VALIKKO

Pitch Perfect – Korkealta ja kovaa

pitchperfect2012

Pitch Perfect -elokuva täyttää omalta osaltaan alati laajenevaa teinileffojen tilausta ja se todellakin myös näkyi katsojajoukossa. En muista pitkääään istuneeni keskellä näin suurta teinityttölaumaa ja kikatuskin oli sen mukainen.

Tällä kertaa teinileffassa kyse on a cappella laulukisasta, johon musiikkituottajan urasta haaveileva Becca Anna Kendrick) ottaa osaa isän mieliksi. The Barden Bellas -ryhmä itsessään koostuu, tietenkin, useista eri persoonista, joten riitasoinnulta ei varmastikaan vältytä matkalla kohti yhteisymmärrystä. Tämä varsinkin, kun loppuryhmä koostuu alfanaaraasta Aubreysta (Anna Camp), aasialaisesta ssuperhiljaisesta Lilystä (Hana Mea Lee), väärinymmmärretystä lesbosta Cynthia-Rosesta (Ester Dean), innokkaasta Chloeasta (Brittany Snow), ylipainoisesta Amysta (Rebel Wilson) ja yliseksuaalisesta Staciesta (Alexis Knapp). Kisaan ja valkokankaalle on toki saatu sitä vastakkaistakin sukupuolta ihan vain mielenkiintoa ja kisakuntoa ylläpitämään.

6274039551679fd12fff42c0858007df

Pitch Perfect perustuu Mr. Mickey Rapkinin saman nimiseen novelliin, jonka pohjatyönä mies vietti aikaa yliopistojen lauluryhmien (mm. Beelzebubs, Divisi ja Hullabahoos) parissa ja siten sai varmaankin suhteellisen rehellisen kuvausta eri ryhmien välisestä kilpailusta. Tätä suohon laulamisen mentaliteettia on tässä blogissa aiemmin tarjottu kuoralaulujen taholta (Joyful Noise) ja juonelliselta arvoltaan Pitch Perfect menee samaan linjaan. Ja yhtä lailla musiikillisestikin. Enemmän olisin toivonut pidempiä a cappella esityksiä, mutta niitä varten pitää varmaan hakeutua live-konsertteihin, eikä leffasaliin. Mutta siihen ehkä pitää myös ostaa tämäkin DVD omaan hyllyyn niitä päiviä varten, kun haluaa heittää aivot narikkaan ja vain nauttia hyvästä tyttöhuumorista.

pitch-perfect10

Kaikista valkokankaalla vilahtavista näyttelijöistä mainitsemisen arvoiseksi pitää nostaa daamit Kendric ja Wilson. Ms. Wilsonin ura lähtien aina Twilight (2008) sivuosasta Jessican ihon alla, on tuonut häntä koko ajan lähemmäksi isompia ja rahakkaampia elokuvia. Ms. Kendric teki erityisen vaikutuksen Up in the Air (2009) -rainassa sekä tuoreena psykiatrina 50/50 (2011) elokuvassa. Lisää valkokankaan vakuuttamista on luvassa elokuvassa The Company You Keep, missä hän pääsee näyttelemään muun muassa Mr. Shia LeBeoufin kanssa. Ms.Wilson puolestaan takaa hyviä nauruja ja vatsalihasten treenausta lähes elokuvassa kuin elokuvassa. Joten tieto siitä, että daami oli ensimmäinen paikkansa ansainnut koomikko Pitch Perfect-rainassa ei yhtään yllätä. Tämän lisäksi Ms. Wilson on vakuuttanut koomikon taidoillaan muun muassa elokuvissa Bridesmaids (2011), Bacholerette (2012), What to Expect When You’re Expecting (2012) ja seuraavaksi naisen voi nähdä muskelielokuvassa Pain & Gain jakamassa valkokangasaikaa yhdessä herrojen Mark Wahlberg ja Wayne Johnson kanssa.

28RDP_PITCH_SPAN-articleLarge

Ja sitten kaikki yhdessäwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Elokuvan ravintoarvo ei liene ole niitä suurempia, mutta kyllä tällä pahimman viihteen nälän turruttaa, kunnes se alkaa taas muistuttaa itsestään. Tosin innoituksen a cappella lauluun se herättää ja tarjoaa sitä hyvää oloa, arjesta irrottautumista sekä malliesimerkkiä hyvien ystävien merkityksestä, erilaisuuden hyväksymisestä ja itseensä uskomisesta. Leffaan oli siis pakattu lähes kaikki tarpeellinen 'saarnaaminen' hyvin piilotettuna. Leffa arvostelun näkökulmasta on kuitenkin todettava, että leffa sopii hyvin kohdeyleisölleen, pitää hyvin otteessaan loppuun asti ja osoittaa, että laulaminen musiikin kanssa tai ilman on tosi kovaa työtä. Suosittelen leffaa lämpimästi kaikille a cappella ja kuoromusiikin ystäville. Esitykset ovat omaa luokkaansa ja sellaisen toivoisi joskus livenä näkevänsä.
Overallwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Kokonaisarvosana.

pitch-perfect-wilson-anna-camp

Ja sitten vielä vaakajuoksun lisäksi on treenattava tätä huulten mutristelua, brrrrr….

Osastot: Kevyttä katseltavaa, Leffat
Henkilöt: ,
Kommentit

Vastaa