaa. Postimies Paten poika ehdottaa isälleen television Ykköstähti-kykykisaan osallistumista. Sen voittaja pääsee lomalle Italiaan. Edessä onkin kisaan osallistuminen ja sen kiemuroista selviytyminen sekä tietenkin oman työn antaminen PatBot 3000-robotin käsiin, joka ei selviydy työstää ihan Postimies-Paten tavoin.

Nyt valkokankaalla nähty Postimies Pate on aloittanut maailmanvalloituksensa vuonna 1981 englantilaisesta televisiosarjasta. Suomeen ystävällinen postimies Pate pääsi 1980-luvun lopulla. Mikäli tämän postimiehen seikkailut innostavat, voin suositella sinulle myös Palomies Samin seikkailuija, jotka ovat hyvin samantyylisiä Paten kanssa. Ja aina voi myös kiistellä siitä (kuten minä leffateatterissa), että kumpi heistä oikein peittoisi toisen. Soppaa voi tietenkin myös sekoittaa heittämällä keskusteluun myös Puuha Peten.

Tämä täti alkaa ymmärtämään nyt pikkuneitiä, kun hän fanittaa Postimies-Patea ja hänen Jessi-kissaansa. Täti taitaakin liimautua lähimpään DVD-osastoon ja hankkia yhteiseen katseluun muun muassa seuraavia Postimies Pate -julkaisuja: Postimies Pate ja sumuinen päivä, Postimies Paten traktoriposti, Postimies Paten salaisuus, Postimies Pate myöhässä, Postimies Pate seuraa narua, Postimies Pate lentää, Postimies Pate jalkapalloilee, Postimies Pate ja nälkäinen vuohi, Postimies Pate dinosauruksen jäljillä sekä Postimies Pate ja pupu. Saisikohan ne kaikki samassa boxissa Sinkkuelämää-sarjan tavoin?? Vai onko tässä edessä vain television tarjontaan tyytyminen ja aamujen uhraaminen lastenohjelmille??

Elokuvan maailmalla lähettänyt studio on yrittänyt saavuttaa kaiken ikäisiä Postimies Paten ystäviä. Aikuisille/  mukana saattaville huoltajille animaatio tarjoaa popkulttuuriin viitteitä ja viittauksia oman aikansa klassikoihin (mm. Pate lukee The Postman Always Rings Twice -kirjaa, robotti laulaa ’Daisy’-biisiä, mikä viittää vielä tunnetumpaan fiktionaaliseen tietokoneeseen HAL 9000:n ja Ykköstähti kisassa törmää hyvin tutun oloisiin hahmoihin). Myös perheen nuoremmilla on omat hauskat hetkensä ja koomiset koukkunsa. Mutta tästä huolimatta elokuvan juoni ja ymmärrettävyys voi jäädä taka-alalla, jos Postimies Paten seikkailut eivät ole ennestään tuttuja. Voisinkin melkein ehdottaa, että elokuva sopii hieman kohderyhmää vanhemmalla porukalla, joka taas ei ikävä kyllä välttämättä lämpene tämän tyyliselle animaatiolle. Mutta voin toki olla väärässä, sillä Lego Movie tuntui purevan kaiken ikäisiin.

Postinkanto on ammattityötäwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
eikä mitään robottimaista hommaa. Ammatinarvostuksen lisäksi animaatio opettaa hyvin sitä, miten julkisuuden ei kannata antaa pimentää vinttiä sekä niitä rakkaita ja läheisiä kannattaa arvostaa ihan kunnolla. Postimies Pate loistaa omalla tavallaan ja omassa luokassaan, joten televisiosta sarjaa seuranneet eivät varmastikaan pety. Paikoittain animaatio voi olla hieman liian jännä perheen pienemmille, mutta onneksi siihen aikuisen syliin voi kiivetä sellaisessa tapauksessa. Huumorinsa puolesta elokuva naurattaa varmasti enemmän aikuista kuin lasta. Mutta Postimies Pate jaksaa kyllä pitää mielenkiinnon yllä myös sen perheen pienimmän kanssa. Suosittelenkin animaatiota koko perheelle, leffasalit ovat ilmastoidut ja sateen sattuessa kuivat. Sen lisäksi animaatio on hauska, siitä riittää keskusteltavaa ja Postimies Pate laajentaa osaamistaan tavalla, joka miellyttää varmasti kaikkia (vaikka laulut olisivat myös olleet voineet olla suomeksi).
Overallwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Kokonaisarvosana.

Osastot: Animaatio, Kevyttä katseltavaa, Leffat
1 Comment

Yksi kommentti artikkeliin “Postman Pat: The Movie (2D) – Postimies Pate”

  1. Seregi sanoo:

    Minä rakastin Postimies Patea lapsena! Ovatko Pate, Sami ja Pete kenties saman firman tuotoksia?

RSS feed for comments on this post. Ja trackBack URL.

Vastaa