VALIKKO

Ocean’s 8

Kuvahaun tulos haulle oceans 8 film poster

Vankilasta vapautunut Danny Oceanin sisko Debbie suunnittelee ryöstöä New Yorkin vuosittaisen Met Galan aikana tasoittaakseen tilinsä entisen poikaystävänsä kanssa. Ensiksi hänen vain pitää saada koottua vakuuttava joukko daameja tämän suorittamiseen. Heitä ovat: Lou, Rose, Daphne Kluger, Nine Ball, Tammy, Amita ja Constance. Jokainen daami omaa sen oman erikoistaitonsa, jonka avulla naiset haluavat saada hyppysiinsä Cartierin 150 miljoonan arvoisen kaulakorun.

Oceans-sarja on saanut uuden elokuvan pitkään listaansa. Vuonna 1960 alkanut hölmöily (Kovat kaverit) mestaririkoksen parissa sai uuden fanikunnan vuonna 2001. Tuolloin Mr. Steven Soderbergh toi valkokankaille Danny Oceanin ystävineen elokuvassa Ocean’s Eleven. Ohjaaja osasi asiansa ja leffa sai pian kaksi jatko-osaa. Aikaa on taas sitten kulunut, joten olihan se aika tehdä jonkinlainen re-boot ja täällä ollaan. Tällä kertaa ohjauksesta on vastannut Mr. Gary Ross, jonka elokuvallisesta ohjausrepertuaarista löytyvät muun muassa Seabiscuit (2003), The Hunger Games (2012) ja Free State of Jones (2016), joten odotusarvoja sai esittää, vaikkakin rikoskomediassa liikuttaisiin aivan toisissa tunne-elämän ilmapiireissä. Oceans 8 on yhtä aikaa spin-offi ja jatko-osa Ocean’s trilogialle. Haamujengin tavoin, naiset ovat saaneet vetovastuun.

Tämä on sinänsä ihan kiva juttu, mutta vielä kivempaa olisi, että leffa olisi ollut enemmän itsenäinen. Nyt se lainaa alkusekunneista lähtien edeltäneistä Oceans-elokuvista. On vaikea sanoa, onko tämä ohjaajan ja käsikirjoittajien tarkoitus, vai onko tässä menty vaan siitä mistä aita on matalin. Olettaa kuitenkin voi, että mikäli edelliset Oceans-rainat miellyttivät, sen tekee myös tämä leffa. Joka tapauksessa tämän vuoksi leffa ei oikeastaan tarjoa mitään uutta. Ainostaan potentiaalisen ajatuksen siitä, että hamassa tulevaisuudessa voisi olla mahdollista nähdä veljen ja siskon tekemää yhteistyötä mahtirikoksen suunnittelussa. Ja tuolloin toivottavasti panostettaisiin enemmän siihen ryhmän jäsenten esittelyyn kuin tässä elokuvassa.

Joka tapauksessa vakuuttavan naispuolisen kaartin lisäksi elokuva vilisee kameo-rooleja. Tarkkasilmäiset saavat pongailla niitä rauhassa kauniiden vaatteiden keskeltä. Valkokankaalle ovat päässeet ainakin Anna Wintour, Alexander Wang, Kim Kardashian, Kendall Jenner, Katie Holmes, Hailey Baldwin, Serena Williams ja Zac Posen. Ja tässä osin piilee elokuvan ongelma: onko se rikoskomedia vai julkkisten esittelyalusta? Itse haluaisin kallistua tuon ensimmäisen valinnan suuntaan. Mutta leffa vaikuttaa välillä olevan toista mieltä. Toki kauniita vaatteita on kiva katsella, mutta olisi kiva katsella myös toimivaa elokuvaa.

Odotin niiiiiin paljon enemmänwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Alkuperäiset Oceans-rainat ovat olleet mielenkiintoisia, hyvin rakenneltuja ja katsojia koukuttavia, eikä vain hyvien maisemien esittelyä. Sitä kaikkea odottin myös tältä. Mutta ei, kun ei. Vaikka juoni seuraa melkein kuin hai laivaa näitä edeltäviä leffoja, niin jotain merkittävää jää uupumaan. Olisikohan se vaikka parempi juoni, hahmojen parempi esittely tai historian esille tuominen, parempi ryöstön suunnittelu tai jotain muuta vastaavaa. Leffan lopputulos on todella sääli, sillä pääosissa pyörii vakuuttava lauma taidokkaita naisnäyttelijöitä. Toki Oceans' Eight täyttää kaikki kesäleffan piirteet, mutta enemmänkin siitä olisi saanut irti. Nyt mennään paperinohuella tasolla, kauniissa kuvissa ja suhteellisen kiireellä asiasta toiseen. Mutta kuten sanottu leffa toimii hyvin kesäleffana, salista poistuu suhteellisen tyytyväisenä ja näkemänsä unohtaa kiitettävän nopeasti. Leffa olisi tarvinnut kunnon potkun ahteriinsa, jotta siitä muistaisi jotain oleellista vielä päivä katsomisen jälkeen. Joka tapauksessa suosittelen sitä kaikille kevyiden kesäleffojen ja Oceans-elokuvien ystäville. Valkokankaalta tarjotaan kauniita maisemia, jonkinlaista ryöstön suunnittelua ja mielenkiintoisia ihmisiä pienessä mittakaavassa.
Overallwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Kokonaisarvosana.

Näyttelijät: Sandra Bullock, Cate Blanchett, Helena Bonham Carter, Anne Hathaway, Mindy Kaling, Sarah Paulson, Awkwafina, Rihanna, James Corden, Richard Armitage

Kesto: 1 tunti 51 minuuttia

Osastot: Kevyttä katseltavaa, Leffat
Henkilöt: , , , , , , ,
Kommentit

Vastaa