VALIKKO

Percy Jackson & The Olympians: The Lightning Thief – Percy Jackson salamavaras

Harry Potter move over!

Percy Jackson (Logan Lerman) on teinipoika, joka asuu New Yorkissa yhdessä äitinsä Sally Jacksonin (Catherine Keener) ja kaljaa kittaavaan isäpuolensa Gabe Uglianon (Joe Pantoliano) kanssa. Todella siis auvoinen nuoruus, vielä kun Percy mielestään kärsii ADHD:stä….  Percy tykkää vedestä ja vesi Percystä, joten ei liene yllätys, että elokuvan aikana selviääkin, että Percy oikeasti onkin Poseidonin poika. Poseidon kun aikoinaan ihastui äitiin, mutta alkoi sitten liikaa maallistua (sanan siinä merkityksessä), joten Zeus määräsi katkaistavaksi välit kaikkiin puolijumalallisiin jälkeläisiin.

No paluu isien maille on pakollista, kun Percylle alkaa sattua ihmeitä ja kummia ja lisäksi hän joutuu puolustamaan isänsä kunniaa siitä, että ei ole salamavaras. Mukana tässä aikarajoitteisessa, vain 14 päivää, totuuden paljastamisleikissä, missä kohdataan muun muassa moderni Meduusa (Uma Thurman), hänellä on hyvä ystävänsä (ja satiirisuojelinsa) Grover (Brandon T. Jackson) sekä puolijumalainen ihastuksensa Annabeth Chase (Alexandra Daddario).

Asiaan päästään kiinni kunnolla jo ensimmäisen viiden minuutin jälkeen, ja se pitää aika tiukasti otteessaan aina loppumetreille. Elokuva, tietenkin, jättää option kakkososalle, jonka voisin ihan oikeasti käydä jopa katsomassa. Tätä versiota menin itse aikoinaan asenteella, eipä ole muutakaan tekemistä pimeänä päivänä, katsomaan. Onneksi menin. Raihna oli ihan mielenkiintoinen, eikä paikallaan polkemisia (muuta kuin konkretisti) juurikaan esiintynyt. Enemmän olisin ehkä kaivannut vesiefektejä, olihan kyseessä kuitenkin Poseidonin poika. No niitä ja jatko-osaa odotellessa.  Elokuva tarjoaa myös tiiviin paketin ainakin osaan Kreikan antiikin ajan jumaltarustoja. Ja ennen kaikkea elokuvan loppu antaa hyvän esimerkin siitä, mitä oikein tapahtuu, jos uskota ohjeita. Se voi olla aika kova kokemus.

Maisematwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Mikäs tuossa, nuoria komeita miehiä tarjolla, eikä niissä vanhemmissakaan ollut mitään vikaa. Tosin täytyy myöntää, että Mr. Brosnanin loppukeho ottaa kyllä aika paljon sulattamista….
Arviointiwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Tässä vaiheessa on pakko tunnustautua Harry Potter faniksi ja myönnettävä, että se jää elokuvan toimintanopeudessa kakkoseksi Percy Jacksonille. Elokuva on tiivis ja toimiva paketti sekä sopii hyvin kohdeyleisölleen (ja minulle). Valitan Harry.
Overallwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Kokonaisarvosana.
Osastot: Kevyttä katseltavaa, Leffat, Toiminta/äksönpläjäys
Henkilöt: ,
Kommentit

Vastaa