VALIKKO

Paddington 2

Aiheeseen liittyvä kuva

Paddington asuu onnellisesti Henry ja Mary Brownin sekä heidän lastensa Judyn ja Jonathanin luona Windsor Gardensissa. Elämä sujuu hyvin eteenpäin omalaatuisen karhun levittäessä iloisuutta ja marmeladia ympäristöönsä. Siinä samalla Paddignton pongaa ainutlaatuisen kirjan 100-vuotislahjaksi Lucy-tädilleen herra Gruberin antiikkiliikkeessä. Mutta kun kirja yllättäen ryöstetään antiikkiliikkeestä sylttytehtaan jäljet johtavat suoraan Paddingtonin luo.

Tämä koko perheen komedia on jatkoa vuoden 2014 Paddington-elokuvalle. Edellisen elokuvan tavoin ohjauspuikoista tavataan Mr. Paul King, joka myös käsikirjoitti tämän elokuvan yhdessä Mr. Simon Farnabyn kanssa perustuen Mr. Michael Bondin kirjoittamaan “Paddington Bear” lastenkirjasarjaan. Ja vaikka miksikään suureksi jatko-osien ystäväksi (toki poikkeuksiakin on) en tunnustaudu niin en myöskään laita pahakseni sitä, että Paddington 3:sta heilutellaan ilmassa ilmeisesti enemmän kuin vain ajatuksella tasolla. Tämän ihastuttavan kohelon karhun kanssa viihtyy hyvin.

Kävin katsomassa leffan dupatun version ja edessä on vielä sen originaalin näkeminen. Sen verran vakuuttava näyttelijäkaarti siinä on. Ja on myönnettävä, että näissä näytellyissä dubbauksissa kestää aina aikansa ennenkuin tottuu kuvan ja äänen riitasointuun. Suomennos toimii kuitenkin hyvin ja elokuva sitäkin paremmin, sillä pian dubbauksen aiheuttaman riitasoinnun unohti takavasemmalle. Mutta-kun Mr. Hugh Grant tekee niin vakuuttavaa työtä lierona, että hemmon hommaa ei voi katsella vakavalla naamalla. Ja tämä olisi saatava kuulla ihan in english. Toki mukana edelleen pyörivät Brownin perheen jäsenet ovat myös ihastuttavia, mutta merkittävä osa komiikasta kaatuu Mr. Grantin päälle. Vankilakaverit saavat myös osuutensa (anteeksi juonenpaljastuksesta), mutta samaan hauskasti esitettyyn kataluuden tasoon heillä on vielä matkaa vaikka Mr. Brendan Gleeson tekee parhaansa.

Mikäli ensimmäinen Paddington-leffa osui ja upposi, niin samaa voi odottaa tältä. Se lähtee ehkä hieman hitaammin käyntiin, mutta etenee sen jälkeen karhumaisen huumorin merkeissä ja hyväntahtoisuutta kaikille jakaen. Tämä karhumainen hyväntahtoisuus tulee erityisesti esille siinä, että Paddigton on koko perheen elokuva. Siinä ei ole vain aikuisille tai vain lapsille tarkoitettu vitsejä, vaan leffasta jää taatusti hyvä olo koko perheelle. Paddington hurmaa pelkällä asenteellaan, koska kaikki voi mennä pieleen ja silti asioissa voi onnistua. Edellisen elokuvan tavoin tämä ei ole mikään äksönpläjäys, mutta jännitystä on kyllä luvassa ihan riittävästi muutenkin. Ja mikä mielenkiintoista, leffa on mielestäni edeltäjäänsä parempi. Sille on myös nostettava hattua siitä, että leffa ei kaadu alleviivaamaan moraalisia merkityksiä tai elämän viisauksia. Toki koko elokuva on täynnä hyväntahtoisuutta ja kohteliaisuutta, mutta nämä piirteet on kirjailtu jo syntymän myötä Paddingtonin duffeliin.

Hellyttävän karhumaistawww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
toimintaa pikku karhulta, joka uskoo ystävällisyyteen. Tästä uskosta ystävällisyyteen leffa onkin täynnä hyviä esimerkkejä, mistä voisimme itse kukin ottaa vähän oppia. Paddington 2 jatkaa kaikin puolin koko perheen elokuvan teemaa. Se tarjoaa riittävässä määrin jännitystä, hauskoja hetkiä ja antaa tasaisesti kaikille päähahmoille valkokangastilaa. Sitä ei voi paljon enempää vaatia. Visuaalisesti leffa jatkaa edeltäjänsä tasoa ja esittelee maailmaa pikku karhun näkökulmasta. Oikeat näyttelijät ovat vakuuttavia, mutta antavat silti Paddingtonin loistaa. Suosittelen elokuvaa kaikille Paddingtonin ystäville ja muille, jotka haluavat nauttia ystävällisyydestä ja hyväntahtoisuudesta.
Overallwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Kokonaisarvosana.

Näyttelijät: Hugh Grant, Brendan Gleeson, Hugh Bonneville, Sally Hawkins, Julie Walters, Jim Broadbent, Peter Capaldi, Madeleine Harris, Samuel Joslin

Ääninäyttelijät: Ben Whishaw, Imelda Staunton

Kesto: 1 tunti 43 minuuttia

Osastot: Animaatio, Jännitys, Kevyttä katseltavaa, Leffat
Kommentit

Vastaa