VALIKKO

Office Christmas Party – Firman pikkujoulut

Kuvahaun tulos haulle Office Christmas Party poster

Joulun nurkilla elokuviin yleensä on tullut jokin joulu aiheinen elokuva, tällä kertaa niin on ainakin kaksi: Firman pikkujoulut ja Paha Pukki. Traileriensa ja nimiensä perusteella voi veikata jo sellaista, että niissä ei sitten mennä missään kovin rauhallisen nostalgisissa tunnelmissa. Joten sitä omaa joulutunnelmaa joutuu jälleen hakemaan ”It’s a Wonderful Life” -elokuvan parista. Mutta takaisin firman pikkujoulujen pariin.

IT-firman Zenotekin uusi toimistujohtaja Carol Vanstone on saanut tarpeekseen veljensä Clayn bilettämisestä ja aikoo sulkea hänen johtamansa osaston. Clayn ainoa toivo työpaikan säilyttämisestä niin itselleen kuin työtovereilleen on järjestää niin massiiviset firman pikkujoulut, joilla saadaan potentiaalinen asiakas vakuutettua, kauppa tehtyä ja työpaikat pelastettua.

Ohjauksesta vastanneet herrat Josh Gordon ja Will Speck ainakin vakuuttavat hallitsevan hillittömän herjanheiton ja helpon huumorin. Kaksikon elokuvallisesta CV:stä löytyvät sellaiset aarteet kuin Blades of Glory – Hokkarihemmot (2007) ja The Switch – Vaihtamalla paranee (2010). Joten luvassahan ei voi olla kuin niin päätöntä menoa, mitä perinteisesti vaikuttaa kuuluvan pikkujoulukauteen. Toisaalta tässä on myös samaan hengenvetoon myönnettävä, että odotin vielä vauhdikkaampaa menoa kuin elokuva tarjoili. Varsinkin kun miesten aiemmat elokuvat ovat osoittaneet, että ”siistillä” revittelyllä ei vaikuta olevan mitään tekemistä järjenjuoksun kanssa.

Kuvahaun tulos haulle office christmas party film

Firman pikkujoulut antaa jo leffan alussa sekä sen kuluessa ymmärtää mitä tulee ainakin jossain vaiheessa tapahtumaan. Tämä syö sitä mielenkiintoista yllätyksellisyyttä. Lisäksi raina alleviivaa säännöllisen epäsäännöllisesti ystävyyden ja perheen merkitystä, olivatpa sisarussuhteet sitten millaiset tahansa. Myös tyypilliseen hollywoodlandian tyyliin tässäkin jouluisessa (??) rainassa on se kuuluisa happy end.

Kuvahaun tulos haulle office christmas party film

Näyttelijät toki tekevät parhaansa, heillä vaikuttaa olleen hauskaa filmiä tehdessä ja onhan tuollainen pikkujoulu jotain, josta nykyisessä työpaikassani voin vain haaveille. Kunnon biletystä sata lasissa, sitä varmaankin pitäisi suunnata työpaikan ulkopuolelle… ja hankkia vähän lisää asennetta moiseen hommaan. Firman pikkujoulut onnistuu toki myös hetkittäin olemaan ihan oikeasti hauska, eikä vain etenemään sata lasissa kohtauksesta toiseen. Siihen on upotettu pienempiä ja suurempiä vitsejä erilaisten surkeiden sattumusten kautta, joten niitä vatsalihaksiaan pääsee ihan oikeastikin treenaamaan. Mutta siitä huolimatta se ei onnistu ottamaan irti kaikkea sitä, mitä niissä firman pikkujouluissa oikeasti tapahtuu. Toki vinkkejä ja vihjeitä jaellaan ylitse oman tarpeen, mutta näistä ei vielä mäkätetä seuraavaa puolta vuotta kaffipöydän ääressä.

Kuvahaun tulos haulle office christmas party film

Pääosissa pyörivät herrat Jason Bateman ja T.J. Miller sekä daamit Olivia Munn ja Jennifer Aniston vievät tarinaa hyvin eteenpäin, mutta muut mukana olevat koomikot vetävät kyllä heitltä maton alta omilla suorituksillaan. Toisaalta tämä on tosi kivaa, koska nyt kaikki ovat saaneet lähes tasaisesti valkokangasaikaa ja heitä ehkä näkee joskus muissakin hauskoissa (hauskemmissa) rainoissa.

Surkeiden sattumusten korjausta megabileilläwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Firman pikkujoulut ovat kuin kasa surkeita sattumuksia, joista on revitty paljon irti. Sen huumori pyörii navan alapuolella ja huumehörhöilyssä, mutta silti jotenkin onnistuu olemaan suhteellisen siistiä. Ehkä tästä johtuu jotenkin myönteinen olotila leffasta poistuessa. Eihän tämä ole mikään perinteinen hyvän mielen jouluraina, mutta hyvä, lämmin, hellä on kuitenkin mieli tämän katsojan ainakin vielä tällä hetkellä. Tahtia olisi saanut rainassa kuitenkin selvästi kiristää reippaaseen malliin, sillä nyt niitä kunnon naurattavia vitsejä sai odotella perinteisen juonen kuljetuksen keskellä. Leffa toimii kuitenkin omalta osaltaan joulun lämpimään tunnelmaan virittäjänä, ihan oikeasti. Mutta suosittelen sitä lähinnä yläasteikäisille sekä heille, jotka haluavat todellakin heittää aivot narikkaan helposti sulateltavan kevyen komedian parissa.
Overallwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Kokonaisarvosana.

Näyttelijät: Jason Bateman, Olivia Munn, T. J. Miller, Jillian Bell, Courtney B. Vance, Kate McKinnon, Jennifer Aniston

Osastot: Kevyttä katseltavaa, Leffat
Henkilöt: , , , , , , , , ,
Kommentit

Vastaa