VALIKKO

Paras muodonmuutos valkokankaalla – Best makeover movies

Elokuvataivaalle tipahtelee säännöllisen epäsäännöllisesti muodonmuutos elokuvia, joissa seinäkukkasesta tai sohvaperunasta kuoriutuu kaikkien ihastelemana kaunotar. Sori vaan miehet, yleensä kyse on naisen kokemasta muodonmuutoksesta. Olen kanssanne ihan samaa mieltä, maailma ei ole oikeudenmukainen tässä kohtaa. Joka tapauksessa nämä muodonmuutokset jaksavat aina (v)ihastuttaa, joten päätin luovuttaa niille oman paikkansa blogissa. Ehkäpä ne innostavat juuri sinua tai minua sen muodonmuutoksen tavoitteluun tai oman itsensä hyväksymiseen sellaisena kuin me olemme. Seuraava muodonmuutoksia esittelevä elokuvalista ei ole missään mielessä täydellinen, vaan siihen kerääntynyt sellaisia elokuvia, jotka itse muistan merkittävinä muodonmuutos-leffoina, joiden aikana on saanut huokailla, että kylläpä meikillä, hiusten kampaamisella ja näteillä vaatteilla saadaan paljon aikaan. Joten annetaan näistä kotiloista tulla rauhassa kauniita perhosia.

Cinderella – Tuhkimo (1950). Tuhkimo on ehdoton ykkönen muodonmuutos-elokuvien inspiroijana. Vaikka hän saikin apua haltijakummiltaan, niin lopputulos piikatytön vaatteista lasikenkiin ja kauniiseen iltapukuun on todella merkittävä. Muodonmuutoksen kaupan päällisenä tuli vielä komea prinssikin. Eikö tämä ole juuri sellainen muodonmuutos, josta pienet prinsessafanit haaveilevat kerätessään päälleen prinsessavaatteita ja kruunuja. Tämä täti pääsi kerran kuuntelemaan, kun pikkuneiti totesi 3-vuotiaan varmuudella, että nyt minun täytyy pukeutua kuningattareksi ja alkoi asetella päälleen korua korun päälle.

http://media3.onsugar.com/files/2010/04/14/2/192/1922153/My-Fair-Lady/i/Eliza-Doolittle-My-Fair-Lady.jpg

My Fair Lady (1964). Kukkia myyvä Eliza Doolittle (Audrey Hepburn) muuttuu professori Henry Higgingsin (Rex Harrison) avulla salonkikelpoiseksi kaunottareksi. Hyvän tarinan lisäksi musikaali osoittaa miten kovalla työllä saadaan koulittua kehnojakin tapoja pois sekä sen, että ne loppujen lopuksi muodostavat oman osuutensa meistä. ”The rain in Spain falls mainly on the plain.”

Tootsie (1982). Hankalan näyttelijän maineen omaava Michael Dorsay (Dustin Hoffman) joutuu muodonmuutokseen saadakseen töitä ja siinä samalla tulee huomanneeksi, että naisena oleminen ei olekaan kovin helppoa. Michael alter ego Dorothy Michaels on kaikkea mitä mies ei itse ole ja töitä riittää, sekä asenteita muutettavaksi. I have a name, it’s Dorothy. It’s not Tootsie or Toots or Sweetie or Honey or Doll.”

Moonstruck (1987). Loretta Castorini (Cher) käy elokuvan aikana läpi aikamoisen fyysisen muodonmuutoksen sekä järjestää oman elämänsä siinä samalla uuteen uskoon. Siinä häntä auttaa / motivoi Ronny Cammareri (Nicholas Cage). Hauskan ja koskettavan elokuvan lisäksi valkokankaalla nähdään todellisen femme fatelen syntyminen.

http://4.bp.blogspot.com/-0HPN_mlo8xg/UsmP0solkoI/AAAAAAAAIM0/BJOmHDGRdjs/s1600/TemporaryItems.jpg

Pretty Woman (1990). Vivian Ward (Julia Roberts) muuttuminen hollywoodin katujen prostitoidusta Edwardin (Richard Gere) seuralaiseksi on varmasti yksi tunnetuimmista muodonmuutoksista. Muodonmuutoksessa auttaa hyvin Edwardin luottokortti ja toteamus: ”Stores are never kind to people. They’re kind to credit cards.” Elokuvassa Vivian suorittaakin muodonmuutoksen, joka varmasti Cinderellan tavoin on inspiroinut monia muuttumisleikistä haaveilevia.

Mrs. Doubtfire (1993). Daniel Hillard (Robin Williams) joutuu todelliseen muodonmuutokseen nähdäkseen lapsiaan. Edessä onkin Mrs. Doubtfiren (Robin Williams) esiintuloa. Tässä ei rumasta ankanpoikasesta tule prinsessaa, mutta muodonmuutos todellakin pettää lähes kaikkia.

