VALIKKO

Penguins of Madagascar – Madagascarin pingviinit

Madagascarin pingviinit on itsenäinen jatko-osa Madagascar-elokuville. Erityisesti se jatkaa elokuvaa Madagascar 3: Europe’s Most Wanted seuraten Kipparin, Ricon, Kowalskin ja Alokkaan seikkailuja. Tällä kertaa North Wind – Pohjoistuuli salainen organisaatio yrittää pelastaa pingviinit, kunnes ymmärtää sen olevan mahdotonta. Näiden kahden ryhmän on kuitenkin yhdistettävä voimansa, jotta maailmaa saadaan pelastettua Octavius Brineltä. Tämän seikkailun lisäksi animaatio esittää hyvin sen, miten pingviinit päätyivät yhteen ensimmäisessä paikassa ja miten Alokas sai lopulta sen mitä halusikin – oman merkittävän roolinsa pingviini-nelikossa.

Muutoin pikku-pingviinien meno ei kyllä jarruja ole nähnyt, vaan pikemminkin voisi luulla koko nelikon kitanneensa sisään useamman kaffikupillisen energiajuomaa. Valkokankaalla hypitään, pompitaan, rymistellään, rämistellään, niellään ja paukutellaan koko 90 minuutin edestä, joten ihan illan viimeiseksi elokuvaksi en tätä rainaa suosittelisi. Tämän vanhemmille suunnatun opetuksen jälkeen voikin todeta, että valkokankaan tarinasta on myös ongittavissa esiin pari perinteisempää ajatustakin. Tunnustusta annetaan ainakin sille, että jokaisen pitäisi tapella itse omat tappelunsa sekä sille, että pingviinit ovat söpöjä pikku otuksia. Ehkäpä tätä jälkimmäistä enemmän odottelin valkokankaalta tipahtavaksi sanomaa siitä, että jokainen kelpaa sellaisena kuin on. Onneksi se sentään korvattiin oman paikkansa löytämisellä.

Ohjaajina ovat pyörineet herrat Simon J. Smith ja Eric Darnell, joista Mr. Darnell on tehnyt vauhdikasta yhteistyötä aiemminkin Madagascarin pingviinien kanssa joko käsikirjoittajan ja-tai ohjaajan roolissa elokuvissa: Madagascar (2005), Madagascar: Escapef 2 Africa (2008), Madagascar 3: Europe’s Most Wanted (2012). Ja jotta kenellekään ei tulisi ikävä näitä mustavalkoisia valkokankaan valloittajia mainittakoon, että DreamWorks Animation studiolta on tulossa (jälleen kerran) uusi Madagascar-elokuva. Sitä saadaan kuitenkin odotella vuoteen 2018 asti, joten sitä ennen ehdimme nauttia muun muassa jatko-osista Kung Fu Panda 3, How to Train Your Dragon 3 ja The Croods 2.

Ja tässä kohtaa halua kiittää Finnkinoa alkuperäisäänien esittämisestä. Mikäli kaikki toiminta ja koheltaminen valkokankaalla alkaa riittää voi aina sulkea silmänsä ja keskittyä nauttimaan näyttelijöiden äänien avaamisesta. Valkokankaalla äänirooleissa loistavat: Skipper (Tom McGrath), Kowalski (Chris Miller), Rico (Conrand Vernon), Alokas/Private (Christopher Knights), North Wind-ryhmän johtaja Classified (Benedict Cumberbatch), Short Fuse (Ken Jeong), Eva (Annet Mahendru), Korpraali (Peter Stormare) ja überpahis mustekala Dave (John Malkovich) alias Dr. Octavius Brine. Ehkäpä elokuvan omalta osaltaan tekee ihastuttavaksi se, että North Wind -ryhmän ääninäyttelijät tekevät työtä vakavalla naamalla (äänellä) pingviini-nelikon ottaessa enemmän ilon irti elämästä. Kielitaitoinen ihminen voi yrittää bongailla sitä, kuinka monta kertaa Classified (Cumberpatch) onnistuu sanomaan pingviinit eri tavoin.

Yläläpsytwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
vauhdikkaalle animaatiolle pingviini-nelikon toimintatäyteisen seikkailun parissa. Vaikka elokuva pullisteleekin täynnä slapstic-huumoria ja valmiiksi ajateltuja kommelluksia se jaksaa viihdyttää niin suurta kuin pientä katsojaakin. Tahdin hidastaminen ei kuitenkaan olisi ollut pahaksi, että valkokankaalta katsojan päälle vyöryvältä toiminnalta ja vitseiltä olisi ehtinyt kunnolla nauttiakin. Nyt mennään sata lasissa söpöön loppuun asti. Suosittelen leffaa kaikille Madagascarin pingviinien ystäville ja niille, jotka haluavat viettää vauhdikkaan tuokion elokuvissa. Leffa kannattaa istua ainakin siihen asti, että Alokas on saanut takaisin alkuperäisen muotonsa. Silloin saa myös oman osansa söpöyden kyllääntymisestä. Ja Suomi-faneille mainttakoon, että rakas kotimaamme on tavalla tai toisella päässyt mukaan tähän animaatioon. Se ansaitee kunnon yläläpsyt!
Overallwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Kokonaisarvosana.

Näissä merkeissä toivotan kaikille elokuvien ystäville hyvää ja elokuvallista uutta vuotta 2015!

Osastot: Animaatio, Kevyttä katseltavaa
Kommentit

Vastaa