VALIKKO

Planes: Fire & Rescue – Lentsikat 2: Pelastajat

Pikkupoikien ja -tyttöjen lentohaaveet ovat jälleen saapuneet valkokankaalle. Maailman ympäri lentämisen sijasta tässä elokuvassa keskitytään sammutuskoneiden valiojoukkojen esittelyyn ja työnkuvaukseen, kun he suojelevat puistoa metsäpalolta. Siinä missä Lentsikat-animaation loppu lupasi valkokankaalle uuden valloittajan, Lentsikat 2 vaikuttaa jatkavan samaa rataa. Mitään ei ole vielä kuulutettu kirkossa, mutta ihme on, jos Lentsikat eivät saa jatkoa ainakin vielä yhden animaation verran.

Animaatiossa maailman vallloitukselta kotinurkille palannut Dusty Crophopper joutuu kohtamaan sen tosiasian, että maailman ympäri kisaaminen vahingoitti hänen antiikkista vaihdelaatikkoaan ja edessä on kotinurkilla pysyminen tai ainakin nopeuden reipas hidastaminen. Näissä merkeissä Dusty löytääkin uusia ystäviä Potkuriperän kansallispuiston palo- ja pelastuslaivuudesta, jonne hän lähtee uuden ammatin oppiin. Heidän avulla Dusty oppii mitä on arjen pelatustyö palo- ja pelastuslentueessa.

Siinä missä ensimmäinen Planes-elokuva kuvasi hyvin kisaelämää, itsensä voittamista ja muille näyttämistä, niin Fire & Rescue esittävät myös toiminnallista draamaa ja katastrofikuvausta hieman humoristisin piirtein. Kaiken uuden mukaan tuominen on omalta osaltaan syönyt mukaan tulevien hahmojen historiaa. Toki tärkeimpiä yksityiskohtia esitellään, mutta tilaa olisi ollut useammallekin syvennykselle. Nyt painopiste on vakuuttavissa lentoesityksissä tulipalon sammuttamisessa, eikä siinä jää paljon Dustyn tai muiden henkisen kasvun kuvaamiselle.

Animaatio on omistettu maailman kaikille palo- ja pelastusmiehille ja – naisille. Heidän työn kuvansa tulee viimeistään selville AC/DC:n Thunderstuck -kappaleen myötä. Tämä omistautuminen menee välillä hieman liian alleviivaavaksi, mutta varmasti samalla nuorempien katsojien mielessä lisää mielenkiintoa tähän ammattiin. Omassa mielessäni opin kuitenkin animaation myötä arvostamaan näiden ihmisten työtä entistä enemmän, joten annettakoon se pieni alleviivaus anteeksi.

Ryhmätyön opetteluawww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Jatko-osilla on aina omat paineensa ja kun niiden suhteen ei odota paljon, niin pettymäänkään ei pääse. Lentsikat 2 on riittävän jännä, että se pitää katsojan kiinni yksinkertaisessa tarinassa. Mitään suuria menetyksiä matkalla ei tapahdu rajuista kokemuksista huolimatta, joten perheen pienempienkin pitäisi pystyä leffaa katsomaan. Osa elokuvan vitseistä aukeaa vain aikuisille, mutta ei se nuorempia katsojia haittaa. Joten voinkin hyvin todeta, että perheen pienimmät varmasti pitävät elokuvasta eivätkä aikuisetkaan pääse ihan sammaloitumaan sitä katsoessaan. Suosittelen leffaa kaikille Dustyn ystäville, palo- ja pelastushommista haaveileville ja niille, jotka haluavat nähdä yhden tavan kunnioituksen osoittamiseen palo- ja pelastusmiehiä/-naisia kohtaan.
Overallwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Kokonaisarvosana.

AC/DC:n biisiin liittyy niiiiiin paljon hauskoja ja hyviä muistoja, että se on pakko liittää tänne mukaan vaikka pelkän tunnelman luomisen merkeissä. Ukkonen voi todellakin iskeä usealla eri tavalla….

Osastot: Animaatio, Kevyttä katseltavaa, Leffat
Kommentit

Vastaa