.

Miss Congeniality (2000). Katu-uskottava FBI-agentti Gracie Hart (Sandra Bullock) joutuu käymään läpi aikamoisen muodonmuutoksen pystyäkseen toimimaan salaisena agenttina Ms. Amerikka kisoissa. Yhtenä osallistujana oleminen vaatii omat veronsa mihin hän saa apua tapakouluttajalta (Michel Caine). ”I am in a dress, I have gel in my hair, I haven’t slept all night, I’m starved, and I’m armed! Don’t mess with me!

The Princess Diaries (2001). Lukiolaistyttö Mia Thermopolis (Anne Hathaway) saa kuulla olevansa Genovian prinsessa. Edessä onkin uuteen rooliin ja tyyliin sopeutuminen, joka eroaa aikalailla tytön entisestä. Mutta ei ole olemassa kuitenkaan sellaista ongelmaa, mitä kunnon hiustenharjaus ja hieman meikkiä ei korjaisi.  ”Just in case I wasn’t enough of a freak already, let’s add a tiara!”

The Devil Wears Prada (2006). Andy Sachs (Anne Hathaway) saa paikan Runway-muotilehdessä ja edessä on muodin saloihin perehtyminen. Tämä tarkoittaa myös vaatekaapin ja muun tyylin sisällön uudistamista. Elokuva on merkittävä myös sen takia, että se osoittaa muodonmuutoksen antaman vallankäytön mahdollisuuden. Ehkäpä sitä pitäisi tosiaan panostaa enemmän ulkonäköön ja tyyliin. Voiko elokuvan myötä todeta, että vaatteet todellakin tekevät naisen.

Limitless (2011). Kirjailijan urasta haaveileva Eddie Morra (Bradley Cooper) saa tehoa vetämättömään elämäänsä ihmepillereistä. Niiden avulla totaalisesta vätyksestä tulee bisnesmaailman uusi nero. Kuten kuvaan kuuluu ihmepillereillä on myös huonot puolensa, mutta niitä seuraillessa saa nauttia hyvästä muodonmuutoksesta. ”What kind of guy without a drug or alcohol problem looks this way? Only a writer.

Nyt ennen kuin heittää kirveen kaivoon, särkee peilinsä ja lysähtää takaisin sinne soffalle, niin on hyvä muistaa mitä tuohon maagiseen muodonmuutokseen oikein tarvitaan. Uskoisin tarvittavien välineiden löytyvän kaikkien kotona. Sudi siis kutrisi parempaan kuntoon, laita pakkelia pintaan ja glitteriä päälle, niin johon alkaa naamataulukin näyttää erilaiselta. Pisteenä i:n päälle voit vielä tietenkin uudistaa koko vaatekaappisi sisällön ja hankkia seuralaisen sille yhdelle huulipunalle, joka odottelee käyttöään jääkaapin ovessa.

Osastot: Elokuvia ja elämää
4 Comments

4 kommenttia artikkeliin “Paras muodonmuutos valkokankaalla – Best makeover movies”

 1. Cilo sanoo:

  Prinsessapäiväkirjat, Paholainen pukeutuu Pradaan ja Miss Kovis ovat ehdottomasti tästä listasta parhaat leffat xD

  Itselle tuli myös mieleen Tilaa rakkaudelle (The Mirror Has Two Faces), mutta ei se kyllä muodomuutos siinä ole kovin uskottava. Alussa Barbra Streisand vaan käyttää pussimaisempia vaatteita, mutta on sitä silti kiva uskotella itselleen, että hän olisi käynyt läpi sellaisen muodonmuutoksen!

  • Outi sanoo:

   Mietin itsekin muutamaa Ms. Barbra Streisandin leffaa, mutta nämä ovat ne ehdottomat suosikkini. Aina välillä vaan tuuppaa oikein naurattamaan, kun leffan alussa muodonmuuttuja on säkkivaatteissa, tukka sotkuisena ja ilman pakkelia. Ja sitten tsadam – kaikki muuttuu uuden tyylin, meikin ja kampauksen myötä 🙂

 2. Siru Nurmi sanoo:

  Juu, ja entäs nuhjutyttö Kreikkalaisessa naimakaupassa?

  • Outi sanoo:

   Mielestäni se on myös oikein hyvä malliesimerkki aiheesta. Pakkelia vaan pintaan niin vanhankin näyttää nuoremmalta, vai miten se maalimainos oikein menikään 🙂 🙂 Tämä siis tarkoittanee, että mullakin on vielä toivoa 😉

RSS feed for comments on this post. Ja trackBack URL.

Vastaa