VALIKKO

Pitch Perfect 3 – Korkealta ja kovaa 3

Kuvahaun tulos haulle pitch perfect 3 poster

Kaksi edeltävää Pitch Perfect (2012, 2015) -elokuvaa olivat ihanan yllättäviä, huumorintajuisia ja suorastaan täynnä a cappella laulamista eri muodoissaan. Tätä samaa odottelin myös tältä sarjan viimeiseltä rainalta. Olihan se tavallaan se grande-finale, sarjan loppu, joka antaa katsojalle vielä sen yhden mahdollisuuden päästä nauttimaan (Bardem) Bellas -ryhmän taidokkaasta esityksestä. Joten suunta oli leffaan, mutta mitä sitten tapahtuikaan….

Bellat ovat valmistuneet yliopistosta ja ovat kukin tahoillaan kohdanneet elämän realiteettaja. Kun Emilyltä tulee yllättävä kutsu lauluesitykseen on ryhmä valmis kuin lukkari sotaan. Edessä on kuitenkin pienoinen pettymys, kun kutsu tarkoittikin toisten esitysten kuuntelua, ei itse esiintymistä. Mutta tämä ryhmä ei ole Bellas, elleivät he löytäisi itseään jostain kisasta. Ja näin käykin, kun Aubrey järjestää heille suhteilla keikan armeijan rivistä. Ja näin Beca, Fat Amy, Chloe, Aubrey, Lilly, Cynthia, Florencia, Jessica, Ashley ja Emily ovat valmiita vastaamaan haasteeseen, viihdyttämään yhdysvaltalaisia joukkoa ulkomailla sekä kilpailemaan DJ Khaledin lämppäriksi pääsemisestä.

Kaiken kisaamisen keskellä ryhmä löytää jälleen voimaa toisistaan sekä sen oman paikkansa elämässä. Tämä nyt oli varmaan pakollinen lisäys rainan käsikirjoittajilta Kay Cannonilta ja Mike Whitelta, sillä elokuville haluttiin antaa varma ja selkeä loppu. Ymmärretty on, mutta olisi sen voinut esittää musikaalisemminkin eikä näin alleviivaten. Mutta eipä ole pelkoa uuden osan odottelusta. Sen sijaan nyt leffan jälkeen jatkan äimistelyä siitä, minne ovat kadonneet käsikirjoittajien hyvät ideat. Siinä missä kaksi leffaa olivat selvästi tätä onnistuneempi, tämä osa tuntuu raahautuvan otoksesta toiseen. Raina tulee parhaiten henkiin erilaisissa musiikkiesityksissä, niin kuin sen kuuluukin (näitä olisi vaan saanut olla niiiiiiiiiin paljon enemmän). Mutta kaikki muu juonen tyngän yrittely sen ympärillä valuukin sitten pois mielestä kuin vesi hanhen selästä. Toki daamit Anna Kendrich ja Rebel Wilson tekevät parhaansa, mutta hekin tuntuvat juttuneen kertosäkeeseen matkalla loppua kohden.

Ohjauksesta on vastannut Ms. Trish Sie, joka on varmasti tehnyt parhaansa rainan kanssa. Mutta siitä huolimatta ei onnistu pääsemään samanlaisiin sfääreihin kuin kaksi aiempaa Pitch Perfect -elokuvaa. Osa syy tähän tietenkin voi olla näyttelijöiden keskinäinen improvisaatio eri tilanteissa. Kässärissä ei siis aina jaksettu pysyä turhan tiukasti. Näin leffan jälkeen en osaa oikein päättää, olisiko siinä pitänyt pysyä? Olisiko raina ollut ankeampi, jos se olisi edennyt suunnitelman mukaan? Vai yrittivätkö näyttelijät nyt pelastaa edes jotain jälkimaailmalle? Jos ei muuta, niin porukalla on ainakin ollut hauskaa rainan tekemisessä ja se näkyy valkokankaalta. Ehkä näyttelijöiden hyvä yhteishenki toi nyt esitettyihin lauluihinkin sen oman lisänsä.

Grande Finalewww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
jossa astutaan enemmän tai vähemmän kohti tylsää aikuisuutta. Bardem Bellas kaipaavat toisiaan ja ovat saaneet esiintymismahdollisuuden. Mukana on tietenkin kisa, mutta sitäkin tärkeämpää on päästä nauttimaan taas siskoudesta hengenheimolaisten kanssa. Ja SE näkyy ja kuuluu valkokankaalla. Sen sijaan poissaolollaan loistaa järkevähkö juoni, lauluesitykset ja Rebel Wilsonin laukomat on-linerit. Tämän kaiken on korvannut Bellojen Euroopan kiertue sotilastukikohdissa ja oman paikan etsiminen maailmassa. Onko elämää laulamisen ulkopuolella. Ilmeisesti on, käsikirjoittajat ja ohjaaja olisivat vain mielestäni saaneet painottaa tuota (jäähyväis)kiertuetta pomppoilevaa juonta enemmän. Itse kaipasin taidokkaita esityksiä ja suohon laulamista, mutta tällä hattaranhuttuisella olemuksella nyt sitten mennään. Suosittelen rainaa kuitenkin kaikille Pitch Perfect -elokuvien ystäville. Tälläkin rainalla on ne omat hyvät hetkensä.
Overallwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Kokonaisarvosana.

Nähyttelijät: Anna Kendrick, Anna Camp, Rebel Wilson, Brittany Snow, Hailee Steinfeld, Hana Mae Lee, Ester Dean, Chrissie Fit, Alexis Knapp, John Lithgow, Ruby Rose, Kelley Jakle, Shelley Regner, Elizabeth Banks, John Michael Higgins.

Kesto: 1 tunti 34 minuuttia

Osastot: Kevyttä katseltavaa, Leffat
Henkilöt: ,
Kommentit

Vastaa