VALIKKO

Paris Can Wait – Pariisi saa odottaa

Kuvahaun tulos haulle paris can wait film poster

Anne on yhdessä miehensä Michealin kanssa Cannesissa, mistä heillä on aikomus suunnata Budabestiin ja sieltä Pariisiin. Annen korvaongelmat kuitenkin estävät lentämisen, joten hän päättää suunnata suoraan Pariisiin. Sinne hänet muutamassa tunnissa lupaa ajaa parin yhteinen tuttava ja Michealin työtoveri Jacques. Pari tuntia kuitenkin muuttuu muutamaksi päiväksi, kun Jacques haluaa pysähtyä lähes jokaisessa mielenkiintoisessa ja vakuuttavassa ruokapaikassa.

Tämän mukaan voisi luulla, että valkokankaalla tavataan road-trip aiheista menoa, romantiikan tynkää kaikkien kliseiden ja ennakkoasenteiden varjolla sekä ruokapornoa. Mutta näistä taitaa toteuta vain nuo kliseet, joiden avulla on haluttu tehdä selvää eroa amerikkalaisten ja ranskalaisten välille. Itse jäin kaipaamaan enemmän sitä ruuan katselemista ja paikallisen historian selvittämistä. Jacquesin tarinat olivat niin kiintoisia, että niissä merkeissä sitä voisi itsekin tehdä joskus vastaavan automatkan kielitaitoisen ihmisen kanssa samoihin maisemiin. Tai sitten tietenkin voisi aloittaa ihan täältä koto-Suomesta ja pysähtyä matkalla katselemaan eri kivikasoja.

Ohjauksesta ja käsikirjoituksesta on vastannut Ms. Eleanor Coppola, joka on varmasti tunnempi Francis Ford Coppolan vaimona kuin elokuvan tekijänä. Annettakoon daamille kuitenkin tunnustusta, sillä hän on osoittanut osaamistaan erilaisten dokumenttien parissa. Yleensä ne ovat kuvanneet kulissien takaisin tapahtumia ja siten avanneet elokuvamaailmaa lisää siitä kiinnostuneille. Joten oletusta vastaavasta oli myös tämän elokuvan kohdalla….. Ja ehkäpä sitä jotain tässäkin rainassa oli noin minuutin verran. Tämän elokuvan perusteella suosittelen daamille pysymistä siippana tai ohjauksen keskittämisestä edelleen niihin dokumentteihin. Pitkän juonellisen elokuvan kantoon vaikuttaa vielä olevan matkaa.

Tai sitten tällä daamilla on vain todella suuria hidastamisen haasteita. Valkokankaalla esitetty flirttailu ei purrut riittävästi eikä ruoka jaksanut kantaa koko elokuvaa. Leffan loppu on myös hyvin mielenkiintoinen, mitä siinä tapahtuu seuraavaksi. Mitä Anne lopulta päätti, muuta kuin syödä suklaat? Ja oikeasti onko sillä mitään väliä. Sillä leffan käsittelemät tunnepitoiset teemat sysätään nopsasti sivuun, että päästään taas eteenpäin keveämmissä tunnelmissa. Minulle jäikin mielikuva, että ohjaaja ei loppupeleissä ole oikein osannut päättää mitä hän elokuvaltaan haluaa. Tai sitten vain täytyy tunnustaa faktat, että leffa ei edes oikeasti pyri pintaa syvemmälle. Vaan tyytyy flirttailevaan tyyliin kuluttamaan kaksi päivää viinin huuruisessa ja aurinkoisessa Ranskassa.

Nopeampi reissuwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
oli palvellut katsojaa paremmin. Tai sitten syvällisempi keskittyminen johonkin niistä harvoista teemoista, mitä elokuva esittelee. Hyvät näyttelijät jäävät nyt tyhjäkäynnille kliseiden keskelle ja leffalla ei vaikuta oikeasti olevan muuta tarjottavaa kuin upeat maisemat. Mutta ne ovatkin sitten todella vakuuttavia mielenkiintoisten paikallisruokien kanssa. Tätä olisi jaksanut seurata koko leffan. Se on todella harmi, että leffa ei keskittynyt vain Jacquesin tarinoihin eri paikoista ja ruuista. Siinä dokumentteihin erikoistunut ohjaaja olisi ehkä päässyt paremmin yhteyteen katsojien kanssa. Suosittelen rainaa kuitenkin kaikille todella kevyen ja ohuen elokuvan ystäville. Jos ei muuta,niin maisemat todellakin vakuuttavat yhdessä ruuan kanssa.
Overallwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Kokonaisarvosana.

Näyttelijät: Diane Lane, Arnaud Viard, Alec Baldwin, Élise Tielrooy

Kesto: 1 tunti 32 minuuttia

Osastot: Kevyttä katseltavaa, Leffat
Henkilöt: ,
Kommentit

Vastaa